Φυσική συνταγή για να διώξετε τα παράσιτα και τις τοξίνες από το σώμα σας

 

Σε έναν κόσμο που κυριαρχείται όλο και περισσότερο από τη σύγχρονη ιατρική και τα φαρμακευτικά προϊόντα, η σοφία των ηλικιωμένων μας συχνά παραβλέπεται.

Πολλές παραδοσιακές θεραπείες έχουν περάσει από γενιά σε γενιά, προσφέροντας φυσικές λύσεις σε διάφορα θέματα υγείας.

Ένας τέτοιος ανεκτίμητος θησαυρός είναι η συνταγή της γιαγιάς μου για τον καθαρισμό των παρασίτων, των σκουληκιών και των τοξινών από το σώμα.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τη δοκιμασμένη και αληθινή μέθοδό της, ενσωματώνοντας τα καλά της κολοκύθας, του γαρύφαλλου, του λεμονιού και του ελαιόλαδου, τα οποία όχι μόνο αποτοξινώνουν το σώμα αλλά προάγουν και τη συνολική ευεξία.

Η δύναμη της κολοκύθας: Η κολοκύθα, ένα ευπροσάρμοστο και θρεπτικό λαχανικό, παίρνει το επίκεντρο σε αυτή τη συνταγή.

Φορτωμένο με βασικές βιταμίνες όπως A, C, E, B, και ακόμη και η λιγότερο γνωστή βιταμίνη T, η κολοκύθα αποδεικνύεται ότι είναι μια δύναμη των παροχών για την υγεία.

Διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη βελτίωση των μεταβολικών διεργασιών, βοηθώντας στην πέψη και ακόμη και την πρόληψη της παχυσαρκίας.

Επιπλέον, η κολοκύθα είναι ένα ζωτικό συστατικό για άτομα με καρδιαγγειακές παθήσεις, προωθώντας μια πιο υγιεινή καρδιά.

Υπέροχοι σπόροι κολοκύθας: Οι σπόροι κολοκύθας δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Πλούσιο σε μαγνήσιο, αυτοί οι μικροσκοπικοί σπόροι είναι γνωστές για την προώθηση καλύτερου ύπνου, την ομαλοποίηση του νευρικού συστήματος και την ανακούφιση του στρες.

Περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που μετατρέπεται σε μελατονίνη, επίσης γνωστή ως "ορμόνη ύπνου". Αυτή η φυσική θεραπεία μπορεί να παρέχει ανακούφιση από την αϋπνία και να προωθήσει τον ξεκούραστο ύπνο.

Γαρύφαλλο: Αντιοξειδωτικό της Φύσης: Τα γαρίφαλα, με την αντιοξειδωτική τους ευπενόλη, αναρωτιούνται για τη λειτουργία του ήπατος και σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Το έλαιο του μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επιβράδυνση της πήξης του αίματος, η οποία είναι επωφελής για άτομα με αιμορραγικές διαταραχές.

Αυτά τα μικρά αλλά δυνατά μπαχαρικά συσκευάζουν μια γροθιά όταν πρόκειται για την ενίσχυση της συνολικής υγείας.

Τα θαύματα του ελαιολάδου: Το ελαιόλαδο, που περιλαμβάνει 73% μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, είναι φίλος της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων σας.

Προσφέρει βασικά λίπη, συμπεριλαμβανομένων των οξέων ελαϊκού οξέος, ωμέγα-6 και ωμέγα-3, κρίσιμα για το σώμα.

Τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη Ε στο ελαιόλαδο υποστηρίζουν την απορρόφηση των βιταμινών Κ και Α. Με τα αμέτρητα οφέλη του, συμβάλλει σε ένα πιο υγιές σώμα και βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων χοληστερόλης.

Προετοιμασία και χρήση: Για να προετοιμάσετε αυτό το φυσικό ελιξίριο, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

Ανακατέψτε 100 γραμμάρια κολοκύθας, 1 κουταλιά της σούπας σπόρους κολοκύθας, 1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο και 100 ml ελαιόλαδο.

Μαγειρέψτε το μείγμα σε υδατόλουτρο για 30 λεπτά.

Αφήνουμε το λάδι να κρυώσει και το φυλάμε στο ψυγείο.

Για κατανάλωση, πάρτε 1 κουταλάκι του γλυκού από αυτό το λάδι με ένα ποτήρι (200 ml) ζεστό νερό μετά το δείπνο μέχρι να τελειώσει το λάδι.

Μια δεύτερη ωφέλιμη συνταγή: Εκτός από την παραπάνω συνταγή, η γιαγιά μου μοιράστηκε επίσης μια άλλη αξιοσημείωτη θεραπεία:

Ανακατέψτε 100 γραμμάρια κολοκύθα, 1 λεμόνι, 1 κουταλιά της σούπας ανθρακικό, 1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο, 1 κουταλιά της σούπας ψωμί μελισσών και 100 ml ελαιόλαδο.

Μαγειρέψτε το μείγμα σε υδατόλουτρο για 30 λεπτά.

Αφήνουμε το λάδι να κρυώσει και το φυλάμε στο ψυγείο.

Όπως και στην πρώτη συνταγή, μετά το δείπνο, πάρτε 1 κουταλάκι του γλυκού από αυτό το λάδι με ένα ποτήρι (200 ml) ζεστό νερό μέχρι να καταναλωθεί το λάδι.
Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !