Απολύτως Φυσικές συνταγές για κρέμες προσώπου

 


Βασικοί κανόνες ακόμα και για τα απολύτως φυσικά προϊόντα είναι:
να μην έχουμε αλλεργία σε κάποιο από τα υλικά να μην έρθουν σε επαφή με τα μάτια να κάνουμε δοκιμή σε μία μικρή περιοχή και να περιμένουμε 24 ώρες ώστε να σιγουρευτούμε πως δεν μας προκαλούν ερεθισμό.

Να σιγουρευτούμε πως τα προβλήματά μας δεν οφείλονται σε κακή διατροφή ή σε προβλήματα υγείας που χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης.

Εάν θέλουμε να κάνουμε ποσότητα για μελλοντική χρήση:
γράφουμε στα βαζάκια το περιεχόμενό τους και την ημερομηνία παρασκευής.

Διατηρούμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος (ιδανικά στο ψυγείο), και όχι περισσότερο από 15 ημέρες (ειδικά αν πρόκειται για ευπαθή υλικά).

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε συνταγές για διάφορες χρήσεις και συνεχώς θα προστίθενται νέα γιατροσόφια:
Συνταγές για μάσκες, κρέμες και λοσιόν προσώπου
Για αναζωογόνηση της επιδερμίδας

Υλικά:

1 κουτ.γλυκού λάδι (κατά προτίμηση αμυγδαλέλαιο ή ηλιέλαιο)

1 κουτ. γλυκού καφέ σε σκόνη (κατά προτίμηση ελληνικού)

λίγη κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό δοχείο ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας. Παίρνοντας μικρές ποσότητες από το μείγμα, κάνουμε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω στο πρόσωπό μας (αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια). Ξεπλένουμε καλά, με χλιαρό νερό, σκουπίζουμε απαλά με μία καθαρή πετσέτα και στη συνέχεια εφαρμόζουμε μία ενυδατική μάσκα/κρέμα (από τις παρακάτω ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράφεται, ή άλλη της επιλογής μας). 


Για ενυδάτωση και σύσφιξη

1η συνταγή

Υλικά:

μισό φλιτζάνι γιαούρτι (κατά προτίμηση πλήρες παραδοσιακό χωρίς την κρούστα)

ένα κουτ. γλυκού μέλι

Εκτέλεση:.

Αφήνουμε το γιαούρτι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το ανακατεύουμε καλά με το μέλι (στο μπλέντερ γίνεται ευκολότερα) ώσπου να γίνει μία λεία κρέμα. Απλώνουμε στο πρόσωπο και στο λαιμό και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Ξεπλένουμε αρχικά με χλιαρό και στη συνέχεια με κρύο νερό.

2η συνταγή

Υλικά:

ένα μέτριο αγγούρι
ασπράδι από ένα μεγάλο αυγό

Εκτέλεση:.

Πολτοποιούμε το αγγούρι (στο μπλέντερ γίνεται ευκολότερα) και σ’ ένα λεπτό σουρωτήρι στραγγίζουμε το πολύ υγρό. Σε ένα μικρό δοχείο χτυπάμε το ασπράδι ώσπου να αφρίσει και ανακατεύουμε με τον πολτό του αγγουριού. Απλώνουμε στο πρόσωπο και και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Ξεπλένουμε αρχικά με χλιαρό και στη συνέχεια με κρύο νερό.

3η συνταγή

Υλικά:

ένα κουτ. γλυκού μέλι

ένα κουτ. γλυκού ελαιόλαδο

μισό κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού


Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώσπου να γίνουν μία ομοιόμορφη μάζα. Απλώνουμε στο πρόσωπο και στο λαιμό και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Ξεπλένουμε αρχικά με χλιαρό και στη συνέχεια με κρύο νερό. Η κρέμα αυτή είναι ιδανική για τα χέρια, αλλά και για τους αγκώνες.

4η συνταγή

Υλικά:

Μισό κεσεδάκι γιαούρτι (κατά προτίμηση πλήρες παραδοσιακό)

Μισό αγγούρι μέτριο

Εκτέλεση:

Πολτοποιούμε το αγγούρι (στο μπλέντερ γίνεται ευκολότερα) και σ’ ένα λεπτό σουρωτήρι στραγγίζουμε το πολύ υγρό. Ανακατεύουμε καλά τον πολτό με το γιαούρτι και απλώνουμε στο πρόσωπο και στον λαιμό. Αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά και ξεπλένουμε αρχικά με χλιαρό νερό κι έπειτα με κρύο.

5η συνταγή (ενισχυμένη)

Υλικά:

Μία κουτ.σούπας γιαούρτι (κατά προτίμηση πλήρες παραδοσιακό)
έναν κρόκο αυγού
μία κουτ.σούπας μέλι
μισό κουτ.γλυκού ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο
2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού
μισό κουτ. γλυκού λευκό κρασί (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού και ανακατεύουμε καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπο, αφήνουμε για 15-20 λεπτά και ξεπλένουμε αρχικά με χλιαρό νερό κι έπειτα με κρύο.

Για ευερέθιστες επιδερμίδες (με σημάδια ή/και ακμή)

1η συνταγή

Υλικά:

μία κουτ. σούπας σπόρων κάρδαμου (κακουλέ)

χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση:

Σε ένα φλιτζάνι καυτό νερό, βάζουμε τους σπόρους και τους αφήνουμε εκεί ώσπου να κρυώσει το νερό. Έπειτα προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Με ένα κομμάτι βαμβάκι απλώνουμε το υγρό στο πρόσωπο πρωί και βράδυ και το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Διατηρούμε το υγρό στο ψυγείο έως 15 ημέρες.

2η συνταγή

Υλικά:

2 κουτ.γλυκού μέλι


μισό κουτ. γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπο και αφήνουμε για 15-20 λεπτά. Ξεπλένουμε αρχικά με χλιαρό νερό κι έπειτα με κρύο. 

Επιδερμίδες με έντονη λιπαρότητα

1η συνταγή

Υλικά:

ένα ασπράδι αυγού
ένα κουταλάκι του γλυκού, χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το ασπράδι και ανακατεύουμε καλά με το χυμό λεμονιού. Απλώνουμε στο πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια και αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Ξεπλένουμε αρχικά με χλιαρό και στη συνέχεια με κρύο νερό.

2η συνταγή

Υλικά:

μισό φλιτζάνι αφέψημα (από τσάι μαύρο για λιπαρές επιδερμίδες με διεσταλμένους πόρους, ή από χαμομήλι για επιδερμίδες με ακμή)
πράσινη άργιλο (όση σηκώσει ώστε να γίνει μία λεία κρέμα)
3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας και απλώνουμε στο πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια και αφήνουμε ώσπου να στεγνώσει καλά η μάσκα. Ξεπλένουμε αρχικά με χλιαρό και στη συνέχεια με κρύο νερό.

Ξηρές επιδερμίδες

Υλικά:

ένας κρόκος αυγού

μισό κουτ. γλυκού μέλι

μισό κουτ. γλυκού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Χτυπάμε καλά τον κρόκο του αυγού με το μέλι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπο και στο λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Ξεπλένουμε αρχικά με χλιαρό και στη συνέχεια με κρύο νερό.

Κατά των ρυτίδων


1η συνταγή (για μεγαλύτερες ηλικίες):

Υλικά:

ένα μεγάλο κομμάτι λάχανο


ένα κουτ. γλυκού μέλι


λίγο κρόκο Κοζάνης

Εκτέλεση:

Συνθλίβουμε το λάχανο ώσπου να γίνει πολτός (στον αποχυμωτή ή στο μπλέντερ γίνεται ευκολότερα), και ανακατεύουμε καλά περίπου μισό φλιτζανάκι από τον χυμό του με το μέλι και τον κρόκο Κοζάνης. Απλώνουμε στο πρόσωπο και στο λαιμό και αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Ξεπλένουμε αρχικά με χλιαρό και στη συνέχεια με κρύο νερό. 


2η συνταγή (για μικρότερες ηλικίες)

Υλικά:

ένα μήλο

ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο

μισό φλιτζάνι ροδόνερο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το μήλο, το πολτοποιούμε (στο μπλέντερ γίνεται ευκολότερα), και ανακατεύουμε καλά τον πολτό με το ελαιόλαδο. Σε ένα κατσαρολάκι ή μεγάλο μπρίκι, ζεσταίνουμε ελαφρώς το μείγμα και αφού κατεβάσουμε απ’ τη φωτιά προσθέτουμε και ανακατεύουμε με το ροδόνερο. Αφήνουμε για 5 λεπτά να δέσει το μείγμα και έπειτα απλώνουμε στο πρόσωπο και στο λαιμό και αφήνουμε για όση περισσότερη ώρα μπορούμε (όχι λιγότερο 30 λεπτά). Ξεπλένουμε αρχικά με χλιαρό και στη συνέχεια με κρύο νερό.
 
Για σύσφιξη και ξεκούραστη όψη

1η συνταγή

Υλικά:

Χυμό από ένα μεγάλο πορτοκάλι

Ένα μέτριο καρότο

Μία κουτ. σούπας μέλι

Εκτέλεση:

Πολτοποιούμε το καρότο (ελαφρώς βρασμένο), και το ανακατεύουμε καλά με τον χυμό του πορτοκαλιού. Προσθέτουμε στο μείγμα μας το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά (στο μπλέντερ γίνεται ευκολότερα). Απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπο και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Ξεπλένουμε αρχικά με χλιαρό νερό κι έπειτα με κρύο.


2η συνταγή
 
Υλικά:

Ένα μέτριο βολβό παντζαριού

Ένα μέτριο καρότο

Μία κουτ. σούπας γάλα πλήρες

Εκτέλεση:

Βράζουμε ελαφρά το παντζάρι και το καρότο, τα καθαρίζουμε και τα πολτοποιούμε. Στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά το μείγμα με το γάλα και το απλώνουμε στο πρόσωπο. Αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Ξεπλένουμε καλά, αρχικά με χλιαρό νερό κι έπειτα με κρύο.

(getButton) #text=(👉Απαλή κρέμα απολέπισης ) #file=(βαθύς καθαρισμός) #icon=(buy) #size=(1) #color=(#bd2323) #info=(Αγορά)

text

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !