Αφέψημα από τα φύλλα του Κίστου

 

Το αφέψημα από τα φύλλα του Κίστου είναι ωφέλιμο και πολύ αρωματικό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και τρεις φορές πιο υγιεινό από το πράσινο τσάι .

Από σύγχρονες έρευνες αποδείχθηκε ότι τα φύλλα του φυτού έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες οι οποίες μπορούν να καταστρέψουν τις ελεύθερες ρίζες.

Η ικανότητα του οργανισμού να μετατρέψει το οξυγόνο και τις τροφές σε χημική ενέργεια εξαρτάται από την αλυσιδωτή αντίδραση ελευθέρων ριζών.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικές για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Σε φυσιολογικές τιμές μας προστατεύουν από ιούς, παράσιτα και μικρόβια.

Όταν όμως οι ενώσεις αυτές υπερβούν τα όρια του οργανισμού μας προκαλούν προβλήματα επηρεάζοντας τα λιπίδια, τις πρωτεΐνες και το DNA, με αποτέλεσμα να προκαλείται πρόωρη γήρανση και αυτοάνοσα νοσήματα και καρκίνος.

Η κατάσταση αυτή ονομάζεται οξειδωτικό στρες και προκαλείται όταν υπάρχει περίσσια ελευθέρων ριζών στον οργανισμό.

Ο Κίστος αποτοξινώνει το σώμα και αποβάλλει τα τοξικά βαριά μέταλλα που προέρχονται από τον καπνό των τσιγάρων, των οδοντικών σφραγισμάτων και της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Βοηθά τον οργανισμό να αντισταθεί σε πολλές μυκητιακές μολύνσεις όπως mycosis, candida albicans κ.λ.π.

Επίσης, άλλοι επιβλαβείς μικροοργανισμοί όπως τα βακτηρίδια κολοβακτηριδίου και ελικοβακτηρίδιου (το οποίο προκαλεί γαστρίτιδα), ελέγχονται από τον Κίστο.

Τα συμπτώματα όπως αργή πέψη, φούσκωμα, πόνος, κόπωση και έλλειψη ενέργειας εξαφανίζονται με την συχνή χρήση του αφεψήματος από φύλλα Κίστου και αναδημιουργείται η υγιής βακτηριακή πανίδα.

Ακόμα περισσότερο εντυπωσιακό είναι ότι το αφέψημα του Κίστου έχει μια πολύ ισχυρή αντιική επίδραση στους ιούς της γρίπης και ακόμη και στους ιούς πτηνών (H7N7 ).

Δίνει καθαρότερη και υγιέστερη χροιά ακόμη και σε δέρματα με ακμή και νευροδερματίτιδα αμέσως μετά από τέσσερις εβδομάδες.

Εκτός από το αφέψημα του που μπορούμε να πίνουμε για διάστημα 4 εβδομάδων για αποτοξίνωση από το τσιγάρο και τα βαρέα μέταλλα, άν κάνουμε και στο δέρμα μας κομπρέσες με αυτό δύο φορές την ημέρα, θα έχουμε μια σημαντικά καθαρότερη και υγιέστερη χροιά ακόμη και σε δέρματα με ακμή και νευροδερματίτιδα αμέσως μετά από τέσσερις εβδομάδες.

Η ομορφιά των ανθών του κίστου και η πολύτιμη αρωματική τους ρητίνη προκάλεσαν την προσοχή των Μινωιτών καλλιτεχνών.
Ποιος δεν έχει θαυμάσει «το γαλάζιο πουλί» τη γνωστή τοιχογραφία στο ανάκτορο της Κνωσού(1550 π.Χ.);

Εκεί βλέπουμε το γαλάζιο πουλί σε ένα τοπίο ολάνθιστο να χαίρεται τη ζωή και τη φύση. Η άνοιξη έχει λύσει τα δεσμά του χειμώνα. Στα βράχια βλέπουμε ανάμεσα σε ίριδες και άγρια ρόδα, τα ροζ άνθη του κίστου που μαζί με το γαλάζιο πουλί συνθέτουν μια αρμονική απεικόνιση της χαράς της ζωής

Ο Κίστος ή Λάδανο, δεν πρέπει να συγχέεται με το ‘’Λαύδανο ή Λάβδανο’’ μια φαρμακευτική ουσία που περιέχει συστατικά του οπίου και το οποίο ήταν ευρύτατα διαδεδομένο τον 19ο αι., καθώς γιατροί και φαρμακοποιοί συνταγογραφούσαν ως "μαγικό ελιξίριο" δια πάσα νόσον. Το Λάβδανο ή Λαύδανο εξαφάνιζε λόγω του οπίου τον πόνο και χαλάρωνε το νευρικό σύστημα με αποτέλεσμα να ανακουφίζεται ο ασθενής όμως ήταν πολύ επικίνδυνο και μια μεγάλη δόση μπορούσε να οδηγήσει στο θάνατο.

Τα περιεχόμενα αυτής της δημοσίευσης είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !