Οι μπανάνες να τρώγονται ΜΟΝΟ όταν έχουν φτάσει το ιδανικό στάδιο ωρίμανσης

 


Η μπανάνα είναι το πιο διάσημο φρούτο παγκοσμίως και φυσικά το πρώτο σε πωλήσεις.

Οι μπανάνες της Κρήτης, είναι δυστυχώς δυσεύρετες (ειδικά στην επαρχία) και ακριβότερες ακόμα και από τις βιολογικές μπανάνες του Εκουαντόρ και της Κόστα Ρίκα!!!

Παιδίατροι συστήνουν τις μπανάνες και τα αχλάδια, ως τα ιδανικότερα φρούτα για τα βρέφη, αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζουν ότι αυτά τα φρούτα θα πρέπει να τρώγονται ΜΟΝΟ όταν έχουν ωριμάσει ιδανικά και το άμυλο τους έχει μετατραπεί σε εύπεπτα απλά φρουτοσάκχαρα (γλυκόζη και φρουκτόζη).

Τα άγουρα και σκληρά στην υφή φρούτα και ειδικά οι πράσινες και κίτρινες μπανάνες, θεωρούνται πολύ όξινες τροφές και μπορούν να προκαλέσουν έντονη δυσπεψία, φούσκωμα-τυμπανισμό και ενίοτε επώδυνους κολικούς εντέρου!

Οι μπανάνες θα πρέπει να τρώγονται ΜΟΝΟ όταν έχουν φτάσει το ιδανικό στάδιο ωρίμανσης, το οποίο χαρακτηρίζεται από έντονες καφέ πιτσιλιές, που μοιάζουν με φακίδες προσώπου (βλέπε φωτογραφία).

Τότε και μόνο τότε, παρουσιάζουν ιδαίτερες θεραπευτικές ιδιότητες σε παθήσεις στομάχου και εντέρων.

Οι ώριμες-πιτσιλωτές μπανάνες, ΔΕΝ πρέπει να τρώγονται ΠΟΤΕ ως επιδόρπιο και ούτε να συνδυάζονται σαν φρουτοσαλάτα, μαζί με όξινα φρούτα (πχ, πορτοκάλια, μανταρίνια, γκρείπφρουτ, ακτινίδια).

Οι μπανάνες, ΔΕΝ γίνονται χυμός όσο και να προσπαθήσετε....μόνο χυλός σε μπλέντερ (smoothie).

Ταιριάζουν πεπτικά ΜΟΝΟ με άλλα γλυκά και υπόξινα φρούτα στο ίδιο γεύμα και σαν smoothie, μαζί με φυλλώδη πράσινα λαχανικά, όπως το μαρούλι και το σπανάκι.

ΔΕΝ συστήνω μπανάνες μαζί με δημητριακά στο ίδιο γεύμα (γκρανόλα, κούακερ ή πάνω σε φέτες ψωμιού) καθώς ο συνδυασμός απλών σακχάρων (μπανάνα) και άμυλων - σύνθετων υδατανθράκων στο ίδιο γεύμα, προκαλεί ζυμώσεις στο έντερο.

Οι ώριμες μπανάνες, όπως εξάλλου και όλα τα φρούτα, θα πρέπει να τρώγονται πάντα με άδειο στομάχι και γνήσια πείνα, κατά προτίμηση ως πρωϊνό ή βραδινό γεύμα και τουλάχιστον 1/2 ώρα μετά από νερό ή χυμό και 3 ώρες μετά από κάποιο συμπυκνωμένο γεύμα (μαγειρεμένο).

Οι ώριμες μπανάνες, συνδυάζονται καταπληκτικά μαζί με βασιλικούς χουρμάδες και αποτελούν σε συνδυασμό με ρόφημα αμυγδάλου, ένα αγαπημένο μου smoothie, το οποίο προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους/ες επιθυμούν να αυξήσουν το σωματικό τους βάρος καθώς και ως ιδανικό πρωϊνό γεύμα σε όσους πάσχουν από πεπτικές παθήσεις (ειδικά των εντέρων).

Οι ώριμες-πιτσιλωτές μπανάνες, περιέχουν περίπου 80-100 θερμίδες ανά τεμάχιο, πολύ κάλιο και αρκετή βιταμίνη B6. Εάν υποφέρετε από επώδυνη περίοδο, δοκιμάστε να τραφείτε αποκλειστικά με ώριμες μπανάνες τις δύσκολες πρώτες μέρες, σε συνδυασμό με κάψουλες νυχτολούλουδου (evening primrose oil), αλεσμένο χρυσό λιναρόσπορο και τσαϊ μέντας.

Υπάρχει ένα γνωστό κίνημα φρουτοφάγων στην Αμερική, στο οποίο οι ένθερμοι οπαδοί του, σιτίζονται με 20 και 30 μπανάνες ημερησίως για χρόνια!!!

Η μπανάνα είναι πράγματι πολύ χορταστικό φρούτο και θεωρώ ότι όλοι ανεξαιρέτως, θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε ως το ιδανικότερο γρήγορο γεύμα (fast food) ή σνακ, ειδικά όταν λείπουμε από το σπίτι για εργασία, άσκηση ή κάποιο ταξίδι.

Πριν φύγετε από το σπίτι (εσείς ή τα παιδιά σας) και γνωρίζετε ότι θα λείπετε για ώρες, βάλτε στο σακίδιο πλάτης ή στην τσάντα σας, 2-5 ώριμες μπανάνες, λίγους βασιλικούς χουρμάδες, μια χούφτα ανάλατα-ωμά αμύδαλα και 1/2 λίτρο νερό και θα έχετε πρόσβαση ανά πάσα στιγμή, στο πιο γρήγορο, εύπεπτο και κυρίως υγιεινό γεύμα, όταν οι υπόλοιποι (συνάδελφοι, συναθλητές ή συμμαθητές) θα "κατεβάζουν" τυρόπιτες, σάντουιτς και πατατάκια!

Μη φοβάστε λοιπόν αυτό το ευλογημένο και πεντανόστιμο τροπικό φρούτο.

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


UltraVIt Aloe Vera 1000ml (100% Φυσικό-Ενισχυμένο με Ω3)

 
eshop

 (getProduct) #button=(Αγορά) #price=(€44.00) #sale=(30% Off)




#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !