Μπάμιες: Το πιο αποτελεσματικό λαχανικό για τον διαβήτη, τη γαστρίτιδα, το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, το υπερβολικό βάρος και πολλά άλλα!


Οι μπάμιες, συχνά γνωστές ως «Lady's Finger», είναι ένα μοναδικό ανθοφόρο φυτό διάσημο για τους βρώσιμους λοβούς σπόρων του.

Ευδοκιμώντας σε ζεστά και τροπικά κλίματα, οι μπάμιες αποτελούν βασικό συστατικό στις διατροφές της Αφρικής και της Νότιας Ασίας.

Διαθέσιμη σε κόκκινες και πράσινες ποικιλίες, η μπάμια είναι ευέλικτη στις γαστρονομικές της χρήσεις.

Παρά τη διαφορά χρώματος, και τα δύο είδη μοιράζονται την ίδια γεύση, με τις κόκκινες μπάμιες να γίνονται πράσινες όταν μαγειρεύονται.

Χρησιμοποιείται κυρίως ως λαχανικό, η μπάμια έχει αξιοσημείωτη παρουσία στα πιάτα της Νότιας Αμερικής


Η βλεννώδης υφή του, ωστόσο, μπορεί να είναι μια επίκτητη γεύση για κάποιους.

Πέρα από τη μαγειρική της ευελιξία, η μπάμια είναι μια διατροφική δύναμη.

Ακολουθούν επτά βασικά οφέλη για τη διατροφή και την υγεία από την ενσωμάτωση της μπάμιας στη διατροφή σας:

Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά:

Οι μπάμιες προσφέρουν ένα αξιοσημείωτο διατροφικό προφίλ.

Μια μερίδα 100 γραμμαρίων παρέχει:

Θερμίδες: 33

Υδατάνθρακες: 7 γραμμάρια

Πρωτεΐνη: 2 γραμμάρια

Λίπος: 0 γραμμάρια

Φυτικές ίνες: 3 γραμμάρια Μαγνήσιο, Φολικό Οξύ, Βιταμίνες Α, C, Κ, και Β6 σε σημαντικές ποσότητες

Πλούσιες σε αντιοξειδωτικά: Οι μπάμιες είναι γεμάτες με αντιοξειδωτικά όπως πολυφαινόλες, φλαβονοειδή και ισοκερκιτρίνη, μαζί με βιταμίνες Α και C.

Αυτά τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες και συνδέονται με τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς.

Υγεία της καρδιάς: Η βλέννα της μπάμιας συνδέεται με τη χοληστερόλη κατά τη διάρκεια της πέψης, βοηθώντας στην αποβολή της και δυνητικά μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι δίαιτες πλούσιες σε πολυφαινόλες, άφθονες σε μπάμιες, σχετίζονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Αντικαρκινικό δυναμικό: Οι μπάμιες περιέχουν λεκτίνες, πρωτεΐνες που μπορεί να αναστείλουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι μπάμιες μπορούν να μειώσουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στον καρκίνο του μαστού και να προκαλέσουν κυτταρικό θάνατο στο μεταστατικό μελάνωμα.

Ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα: Μελέτες σε ποντίκια δείχνουν ότι οι μπάμιες μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, καθιστώντας τις ευεργετικές για τη διατήρηση υγιούς σακχάρου στο αίμα.

Βοήθημα εγκυμοσύνης: Με υψηλά επίπεδα φυλλικού οξέος, οι μπάμιες είναι ευεργετικές για τις έγκυες γυναίκες, συμβάλλοντας στη μείωση του κινδύνου ελαττωμάτων του νευρικού σωλήνα.

Μαγειρική ευελιξία: Οι μπάμιες προετοιμάζονται εύκολα και μπορούν να αποτελέσουν μια νέα προσθήκη στη διατροφή σας, προσφέροντας μια σειρά από οφέλη για την υγεία.

Συνοπτικά, οι μπάμιες δεν είναι απλώς ένα γαστρονομικό συστατικό, αλλά μια υπερτροφή που προσφέρει ένα φάσμα πλεονεκτημάτων για την υγεία.

Από την υποστήριξη της υγείας της καρδιάς μέχρι τη δυνητική μείωση των κινδύνων καρκίνου και τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, οι μπάμιες είναι μια πολύτιμη προσθήκη σε μια υγιεινή διατροφή.

Δοκιμάστε να εντάξετε τις μπάμιες στα γεύματά σας για να βιώσετε τη μοναδική υφή και τα πολυάριθμα οφέλη για την υγεία.
Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !