Ποιο φυσικό σαπούνι ελαιόλαδου να επιλέξετε με βάση τις ανάγκες σας

 

Η επιλογή του κατάλληλου σαπουνιού πρέπει να γίνεται πάντα με γνώμονα τις ανάγκες σας. 

Λαμβάνοντας υπόψη τα συστατικά που περιέχει και γνωρίζοντας τις ιδιότητές τους, θα είστε σε θέση να κρίνετε αν ένα φυσικό σαπούνι μπορεί να σας προσφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Παρακάτω θα βρείτε έναν μικρό οδηγό επιλογής σαπουνιού με βάση κάποιες κοινές ανάγκες.

Για την ακμή και λιπαρές επιδερμίδες:

Επιλέξτε ένα φυσικό σαπούνι εμπλουτισμένο με συστατικά που καθαρίζουν τους πόρους του δέρματος, εξισορροπούν την παραγωγή σμήγματος και προλαμβάνουν τις φλεγμονές που οδηγούν στην εμφάνιση σπυριών.

Ιδανικά σαπούνια για εσάς είναι τα εξής:

Σαπούνι με τεϊόδεντρο και πράσινη άργιλο

Σαπούνι με ενεργό άνθρακα

Για ξηρές κι ευαίσθητες επιδερμίδες:

Επιλέξτε ένα φυσικό σαπούνι ελαιόλαδου με συστατικά που δρουν καταπραϋντικά, μαλακώνουν την επιδερμίδα, δεν την ερεθίζουν κι έχουν ήπια δράση.

Ιδανικά σαπούνια για εσάς είναι τα εξής:

Σαπούνι με γιαούρτι, μέλι και μελισσοκέρι

Σαπούνι με χαμομήλι

Για δερματικές παθήσεις (έκζεμα, ψωρίαση, κ.ά.):

Επιλέξτε ένα φυσικό σαπούνι με γάλα γαϊδούρας. Το γάλα γαϊδούρας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φωσφολιπίδια και βιταμίνες και δρα ευεργετικά για την επιδερμίδα. Αναδομεί, ενυδατώνει, προλαμβάνει λοιμώξεις και φλεγμονές και βοηθάει στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων ιστών του δέρματος. Είναι εξαιρετική επιλογή αν ταλαιπωρείστε από ψωρίαση, έκζεμα και ξηροδερμία.

Ιδανικό σαπούνι για εσάς είναι το εξής:

Σαπούνι με γάλα γαϊδούρας

Για καθαρισμό προσώπου

Επιλέξτε ένα φυσικό σαπούνι με συστατικά που καταπολεμούν τις τοξίνες, απομακρύνουν τους ρύπους κι έχουν αντιοξειδωτική δράση.

Ιδανικά σαπούνια για εσάς είναι τα εξής:

Σαπούνι με Θαλασσινό άργιλο

Σαπούνι με βούτυρο κακάο και μέντα

Για απολέπιση:

Επιλέξτε ένα σαπούνι με κόκκους που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, καθαρίζουν τους πόρους, τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος και παρέχουν ήπια απολέπιση.

Ιδανικά σαπούνια για εσάς είναι τα εξής:

Για απολέπιση προσώπου

Σαπούνι με παπαρουνόσπορο

Για απολέπιση σώματος

Σαπούνι με καφεΐνη

Για απολέπιση ποδιών

Σαπούνι με κόκκους ελαφρόπετρας

Για την κυτταρίτιδα:

Επιλέξτε ένα φυσικό σαπούνι με δραστικά συστατικά κατά της κυτταρίτιδας και κάνετε ελαφρύ μασάζ. Το μασάζ διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και αποτοξινώνει την επιδερμίδα σας. Ένα αποδεδειγμένα δραστικό συστατικό κατά της κυτταρίτιδας είναι η λάσπη Νεκράς Θάλασσας. Μια άλλη εξαιρετική επιλογή αποτελεί η φυσική λούφα.

Ιδανικά σαπούνια για εσάς είναι τα εξής:

Σαπούνι με λάσπη Νεκράς Θάλασσας και φύκια

Σαπούνι με λούφα

Για πιτυρίδα, τριχόπτωση, ξηρότητα κεφαλής:

Επιλέξτε ένα φυσικό σαπούνι με φυτικά συστατικά που βοηθούν στην ενδυνάμωση των μαλλιών, ενισχύουν την ελαστικότητά τους και χαρίζουν λάμψη κι ενυδάτωση. Συστατικά με αποτελεσματική δράση είναι η πίσσα πεύκου και το δαφνέλαιο. 

Η πίσσα πεύκου έχει ιδιότητες αντισηπτικές, απολυμαντικές και μυκητοκτόνες και καταπολεμά δραστικά την πιτυρίδα, ενώ καθαρίζει σε βάθος τα μαλλιά. Το δαφνέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα, έχει αντιφλεγμονώδεις κι ενυδατικές ιδιότητες και βοηθάει στην ενδυνάμωση της τρίχας και στην καταπολέμηση της πιτυρίδας και την ξηροδερμίας.

Ιδανικά σαπούνια για εσάς είναι τα εξής:

Σαπούνι με πίσσα πεύκου

Σαπούνι με δαφνέλαιο

Για το ξύρισμα:

Επιλέξτε ένα φυσικό σαπούνι με ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες που καταπραΰνει το δέρμα, αποτρέπει τους ερεθισμούς, έχει αντιοξειδωτική δράση και προσφέρει βαθύ καθαρισμό κι ενυδάτωση.

Ιδανικό σαπούνι για εσάς είναι τα εξής:

Σαπούνι του μπαρμπέρη

Για την περιποίηση του μωρού:

Επιλέξτε ένα φυσικό σαπούνι με συστατικά κατάλληλα για τη φροντίδα της ευαίσθητης επιδερμίδας του μωρού. Το σαπούνι του μωρού πρέπει να έχει ήπια δράση, καταπραϋντικές ιδιότητες και να προσφέρει ενυδάτωση και θρέψη.

Ιδανικά σαπούνια για εσάς είναι τα εξής:

Σαπούνι με καλέντουλα και βούτυρο καριτέ

Σαπούνι με πιστοποιημένο βιολογικό ελαιόλαδο


Χειροποίητα Φυσικά Kαλλυντικά

eshop

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !