Τα αφροδισιακά βότανα που διεγείρουν το σεξουαλικό ένστικτο

 

Αφροδισιακό είναι μια τροφή ή ένα φάρμακο που διεγείρει το σεξουαλικό ένστικτο, προκαλεί επιθυμία ή αυξάνει τη σεξουαλική ευχαρίστηση ή απόδοση. Μια μυριάδα φαρμακευτικών φαρμάκων είναι διαθέσιμα και διατίθενται στο εμπόριο ειδικά για τις επιδράσεις τους στην τόνωση της λίμπιντο.

Ωστόσο, ορισμένα άτομα προτιμούν φυσικές εναλλακτικές λύσεις, καθώς είναι γενικά πιο ασφαλείς και τείνουν να έχουν λιγότερες παρενέργειες. Αυξήστε την λίμπιντο σας και βελτιώστε την σεξουαλική σας ζωή με φυσικό τρόπο χάρη σε αυτά τα βότανα.

1.Tριβόλι

Το τριβόλι, Tribulus terrestris χαρακτηρίζεται ως το βότανο της τestoστερόνης. Είναι πανάρχαιο βότανο, έρπον, αγκαθωτό, ζιζάνιο των αγρών. Στην Ελλάδα το βρίσκουμε σχεδόν παντού, λίγοι όμως γνωρίζουμε τις πολλές και σπάνιες ιδιότητες του.

Το τριβόλι ή τριόλι ή πεντάξυλο ανθίζει κάθε χρόνο από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, έχει μικρά κίτρινα άνθη, τα φύλλα του είναι αντίθετα σύνθετα. Ο καρπός του είναι στη βάση των φύλλων στρογγυλός αγκαθωτός και αποτελείται από πέντε σπόρους (πεντάσπορος).

Ο κάθε σπόρος έχει τρία άνισα σκληρά αγκάθια από τα οποία προέρχεται το όνομα του. Τα αγκάθια είναι με τέτοιο τρόπο βαλμένα ώστε κάποιο από αυτά να βλέπει πάντα προς τα επάνω.

Η δομή αυτή του καρπού ενέπνευσε τους αρχαίους Έλληνες να κατασκευάσουν διάφορα σιδερένια όπλα που να έχουν την ίδια μορφή. Μαζεύεται σε πλήρη άνθιση μαζί με τους σπόρους οι οποίοι έχουν πιο έντονες ιδιότητες.

Τα συστατικά που περιέχει το τριβόλι είναι:

Γλυκοσίδες, φλαβονοειδή, αλκαλοειδή, ρητίνες, ταννίνες, σάκχαρα, στερόλες, αιθέρια έλαια.

Το βότανο αυτό που μας χαρίζει απλόχερα η φύση δίνει λύση στα πολύ σοβαρά προβλήματα που έχουν σχέση με την σεξoυαλική υγεία ανδρών και γυναικών είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά αφροδισιακά που χρησιμοποιείτε γι’ αυτό το λόγο εδώ και αιώνες . Μετά από χρήση 2-3 μηνών αυξάνει τα επίπεδα ορμονών και διορθώνει την σεξουαλική διάθεση. Αυξάνοντας την ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη και τονώνοντας τον οργανισμό καθώς βοηθάει στην τόνωση.

Ιδιότητες

Επιδρά στους άνδρες:

1. Αυξάνει την ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη ενεργοποιώντας τον οργανισμό.
2. Βοηθάει στην τόνωση της στύσης.
3. Αυξάνει την διάρκεια σε άτομα με πρόωρη εκσπερμάτωση.
4. Αυξάνει την σεξουαλική διάθεση (libido)
5. Βοηθάει στη σπερματογέννηση αυξάνοντας τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων.
6. Βελτιώνει την λειτουργία του προστάτη.

Επιδρά στις Γυναίκες:

1. Τονώνει την σεξουαλική διάθεση (libido)
2. Βοηθάει στις περιπτώσεις προεμμηνορροϊκού συνδρόμου
3. Βελτιώνει την αναπαραγωγική λειτουργία και την ωορρηξία.
4. Ρυθμίζει τις ορμόνες στην περίοδο της εμμηνόπαυσης
5. Μειώνει τα ψυχοσωματικά προβλήματα που προκαλούνται από την εμμηνόπαυση (Αϋπνία, άσχημη διάθεση, υπερένταση, υπεραισθησία)

Βοηθάει στην αντιμετώπιση παθήσεων που αφορούν το ουροποιητικό σύστημα (σε άνδρες και γυναίκες).

Χαρακτηρίζοντας το τριβόλι σαν βότανο της τεστοστερόνης σημαίνει ότι είναι σημαντικό και χρησιμοποιείται (ειδικά σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ) σαν βοηθητικό για την αύξηση και την ενδυνάμωση των μυών, αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν πολλά σκευάσματα που περιέχουν τριβόλι.

2. Φασκόμηλο

Η φασκομηλιά ονομαζόταν από τους αρχαίους χρόνους ιερό βότανο, γιατί νόμιζαν πως εκδιώκει το θάνατο, όπως αναφέρουν οι Διοσκουρίδης, Θεόφραστος, Ιπποκράτης, Γαληνός κ.ά. Το φασκόμηλο χρησιμοποιείται για τη σωματική και την πνευματική τόνωση. Έχει ιδιότητες στυπτικές, τονωτικές και διεγερτικές, γι’ αυτό και συνιστάται το αφέψημά της ως φάρμακο κατά της ανικανότητας και της γεροντικής κάμψεως των ανδρών. Μπορείτε να το καταναλώσετε ως ρόφημα (ρίχνετε για 5-7΄ μια πρέζα σε βρασμένο νερό, σουρώνετε και πίνετε).

Το φασκόμηλο είναι γνωστό για τη χρησιμότητά του και στα γυναικεία προβλήματα της περιόδου, αλλά το μοναδικό μοσχοβολιστό, φυτικό άρωμα χρησιμοποιείται επίσης συχνά ως αφροδισιακό λόγω της ικανότητάς του να προάγει τα συναισθήματα χαλάρωσης.

Το αιθέριο έλαιο φασκόμηλο είναι ιδανικό τονωτικό και αφροδισιακό αν το προσθέσετε στο μπάνιο σας ή αν κάνετε μασάζ με αυτό. Σε δύσκολες ψυχολογικές καταστάσεις ένα μπάνιο με μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο θα σας βοηθήσουν να τονώσετε το σώμα σας και το μυαλό σας.
Κάντε ένα αισθησιακό μασάζ με αιθέριο έλαιο φασκόμηλο.

Ετοιμάστε ένα μείγμα για μασάζ για τον σύντροφό σας χρησιμοποιώντας το αιθέριο έλαιο φασκόμηλο ως βασικό αφροδισιακό συστατικό.

Ένα μείγμα αιθέριων ελαίων θα ήταν: 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο φασκομηλο, 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο Ylang Ylang, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι σε 100ml αμυγδαλέλαιου.

Γλιστρήστε απαλά το λάδι μασάζ στο σώμα του συντρόφου σας. Οι πιο αποτελεσματικές αισθησιακές περιοχές είναι τα πέλματα των ποδιών, πίσω από το γόνατο, στο κάτω μέρος του στομάχου, οι παλάμες, το κάτω μέρος της πλάτης, ο λοβός του αυτιού, οι κροτάφοι του προσώπου.

Διατηρήστε τις κινήσεις σας αργές, απαλές και πάνω από όλα αγαπησιάρικες, κινώντας πάντα τα χέρια σας ή κινείτε προς την καρδιά.

3. Δεντρολίβανο

Το μυστικό για τη φήμη του δεντρολίβανου ως αφροδισιακού βρίσκεται στις διεγερτικές του ιδιότητες. Εδώ και πολύ καιρό το έλαιο δεντρολίβανου είναι γνωστό ότι αυξάνει την πνευματική εγρήγορση και ενισχύει τη μνήμη. Και δεδομένου ότι ο εγκέφαλος ελέγχει τη δράση των ορμονών του φύλου στο σώμα, η διεγερτική επίδραση στο μυαλό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη επίγνωση των παραγόντων σεξουαλικής διέγερσης και αυξημένης σεξουαλικής απόλαυσης.

Οι στυπτικές ιδιότητες του αιθέριου ελαίου δεντρολίβανου το καθιστούν επίσης εξαιρετικό φυσικό διεγερτικό. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, το αιθέρο έλαιο έχει ένα δροσιστικό ερωτικό αποτέλεσμα που μπορεί να βοηθήσει στη διέγερση των ερωτογενών ζωνών στους άνδρες, επιφέροντας ταχύτερες στύσεις καθώς και πιο έντονους οργασμούς.

Δεν εφαρμόζετε το αιθέρο ελαιο δεντρολίβανου απευθέιας στο δέρμα προσθέτετε μερικές σταγόνες σε ένα λάδι βάσης όπως το αμυγδαλέλαιο.

Τα αποξηραμένα φύλλα του δεντρολίβανου είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για υγιές σεξ. Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνη Β6. Ο σίδηρος περιέχει αιμοσφαιρίνη η οποία είναι απαραίτητη για τη σωστή παροχή αίματος πλούσιου σε οξυγόνο σε όλα τα κύρια όργανα του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών οργάνων.

Η αποτελεσματική παροχή αίματος είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη και τη διατήρηση της στύσης και έτσι η πρόσληψη θρεπτικών συστατικών πλούσιων σε σίδηρο μπορεί να βοηθήσει στην ερωτική τους ζωή.

Ενώ η βιταμίνη Β είναι χρήσιμη για την τόνωση της λίμπιντο, το ασβέστιο μπορεί να κάνει τους οργασμούς ισχυρούς, καθώς οι μύες που ελέγχουν την εκσπερμάτιση χρειάζονται ασβέστιο για να λειτουργήσουν σωστά. Όλα αυτά τα ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά υπάρχουν στο φύλλο δεντρολίβανου, το οποίο είναι ενδιαφέρον ένα από τα λίγα φυσικά τρόφιμα που είναι πιο θρεπτικά όταν αποξηραθούν παρά στη φρέσκια μορφή.

Το Ginkgo biloba, είναι ένα φυτό που προέρχεται από την Κίνα.

Στην πραγματικότητα, τα απολιθώματα του ginkgo biloba χρονολογούνται πριν από 270 εκατομμύρια χρόνια. Είναι επίσης ένα φυτό με μακρά ιστορία στην παραδοσιακή ιατρική.

Σήμερα το φυτό είναι πιθανότατα πιο γνωστό ως ενισχυτικό μνήμης αλλά εχει την ικανότητά να αυξάνει τη ροή του αίματος. Ίσως έχετε ακούσει ότι το ginkgo είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τους άνδρες.

Το Ginkgo biloba χρησιμοποιήθηκε στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για να ανοίξει τα λεγόμενα κανάλια ενέργειας σε διαφορετικά συστήματα του σώματος. Σήμερα καταλαβαίνουμε ότι η ικανότητα του gingko biloba να επηρεάζει θετικά τη ροή του αίματος που επηρεάζει αυτά τα «κανάλια» βοηθάει στην στυτική δυσλειτουργία. Με βάση κλινικές μελέτες, φαίνεται ότι το ginkgo αυξάνει τα επίπεδα του μονοξειδίου του αζώτου στο αίμα . (Το μονοξείδιο του αζώτου είναι το κλειδί για την επίτευξη και τη διατήρηση της στύσης.) Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του Ginkgo bilobo για τους άνδρες και ένας κύριος λόγος για την αφροδισιακή φήμη του.

5. Ασβαγκάντα

Η Ασβαγκάντα είναι ένα βότανο από το σύστημα της Αγιουρβέδα και είναι γνωστό για τις προσαρμογόνες του ιδιότητες, αυτό σημαίνει ότι ενισχύει τα συστήματα του σώματος ενάντια στο στρες και τη σύγχρονη ζωή. Εκτός από τονωτικό, είναι ένα αφροδισιακό, γνωστό για την ικανότητά του να εξισορροπεί τις ανδρικές και γυναικείες ορμόνες του φύλου. Αυτά είναι τα ισχυρά μέρη της βιοχημείας μας που διέπουν την επιθυμία, τη λίμπιντο, την ευχαρίστηση και τη σεξουαλική απόδοση.

Όντας αφροδισιακό, η Ασβαγκάντα μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική σας ορμή. Λειτουργεί διεγείροντας την παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου και αυξάνοντας τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα. Η κατανάλωση Ασβαγκάντα πραγματικά διαστέλλει το αίμα σας βοηθώντας στην καλύτερη κυκλοφορία. Μπορείτε επίσης να λάβετε τη βοήθειά του σε περίπτωση στυτικής δυσλειτουργίας.

ΑΝΤΡΕΣ Λέγεται ότι φέρνει «τη δύναμη του επιβήτορα» σε έναν άνδρα, ενισχύοντας τη σεξουαλική του δύναμη και τη λίμπιντο. Εάν υπάρχει εξάντληση ενέργειας, είναι γνωστό ότι θρέφει την ανδρική ενέργεια και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ανικανότητας. Αυξάνει την παραγωγή σπέρματος και βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος, επομένως χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υπογονιμότητας στους άνδρες.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ Η Ασβαγκάντα παρόλο που χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό ως ανδρικό τονωτικό στην Αγιουρβέδα, συνιστάται σε γυναίκες όταν απαιτείται δύναμη σε συνθήκες αδυναμίας και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τα περιεχόμενα αυτής της δημοσίευσης είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success) 

https://gonatural.gr 


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !