Σιρόπι Τσουκνίδας με Μελάσσα για το βήχα.

Θα δούμε μία συνταγή κλασσικού σιροπιού για το βήχα. Η συνταγή είναι της Aviva Romm, η οποία είναι μαία, βοτανοθεραπεύτρια αλλά πλέον, και γιατρός αφού πήρε πτυχίο ιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Harvard.

Συνταγή: Σιρόπι για τον Βήχα

Υλικά 25 γρ. αποξηραμένο θυμάρι
25 γρ. αποξηραμένο φύλλο βερμπάσκο
25 γρ. ρίζα αλθαίας
25 γρ. γλυκόριζα
25 γρ. γλυκάνισο
25 γρ. ρίζα εχινάκειας
2 ξυλάκια κανέλας
1 λίτρο νερό
Μέλι

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλες τις ρίζες (αλθαία, γλυκόριζα, εχινάκεια) μαζί με το γλυκάνισο, την κανέλα και το νερό .

Περιμένουμε να έρθει το μείγμα σε σημείο βρασμού και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για είκοσι λεπτά με την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι και το βερμπάσκο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και περιμένουμε για άλλα 15 λεπτά.

Σουρώνουμε μέσα από γάζα, πιέζοντας καλά για να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό. Μετράμε την ποσότητα του υγρού και προσθέτουμε ανάλογη ποσότητα μέλι. Προσέχουμε να διαλυθεί καλά το μέλι και φυλάμε στο ψυγείο.

Μπορούμε να πάρουμε μέχρι 8 κουταλιές της σούπας την ημέρα από το σιρόπι αυτό σε περίπτωση ασθένειας. Για παιδιά κάτω των 12 ετών, η δοσολογία είναι μέχρι 8 κουταλάκια του τσαγιού και για παιδιά μεταξύ 2 και 6 ετών μέχρι 8 μισά κουταλάκια του τσαγιού.

 

Τα περιεχόμενα αυτής της δημοσίευσης είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !