Λάδι Jojoba: To φυτικό έλαιο και τα οφέλη του

 


Το λάδι jojoba είναι ένα φυτικό έλαιο που παράγεται από τους σπόρους του ομώνυμου φυτού. Περιέχει πλήθος βιταμινών, όπως οι Α, D και Ε, πρωτεΐνες, μέταλλα, λιπαρά οξέα Ω3 και Ω6 καθώς και πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες. 

Αν και αναφέρεται ως λάδι, στην ουσία πρόκειται για κερί. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας στην επιδερμίδα και τα μαλλιά κι έχει πολλαπλά οφέλη. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

Πώς ωφελεί το λάδι jojoba την επιδερμίδα και τα μαλλιά;

Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση

Το λάδι jojoba επιτρέπει στην επιδερμίδα να διατηρήσει την απαραίτητη υγρασία, βοηθώντας στη γρήγορη αποκατάστασή της. Διατηρεί το δέρμα και τα μαλλιά ενυδατωμένα και δρα σαν ένα προστατευτικό φίλτρο έναντι των ακραίων καιρικών συνθηκών (ήλιος, αέρας, υγρασία) και των βλαβερών περιβαλλοντικών παραγόντων (ρύποι, σκόνη) που οδηγούν σε απώλεια υγρασίας, αφυδάτωση και ξηροδερμία.

Εξισορροπεί την υπερβολική παραγωγή σμήγματος

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του λαδιού αυτού, είναι ότι μοιάζει πολύ με το σμήγμα στη δομή και τη σύνθεσή του. Το σμήγμα παράγεται φυσιολογικά από τον οργανισμό μας και η βασική του λειτουργία είναι να κρατάει την επιδερμίδα μας ενυδατωμένη. Το λάδι jojoba, όταν εφαρμόζεται πάνω στην επιδερμίδα, «μιμείται» κατά κάποιον τρόπο το σμήγμα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βοηθάει στην εξισορρόπηση της υπερβολικής παραγωγής του. Έτσι, μειώνει τη λιπαρότητα κι αποτρέπει την εμφάνιση της ακμής διατηρώντας την επιδερμίδα υγιή.

Προλαμβάνει και καταπραΰνει τους ερεθισμούς από το ξύρισμα

Οι μαλακτικές του ιδιότητες, καθιστούν το λάδι jojoba ιδανικό για χρήση πριν και μετά το ξύρισμα. Πριν το ξύρισμα, προετοιμάζει την επιδερμίδα καθώς τη μαλακώνει. Μετά το ξύρισμα, αποτρέπει τους ερεθισμούς και την αίσθηση «καψίματος», προσφέροντας απαλότητα και βαθιά ενυδάτωση.

Είναι κατάλληλο για δερματολογικά προβλήματα

Χάρη στα αντιοξειδωτικά του, έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και είναι κατάλληλο για χρήση σε περιοχές του δέρματος που πάσχουν από δερματολογικά προβλήματα. Καταπραΰνει τους ερεθισμούς μειώνει την ερυθρότητα και τη φαγούρα, μαλακώνει και θρέφει το δέρμα που ταλαιπωρείται από έντονη ξηροδερμία, και προσφέρει γρήγορη επούλωση.

Μαλακώνει την επιδερμίδα και λειαίνει τις λεπτές γραμμές

Η καθημερινή εφαρμογή του λαδιού στο πρόσωπο και το λαιμό, καθυστερεί την εμφάνιση των πρόωρων σημαδιών γήρανσης, όπως είναι οι λεπτές γραμμές και η χαλάρωση. Το λάδι jojoba είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, γνωστή για την αντιρυτιδική της δράση καθώς επαναφέρει την ελαστικότητα στο δέρμα, προάγει τη σύνθεση του κολλαγόνου και τονώνει την επιδερμίδα. Επιπλέον το λάδι jojoba έχει φυσικό δείκτη προστασίας (SPF), που προστατεύει από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου και αποτρέπει τη δημιουργία των ελευθέρων ριζών που προκαλούν σημάδια γήρανσης.

Αποτελεί μια φυσική εναλλακτική για ντεμακιγιάζ

Πολλά καθαριστικά προσώπου και προϊόντα ντεμακιγιάζ δυστυχώς αφυδατώνουν την επιδερμίδα. Επιπλέον, καθώς μεγαλώνουμε, η επιδερμίδα μας έχει ανάγκη για προϊόντα πιο ενυδατικά επειδή έχει την τάση να είναι πιο ξηρή. Τα φυτικά λάδια σαν το έλαιο jojoba είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους επιδερμίδας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καθημερινή βάση για την αφαίρεση του μακιγιάζ. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά και παράλληλα προσφέρουν μια λύση εύκολη, οικονομική και οικολογική.

Είναι ένα φυσικό μαλακτικό για τα μαλλιά

Το έλαιο jojoba μαλακώνει την τρίχα και την αφήνει λεία και απαλή. Σας βοηθάει να απαλλαγείτε από μπερδεμένα μαλλιά και κόμπους και αποτελεί ιδανική εναλλακτική για το μαλακτικό σας ή τη μάσκα μαλλιών. Επιπλέον καταπολεμά το φριζάρισμα καθώς προστατεύει από την ξηρότητα και αποτρέπει την αφυδάτωση.

Προστατεύει την τρίχα από τη φθορά, το σπάσιμο και τη δημιουργία ψαλίδας

Το λάδι jojoba είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και προστατεύει την τρίχα από τους βλαβερούς εξωτερικούς παράγοντες που την αποδυναμώνουν και την αφυδατώνουν. Επιπλέον σχηματίζει ένα στρώμα προστασίας ανάμεσα στα εργαλεία styling και την τρίχα, αποτρέποντας τις φθορές που προκαλούνται από την υπερβολική θερμότητα.

Καταπολεμά την πιτυρίδα

Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις του ιδιότητες, το λάδι jojoba αποτελεί μια φυσική εναλλακτική για την καταπολέμηση της πιτυρίδας. Επιπλέον, καθώς ενυδατώνει βαθιά το τριχωτό της κεφαλής, ανακουφίζει από τη φαγούρα και τους ερεθισμούς που προκαλεί η πιτυρίδα και η ξηροδερμία και βοηθάει στη διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας στην κεφαλή.

Ενδυναμώνει την τρίχα και προωθεί την ανάπτυξή της

Όταν εφαρμόζετε το λάδι jojoba απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής, προμηθεύετε με τα ευεργετικά του συστατικά τους θύλακες της τρίχας ευνοώντας με αυτόν τον τρόπο την ενδυνάμωση και την ανάπτυξή της. Παράλληλα προσφέρετε βαθιά θρέψη, και βοηθάτε τα μαλλιά σας να ανακτήσουν τη χαμένη τους ελαστικότητα.

Τρόποι για να εντάξετε το λάδι jojoba στη ρουτίνα ομορφιάς σας

- Απλώστε το απευθείας στο σώμα σας μετά το ντους για ενυδάτωση.

- Χρησιμοποιήστε το μόνο του ή αναμίξτε το με το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο για να κάνετε μασάζ.

- Απλώστε επαρκή ποσότητα σε περιοχές του σώματος που εμφανίζετε κυτταρίτιδα, ραγάδες, χαλάρωση.

- Απλώστε λίγες σταγόνες σε πρόσωπο και λαιμό για αντιγήρανση ή εναλλακτικά προσθέστε λίγες σταγόνες από το λάδι στην αγαπημένη σας κρέμα προσώπου.

- Εφαρμόστε το λάδι τοπικά στο πρόσωπό σας όπου εμφανίζονται σημάδια ακμής.

- Χρησιμοποιήστε το στα χείλη σας σαν φυσικό λιπ μπαλμ.

- Εφαρμόστε το στις περιοχές του σώματος που παρουσιάζουν έντονη ξηροδερμία ή πάσχουν από δερματολογικές παθήσεις όπως το έκζεμα.

- Απλώστε λίγη ποσότητα πριν το ξύρισμα για να αποτρέψετε κοψίματα και εκδορές και λίγες σταγόνες μετά για να καταπραΰνετε τυχόν ερεθισμούς.

- Χρησιμοποιήστε το σαν λάδι ντεμακιγιάζ.

- Αναμίξτε το με φυσικά συστατικά από την κουζίνα σας και φτιάξτε DIY καλλυντικά.

- Απλώστε λίγες σταγόνες στις άκρες των μαλλιών σας για να αποτρέψετε την εμφάνιση της ψαλίδας.

- Απλώστε το στο τριχωτό της κεφαλής για καταπολέμηση της πιτυρίδας, και κάνετε ελαφρύ μασάζ. Αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά, ξεβγάλετε και λουστείτε ως συνήθως.

- Προσθέστε λίγες σταγόνες στη μαλακτική σας κρέμα ή χρησιμοποιήστε το μόνο του σαν μάσκα μαλλιών για εντατική περιποίηση.

- Εφαρμόστε λίγη ποσότητα σε στεγνά μαλλιά για να αποτρέψετε το φριζάρισμα.

- Απλώστε λίγες σταγόνες στα δάχτυλά σας και κάνετε ελαφρύ μασάζ για να μαλακώσετε τις παρανυχίδες και να προσφέρετε θρέψη κι ενυδάτωση στα νύχια σας.

Πού μπορείτε να το βρείτε

(getButton) #text=(👉 Λάδι Jojoba) #file=( 100% καθαρό, φυσικό ) #icon=(buy) #size=(1) #color=(#bd2323) #info=(Αγορά)

 text


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !