Μαρούλι εναντίον Σπανάκι: Ποιο είναι πιο υγιεινό για την καρδιά;



Είναι η μάχη των πρασίνων και η απόλυτη αντιπαράθεση είναι το σπανάκι εναντίον του Μαρουλιού. Οι λάτρεις της υγείας δεν χορταίνονται από το μαρούλι και το χαρακτηριστικό σκούρο πράσινο χρώμα του, αλλά πού αντέχει το σπανάκι του αντιπάλου του;

Το λμαρούλι και το σπανάκι - και τα δύο «σούπερ λαχανικά» - είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά επειδή είναι φυλλώδη πράσινα, λέει η διαιτολόγος προληπτικής καρδιολογίας Kate Patton, MEd, RD, CSSD, LD.

Από τα θρεπτικά συστατικά έως τα οφέλη για την υγεία, σας βοηθά να ξεδιπλώσετε όλα όσα χρειάζεστε για αυτό το ισχυρό δίδυμο και συμβουλές για να εντάξετε αυτά τα φυλλώδη λαχανικά στη διατροφή σας.

Ποιο είναι πιο υγιεινό για την καρδιά;

Το Μαρούλι και το σπανάκι είναι και τα δύο σούπερ λαχανικά γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, αλλά ποιο φυλλώδες πράσινο πρέπει να κυριαρχεί όταν πρόκειται για την υγεία της καρδιάς;

Η αλήθεια είναι ότι τόσο το σπανάκι όσο και το μαρούλι είναι υγιεινά για την καρδιά και αποτελούν εξαιρετικές επιλογές.

«Τα φυλλώδη πράσινα είναι τόσο καλά για εσάς που πραγματικά δεν μπορείτε να φάτε πάρα πολλά», λέει ο Patton. «Στην πραγματικότητα, θεωρούνται υπερτροφές υγιεινές για την καρδιά».

Το σπανάκι δεν είναι μόνο εξαιρετικό για την καρδιά σας, αλλά βοηθά στην ενίσχυση της υγείας των ματιών, βοηθά στη μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης και βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου. Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορεί να υπερηφανεύεται για περισσότερες φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και βιταμίνη Α από το μαρούλι και είναι επίσης υψηλότερο σε ασβέστιο και σίδηρο.

Από την άλλη πλευρά, το κατσαρό μαρούλι συνθλίβει το σπανάκι όταν πρόκειται για βιταμίνες Κ και C, ενώ είναι επίσης χαμηλότερο σε θερμίδες και πιο πλούσιο σε υγιεινά για την καρδιά φλαβονοειδή. Αυτά τα φλαβονοειδή είναι γεμάτα με αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινογόνες ιδιότητες.

«Πραγματικά, δεν μπορείς να κάνεις λάθος με καμία επιλογή», ​​λέει. «Ως μπόνους, και τα δύο περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτό βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής στη ρίζα των καρδιακών παθήσεων και άλλων χρόνιων ασθενειών».

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμάσετε το μαρούλι και το σπανάκι;

Η πικάντικη, ελαφρώς πικρή γεύση του μαρουλιού μένει πολύ καλά από μόνη της - στον ατμό, σοταρισμένο Εάν βρίσκετε τη γεύση του μαρουλιού κάπως έντονη, αναζητήστε μείγματα με άλλα χόρτα.

Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε το σκληρό μεσαίο τμήμα, ώστε να μην έχετε πικρή γεύση στο στόμα σας αφού το μασήσετε.

Αναζητήστε σκούρα πράσινα φύλλα που δεν έχουν καφέ ή μαραμένα φύλλα. Όσο πιο σταθερό είναι, τόσο το καλύτερο.

Όσον αφορά το σπανάκι, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το ετοιμάσετε (ή να το πιείτε!). Το σπανάκι μπορεί να πεταχτεί φρέσκο ​​σε μια σαλάτα, να στρωθεί σε ένα περιτύλιγμα ή σάντουιτς ή να προστεθεί σε σχεδόν οποιοδήποτε πιάτο.

Η αρκετά ήπια γεύση του συμπληρώνει τα αυγά, τα ζυμαρικά, το ρύζι και τα φασόλια.

Προσθέστε σπανάκι στις σούπες ή ψιλοκόψτε το και ανακατέψτε σε μπιφτέκια και σάλτσες. Επιπλέον, δοκιμάστε να το ρίξετε στο αγαπημένο σας smoothie για πρόσθετα οφέλη. Μην ανησυχείτε, δεν θα μπορείτε να το γευτείτε.

«Όλα τα φυλλώδη λαχανικά είναι γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά, οπότε μην περιορίζεστε στο σπανάκι και το μαρούλι», λέει ο Patton. «Σκεφτείτε να προσθέσετε λαχανικά, χόρτα μουστάρδας, ελβετικό σέσκουλο και γογγύλι σε σαλάτες και σούπες ή ετοιμάστε τα ως μια νόστιμη πλευρά».


Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !