ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ: Το αγαπημένο βότανο των μαγισών

 


ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ – ΚΑΛΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΚΑΛΑΝΘΡΩΠΑΡΙ-ΜΗΛΟΠΙΠΟΝΙΑ

Ο Μανδραγόρας είναι πολύ ενδιαφέρον Βότανο. Είναι φυτό με πολυετή πολύκλωνη ρίζα. Τα φύλλα του είναι τοποθετημένα σε ροζέττα γύρω από τη βάση της ρίζας του και είναι μεγάλα λεία και χνουδωτά με μικρό μίσχο.

Τα άνθη βρίσκονται στο κέντρο των φύλων του, και είναι ρόδινα μαβιά ή μπλέ. Ανθίζει από το Δεκέμβρη μέχρι τον Απρίλη και το συναντούμε συνήθως σε νησιά και άγονα μέρη.

Το φυτό είναι πολύ τοξικό και δεν προτείνουμε να χρησιμοποιηθεί ούτε για εξωτερική χρήση. Η ρίζα του με τις διακλαδώσεις της θυμίζουν ανθρώπινη φιγούρα και κατά μερικούς υπάρχουν οι αρσενικές ρίζες και οι θηλυκές ρίζες.

Στο μεσαίωνα ήταν το αγαπημένο βότανο των μάγων. Η μάγισσα Κίρκη στην Οδύσσεια τα χρησιμοποιούσε για Παρασκευή μαγικών φίλτρων αγάπης.

Ο Μανδραγόρας χρησιμοποιήθηκε επίσης εκτενώς σε όλα τα έργα του Harry Potter .

Συχνά συναντούμε να αποκαλείται η θεά του έρωτα Αφροδίτη, και Μανδραγορίτης. Στην παλαιά διαθήκη αναφέρεται ο μανδραγόρας σαν ένα από τα συστατικά για προετοιμασία φίλτρων αγάπης, εθεωρείτο δε ότι τα μήλα του βοηθούσαν τις γυναίκες να συλλάβουν παιδί.

Κατά το Μεσαίωνα το χρησιμοποιούσαν σαν συστατικό ναρκωτικών και φαρμακευτικών παρασκευασμάτων, και για φίλτρα αγάπης που είχαν την ιδιότητα άλλους να ναρκώνουν, και άλλους να τονώνουν. Επίσης το χρησιμοποιούσαν στις εγχειρήσεις.

Από την Μακρινή Ανατολή μας έρχεται η δοξασία, ότι ρίζα του είναι σύμβολο της δημιουργίας, και οι Ιάπωνες πίστευαν ότι από τη ρίζα του Μανδραγόρα, δημιουργήθηκε η ανθρωπότητα, οι αντρες από την ανδρική και οι γυναίκες από την γυναικεία ρίζα!!!!

Το αφέψημα του Μανδραγόρα έχει αφροδισιακές αντισηπτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες, είναι όμως ΤΡΟΜΕΡΑ ΤΟΞΙΚΟ γι αυτό και δεν συστήνεται για θεραπεία. (alert-error)

Τελειώνοντας σημειώνουμε ότι υπάρχουν καταγραφές ότι αν κάποιος ξεριζώσει μανδραγόρα τα μεσάνυχτα με πανσέληνο και να είναι γυμνός και καθαρίσει τη ρίζα του και χαράξει επάνω της μία ευχή αυτή πραγματοποιείται.!!!!!!

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !