Τα Οφέλη που Έχει το Ελληνικό Γιαούρτι στην Επιδερμίδα


Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β2, Β5 και Β12, οι οποίες είναι γνωστές για τις ενυδατικές τους ιδιότητες. Θεραπεύουν την ξηροδερμία και καταπραΰνουν τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

Επιπλέον, καθώς το γιαούρτι περιέχει πλήθος πρωτεϊνών, αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας στις ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας και αποτρέπει την απώλεια υγρασίας, διατηρώντας την επιδερμίδα ενυδατωμένη και μαλακή. Το ελληνικό γιαούρτι μάλιστα, περιέχει δυόμιση φορές περισσότερες πρωτεΐνες απ’ ό,τι άλλα γιαούρτια γι’ αυτό και είναι πιο αποτελεσματικό στην ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Προλαμβάνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες

Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες προκαλούνται σε μεγάλο βαθμό από την έλλειψη ενυδάτωσης. Όταν η επιδερμίδα είναι αφυδατωμένη και ξηρή είναι πιο επιρρεπής στο «σπάσιμο». Το γιαούρτι προλαμβάνει την ξηρότητα και συνεπώς την εμφάνιση των πρόωρων σημαδιών γήρανσης.

Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας που απειλεί τη νεανική όψη της επιδερμίδας είναι η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο που οδηγεί στο σχηματισμό των ελευθέρων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες καταστρέφουν τα κύτταρα αλλοιώνοντας τη δομή τους. Η επιδερμίδα χαλαρώνει και λεπτές γραμμές και ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους.

Το γιαούρτι όντας πλούσιο σε αντιοξειδωτικά όπως ο ψευδάργυρος, συμβάλλει στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών και κατά αυτόν τον τρόπο, επιβραδύνει τη φθορά των κυττάρων και κατά συνέπεια τη διαδικασία της γήρανσης.

Προσφέρει ήπια απολέπιση

Χάρη στη μεγάλη συγκέντρωσή του σε γαλακτικό οξύ, το γιαούρτι έχει την ιδιότητα να καθαρίζει την επιδερμίδα και να τη βοηθάει να δείχνει πιο λαμπερή και υγιής. Ακολουθήστε την εξής απλή συνταγή και φτιάξτε το δικό σας σπιτικό scrub προσώπου:

Θα χρειαστείτε1 κ.σ. ελληνικό γιαούρτι
1 κ.σ. νιφάδες βρώμης

Ανακατέψτε το μίγμα καλά και απλώστε στο πρόσωπό σας. Κάντε κυκλικές κινήσεις, χωρίς να εφαρμόζετε μεγάλη πίεση και δώστε έμφαση στην περιοχή Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι). Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στη συνέχεια ενυδατώστε το πρόσωπό σας με μια πλούσια κρέμα.

Καταπολεμάει την ακμή

Το γιαούρτι είναι ένας φυσικός σύμμαχος στην καταπολέμηση της ακμής. Χάρη στα προβιοτικά που περιέχει, παρουσιάζει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση και αποτρέπει την εμφάνιση των σπυριών.

Επίσης λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης εξισορροπεί την παραγωγή υπερβολικού σμήγματος και μειώνει τη λιπαρότητα.

Το γαλακτικό οξύ, δρώντας απολεπιστικά, βοηθάει στον καθαρισμό των πόρων της επιδερμίδας και απομακρύνει τους ρύπους, διατηρώντας την επιδερμίδα καθαρή.

Χαρίζει ενιαίο τόνο στην επιδερμίδα

Το γαλακτικό οξύ που περιέχεται στο γιαούρτι δε βοηθάει μόνο στη διατήρηση καθαρής επιδερμίδας. Μια άλλη σημαντική του ιδιότητα, είναι ότι αναστέλλει την παραγωγή της τυροσινάσης, ενός ενζύμου υπεύθυνου για τη σύνθεση της μελανίνης. Με αυτόν τον τρόπο, το γιαούρτι μειώνει τις δυσχρωμίες της επιδερμίδας και χαρίζει ενιαίο τόνο και πιο λεία υφή.

Επιπλέον, η βιταμίνη Β5, συντελεί στη μείωση των πανάδων και των σκούρων κηλίδων στο πρόσωπο, ενώ παράλληλα φωτίζει τις θαμπές και άτονες επιδερμίδες.

Μειώνει τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο στα μάτια

Το ελληνικό γιαούρτι θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά σπιτικά συστατικά στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχει καθώς και το γαλακτικό οξύ, «ανοίγουν» τον τόνο της επιδερμίδας, τη φωτίζουν και αποτρέπουν το σχηματισμό δυσχρωμιών.

Επιπλέον, καθώς το γιαούρτι παρουσιάζει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, μειώνει το πρήξιμο γύρω από τα μάτια και χαρίζει βλέμμα ξεκούραστο και υγιές.

Δρα θεραπευτικά

Το γιαούρτι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και ακριβώς όπως καταπολεμά την ακμή, μπορεί να αποτρέψει ήπιες δερματικές μολύνσεις και να λειτουργήσει θεραπευτικά σε διάφορες δερματικές παθήσεις, όπως η ατοπική δερματίτιδα και το έκζεμα.

Προστατεύει από τον ήλιο και καταπραΰνει το δέρμα από τα ηλιακά εγκαύματα

Καθώς περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά, μειώνει τη βλαβερή δράση των ελευθέρων ριζών που δημιουργούνται από τον ήλιο και προκαλούν γήρανση.

Επιπλέον, είναι ιδανικό για χρήση σε περίπτωση ερυθρότητας ή εγκαύματος μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Χάρη στην αντιφλεγμονώδη του δράση και τη δροσιστική του υφή, καταπραΰνει την ερεθισμένη επιδερμίδα και βοηθάει στην επούλωση και ανάπλασή της.

(getButton) #text=(👉 Biosophica Pomeluran ) #file=(Υαλουρονικό και Ρόδι (3 x 10ml) ) #icon=(buy) #size=(1) #color=(#bd2323) #info=(Αγορά)

text

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !