Τσάι μαρουλιού η λύση για να κοιμηθούμε καλύτερα

 


Στη λαϊκή ιατρική, το τσάι μαρουλιού χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες ως συμπλήρωμα για καλύτερο ύπνο.

Από αυτή την άποψη, μια μελέτη στο Food Science Biotechnology ανέφερε ότι ορισμένες ποικιλίες εκχυλίσματος μαρουλιού, ειδικά το κόκκινο μαρούλι romaine, προκαλούν αύξηση της διάρκειας του ύπνου.

Συγκεκριμένα, ορισμένες φυτοχημικές ενώσεις, όπως η λακτουκίνη, η λακτουκοπικρίνη, τα τριτερπενοειδή και οι σαπωνίνες βρέθηκαν να έχουν θετική επίδραση στην προώθηση της ανάπαυσης. Θεωρείται ότι δρουν ως φυσικά ηρεμιστικά, αλλά ο μηχανισμός τους δεν είναι απολύτως σαφής.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτά έχουν αμφισβητηθεί, όχι μόνο λόγω της μεθόδου που χρησιμοποιήθηκε στην έρευνα, αλλά και επειδή η δοκιμή διεξήχθη σε ποντίκια. Αρχικά, στα τρωκτικά χορηγήθηκε μια δόση πεντοβαρβιτάλης – ένα ηρεμιστικό – λίγο αφότου τους δόθηκε το εκχύλισμα από το στόμα.

Δεν διαπιστώθηκε αν αυτό το λαχανικό μπορούσε πράγματι να μειώσει το χρόνο που χρειάζονταν τα ποντίκια για να αποκοιμηθούν. Σκοπός της ήταν να γίνει σύγκριση μεταξύ των επιδράσεων του πράσινου και του κόκκινου μαρουλιού.

Αυτό είναι επίσης αμφιλεγόμενο όταν χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει τις επιδράσεις του τσαγιού από μαρούλι, καθώς η μελέτη χρησιμοποίησε ένα εκχύλισμα και όχι ένα σπιτικό ρόφημα.

Επιπλέον, δεδομένου ότι έγινε σε ποντίκια, δεν είναι δυνατόν να υποστηριχθούν τα ίδια αποτελέσματα στους ανθρώπους.

Συμπερασματικά, δεν υπάρχει πειστική επιστημονική υποστήριξη.

Οι ιδιότητες που αποδίδονται στο τσάι μαρουλιού ή στο νερό μαρουλιού προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από τη λαϊκή βιβλιογραφία. 

Ωστόσο, είναι γεγονός ότι αυτό το λαχανικό περιέχει συστατικά με αντιφλεγμονώδες, αναλγητικό και αντιοξειδωτικό δυναμικό, τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία.

Το κόκκινο μαρούλι romaine ήταν η ποικιλία με τις μεγαλύτερες ιδιότητες για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου- τουλάχιστον στα ζώα.Πώς να ετοιμάσετε τσάι μαρουλιού;

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε ότι η viral πρόκληση του TikTok προτείνει να φτιάξετε τσάι από μαρούλι ή νερό από μαρούλι με την ποικιλία iceberg. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την προαναφερθείσα μελέτη, θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μαρούλι romaine. Όπως και να έχει, είναι ασφαλές να δοκιμάσετε οποιοδήποτε από αυτά.

Συστατικά

3 ή 4 φύλλα βιολογικού μαρουλιού romaine
Μέλι και λεμόνι για γεύση (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι νερό (250 ml)

Προετοιμασία και κατανάλωση

Αρχικά, τοποθετήστε τα φύλλα μαρουλιού σε ένα φλιτζάνι νερό και αφήστε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 3 έως 5 λεπτά.

Αφαιρέστε τα από τη φωτιά, σκεπάστε το ρόφημα και αφήστε το να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

Μετά από αυτό, σουρώστε το μέσα από ένα σουρωτήρι και καταναλώστε το.

Αν και η πρόταση είναι να το πίνετε 30 με 40 λεπτά πριν κοιμηθείτε, καλό είναι να το κάνετε τουλάχιστον μία ώρα πριν.

Εφόσον κάνετε την έρευνα σας, σας προτείνουμε να δείτε και το παρακάτω: (alert-success) 

  (getProduct) #button=(Αγορά) #price=(CholesTea (60caps/435mg) ) #sale=(30% Off)

  text


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !