Σπιτικές θεραπείες για την καούρα με αφεψήματα βοτάνων

 

Η βάση της φαρμακολογικής θεραπείας της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης είναι η φαρμακευτική αγωγή για προστασία του βλεννογόνου, εξουδετέρωση και αναστολή της έκκρισης γαστρικού οξέος.

Για να πείτε αντίο στα δυσάρεστα συμπτώματα, αξίζει επίσης να δοκιμάσετε φυσικές θεραπείες για την καούρα.

Είναι αποτελεσματικά και ασφαλή, επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν από έγκυες γυναίκες.

Πώς να ανακουφίσετε την καούρα;

Τροποποίηση διατροφής

Για να κερδίσετε στη μάχη κατά της καούρας, αξίζει να γνωρίζετε τις αιτίες της. Συχνά αποδεικνύεται ότι αρκεί να κάνετε μικρές αλλαγές στη διατροφή σας.

Ας φροντίσουμε το δικό μας η διατροφή ήταν υγιεινή, ποικίλη, πλούσια σε εποχιακά φρούτα και λαχανικά. Ας τρώμε πέντε γεύματα την ημέρα, ας περιορίσουμε τα λιπαρά, ας τρώμε γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, βραστά λαχανικά και ας τρώμε άπαχα λευκά κρέατα.

Εάν το κάπνισμα πίσω από το στέρνο είναι έντονο, θα εγκαταλείψουμε τα ανθρακούχα ποτά και το ψωμί ολικής αλέσεως - σε αυτήν την περίπτωση, το ελαφρύ ψωμί είναι η καλύτερη επιλογή (πιο χωνεύεται πιο εύκολα).

Τι βοηθάει στην καούρα; Αλλαγή συνηθειών

Δεν γνωρίζουμε όλοι ότι το ντύσιμο ή οι συνήθειες ύπνου είναι συχνά η αιτία της καούρας. Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε το κεφάλι του κρεβατιού 10-15 cm ψηλότερα από πριν, ξαπλώστε Από την αριστερή πλευρά (αυτή η θέση περιορίζει την αντίστροφη ροή των οξέων από το στομάχι στον οισοφάγο), και λίγες ώρες πριν τη νυχτερινή ανάπαυση, θα κάνουμε μια μικρή βόλτα.

Για να αποφύγετε δυσάρεστες ασθένειες, θα πρέπει επίσης να θυμάστε χαλαρά, που δεν σφίγγουν τα ρούχα γύρω από την κοιλιά.

Σπιτικές θεραπείες για την καούρα - αφεψήματα βοτάνων

Η κατανάλωση αφεψημάτων βοτάνων είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την ανακούφιση από τα συμπτώματα της καούρας.

Λειτουργεί καλύτερα σε αυτόν τον ρόλο τσάι χαμομήλιπου βελτιώνει τις πεπτικές διαδικασίες και έχει χαλαρωτική δράση, καθώς και ρόφημα μέντας λεμονιού ρυθμίζοντας το έργο του πεπτικού συστήματος και μειώνοντας το αίσθημα πληρότητας στην κοιλιακή κοιλότητα.

Τρόποι αντιμετώπισης της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης - λιναρόσπορος

λιναρόσπορο είναι μια φυσική θεραπεία για πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της καούρας. Ένα ρόφημα που παρασκευάζεται από αυτό προστατεύει τη βλεννογόνο μεμβράνη από τις βλαβερές συνέπειες των οξέων του στομάχου, πράγμα που σημαίνει ότι μειώνει την ενοχλητική αίσθηση καψίματος στον οισοφάγο.

Οικιακές θεραπείες για την παλινδρόμηση οξέος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – Καούρες εναντίον… Αμύγδαλα

Για πολλά χρόνια, τα αμύγδαλα αποτελούν αναπόσπαστο συστατικό στη διατροφή κάθε εγκύου. Αυτοί οι σπόροι ανακουφίζουν από τη ναυτία και ταυτόχρονα περιέχουν σημαντική ποσότητα φολικού οξέος.

Είναι επίσης γνωστά για τις αντιόξινες ιδιότητές τους - ήδη μια χούφτα αμύγδαλα μειώνει τον κίνδυνο καούρας.

Σπιτικές θεραπείες για την καούρα. Φυσική θεραπεία για την καούρα - γάλα

Μεταξύ των σπιτικών θεραπειών για την καούρα, είναι αδύνατο να μην αναφέρουμε ζεστό γάλα. Ωστόσο, αξίζει να θυμόμαστε ότι το γάλα φέρνει ανακούφιση μόνο για μια στιγμή και δεν λειτουργεί με επίμονες, συχνές καούρες - σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να είναι ακόμη και αντιπαραγωγικό.

Είναι επίσης ένας αποδεδειγμένος και ασφαλής τρόπος για την καταπολέμηση της καούρας. ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά σκευάσματα που διατίθενται στα φαρμακεία (με τη μορφή παστίλιων ή κόκκων) που θα αντιμετωπίσουν όχι μόνο μια δυσάρεστη αίσθηση καψίματος, αλλά και με άλλες παθήσεις του πεπτικού συστήματος.

Ο κατάλογος των ομοιοπαθητικών φαρμάκων για την καούρα είναι πολύ μεγάλος, οπότε το καλύτερο θα ήταν αν απευθυνθούμε σε ομοιοπαθητικό να επιλέξουμε το καταλληλότερο.

Τα πιο δημοφιλή φάρμακα περιλαμβάνουν:

Εμετικό - Θα λειτουργήσει σε περίπτωση καούρας, σε συνδυασμό με ρέψιμο και αίσθημα βάρους στο στομάχι, καθώς και όταν η υπερκατανάλωση τροφής είναι η αιτία των προβλημάτων.

Lycopodium clavate - θα βοηθήσει εάν το κάπνισμα πίσω από το στέρνο συνδυάζεται με μετεωρισμό (καθώς και με διάρροια και πτώση ενέργειας μετά το φαγητό).

Κάλιο δίχρωμο - αποτελεσματικό όταν ένα αίσθημα καύσου πίσω από το στέρνο ακτινοβολεί στη σπονδυλική στήλη.

Σφυγμός - αυτό θα λειτουργήσει όταν η παλινδρόμηση είναι αντίδραση στην κατανάλωση πολύ λιπαρών τροφών.

Carbo vegetabilis - μπορείτε να το προσεγγίσετε εάν η ασθένεια προέκυψε μετά από κατανάλωση αλκοόλ ή υπερβολική κατανάλωση φαγητού.

Καούρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - τι λειτουργεί;

Η καούρα είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες μέλλουσες μητέρες.

Η αναπτυσσόμενη μήτρα ασκεί πίεση στο στομάχι, το οποίο με τη σειρά του αναγκάζει την τροφή πίσω. Δεν είναι επίσης ασήμαντες. ορμόνες εγκυμοσύνης.

Αυτό αναγκάζει τον κατώτερο οισοφαγικό σφιγκτήρα να σταματήσει να λειτουργεί σωστά.

Οι φυσικές θεραπείες για την καούρα που παραθέσαμε παραπάνω μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία από γυναίκες που περιμένουν μωρό.

Άλλες μέθοδοι μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματικές αυτήν την ειδική στιγμή. ομοιοπαθητικά φάρμακα μεταξύ των οποίων είναι τα εξής:

Robinia ψεύτικη ακακία - αποτελεσματικό εάν τα παράπονα γίνονται πιο έντονα τη νύχτα και το κάψιμο συνοδεύεται από ξινή γεύση στο στόμα.

Iris versicolor – θα λειτουργήσει όταν εμφανιστεί παλινδρόμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας και συνοδεύεται από έμετο.

Κρεόσωτο – Αξίζει να δοκιμάσετε όταν η καούρα επιδεινώνεται μετά την κατανάλωση κρύου φαγητού και συνοδεύεται επίσης από αδυναμία, ναυτία και έμετο.

Bryonia λευκό - χρήσιμο αν νιώσουμε πικρή γεύση στο στόμα. Ένα ποτήρι πολύ κρύο νερό θα βοηθήσει επίσης.

Σπιτικές θεραπείες για την καούρα. Πώς να αποφύγετε την καούρα;

Η θεραπεία της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης πρέπει να είναι περίπλοκη, επομένως πρώτα απ 'όλα πρέπει να θυμάστε αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Ας τρώμε λιγότερο και πιο συχνά (ο χρυσός μέσος όρος είναι πέντε μικρά γεύματα όλη την ημέρα), σιγά σιγά, και ας πάρουμε το τελευταίο γεύμα 3 ώρες πριν τον ύπνο.

Αποφύγετε το αλκοόλ, τα ανθρακούχα ποτά, τα τηγανητά, όξινα και λιπαρά τρόφιμα. Και το πιο σημαντικό, μην ξεχνάτε την υγιεινή διατροφή αφού περάσει η καούρα. Δεν είναι περίεργο που ονομάζονται εγγύηση της υγείας.

Τα περιεχόμενα αυτής της δημοσίευσης είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !