Συνταγή για σιρόπι Σαμπούκο για την πρόληψη εποχιακών λοιμώξεων

O Σαμπούκος είναι ένας δημοφιλής θάμνος γνωστός για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.

Έχει θετική επίδραση στην υγεία και είναι εξαιρετικό για την πρόληψη εποχιακών λοιμώξεων, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Τα άνθη του συλλέγονται την άνοιξη και οι καρποί του το φθινόπωρο. Τα άνθη περιέχουν χρήσιμα αιθέρια έλαια, τανίνες, γλυκοσίδες, οργανικά οξέα και βιταμίνη C.

Το άνθος του σαμπούκου είναι και στυπτικό και διουρητικό, ένα έγχυμα των λουλουδιών χρησιμοποιείται εσωτερικά για κρυολογήματα και πυρετούς της αναπνευστικής οδού, για ανακούφιση από σπασμούς του πεπτικού και μετεωρισμού.

Οι καρποί περιέχουν σάκχαρα, μηλικό οξύ, τανίνες, πηκτίνη, βιταμίνες C και A, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και παντοθενικό οξύ.

Στη φαρμακευτική, τα άνθη χρησιμοποιούνται κυρίως στη σύνθεση τσαγιών κατά του κρυολογήματος. Το σαμπούκο βοηθά επίσης στις ημικρανίες και την ισχιαλγία.

Το φύλλο σαμπούκου θα βοηθήσει στον πόνο στα γόνατα

Τα φύλλα γηραιάς μπορούν εκπληκτικά να βοηθήσουν στον πόνο στα γόνατα, θα βοηθήσουν επίσης να «τραβήξουμε νερό από το γόνατο».

Τα φρέσκα φύλλα θρυμματίζονται, αλέθονται ή κοπανίζονται μέχρι να βγάλουν χυμό, χρησιμοποιούνται για να καλύψουν την άρρωστη άρθρωση, διπλώνουν με ένα κομμάτι ύφασμα και δένουν.

Περίπου μια ώρα είναι αρκετή για τη κομπρέσα.

Για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος

Το σαμπούκο έχει προφανώς θεραπευτικά αποτελέσματα, ειδικά αντιφλεγμονώδη.

Χρησιμοποιείται κυρίως για κρυολογήματα, έλκη, εγκαύματα και κοψίματα.

Ο χυμός και τα μούρα σαμπούκου, καθώς και το τσάι από το φλοιό και τα λουλούδια, είναι δοκιμασμένες και αληθινές σπιτικές θεραπείες για το κρυολόγημα.

Οι καρποί περιέχουν βιταμίνη C, B και οξέα φρούτων, αιθέρια έλαια που επίσης περιέχονται στα άνθη, φλαβονοειδή και κυρίως ατοκυανό που δίνει χρώμα τόσο στα άνθη όσο και στα φρούτα.

Δρα ως αντιοξειδωτικό, προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες και επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων.

Τα σαμπούκους είναι ελαφρώς δηλητηριώδη, επομένως δεν πρέπει να καταναλώνονται ωμά.

Μια κλασική συνταγή για σιρόπι σαμπούκου

Συστατικά:

20 σαμπούκοι

1 λίτρο νερό

800 g κρυσταλλική ζάχαρη (ή άλλο γλυκαντικό)

χυμό από 1 λεμόνι

Προετοιμασία:

Μουλιάζουμε 20 φρέσκα σαμπούκους σε 1 λίτρο κρύο νερό.

Το αφήνουμε να καθίσει για 24 ώρες σε δροσερό μέρος, αλλά όχι στο ψυγείο.

Σούρωσε, πρόσθεσε 800 γραμμάρια ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και άφησέ το να σταθεί ξανά για 24 ώρες.

Ανακατεύουμε κατά διαστήματα να διαλυθεί η ζάχαρη.

Στραγγίζουμε από διπλή γάζα και αδειάζουμε σε μπουκάλια.

Αυτός ο χυμός πίνεται αραιωμένος με νερό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μεταλλικό ανθρακούχο νερό για την παρασκευή του χυμού.
 

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !