Τύφα (Ψαθί ή Βούρλο) Το Superfood με οφέλη για την υγεία.


Τύφα (Ψαθί ή Βούρλο ένα κοινό θέαμα σε υγροτόπους σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

Διάφορα μέρη του φυτού είναι βρώσιμα και μπορούν να παρασκευαστούν με διάφορους τρόπους, προσφέροντας πληθώρα θρεπτικών συστατικών και οφέλη για την υγεία.

Βρώσιμα μέρη και παρασκευή

Ρίζες (ριζώματα): Η καλύτερη συγκομιδή είναι το φθινόπωρο και το χειμώνα, οι ρίζες μπορούν να ψηθούν στη σχάρα, στο φούρνο ή στο βραστό, παρόμοια με τις πατάτες.

Μπορούν επίσης να στεγνώσουν και να αλεσθούν σε σκόνη, χρησιμεύοντας ως πυκνωτικό για σούπες ή ως προσθήκη σε αλεύρια δημητριακών.

Βλαστοί: Οι νεαροί βλαστοί, που συλλέγονται την άνοιξη, μπορούν να καταναλωθούν ωμοί ή μαγειρεμένοι, προσφέροντας γεύση παρόμοια με τα αγγούρια.

Στέλεχος ανθοφορίας: Ο τρυφερός, νεαρός ανθοφόρος μίσχος είναι επίσης βρώσιμος, είτε ωμός, είτε μαγειρεμένος είτε παρασκευασμένος ως σούπα.

Γύρη: Συγκομιδή στα τέλη του καλοκαιριού, η γύρη του είναι ένα ευέλικτο συστατικό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ωμή όσο και μαγειρεμένη.

Μπορεί να μεταποιηθεί σε ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες πρόσθετο για το αλεύρι που χρησιμοποιείται στο ψήσιμο.

Διατροφική αξία: Είναι πλούσια πηγή υδατανθράκων, διαιτητικών ινών και περιέχουν μέτρια ποσότητα πρωτεΐνης.

Παρέχουν απαραίτητα μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο και ψευδάργυρο.

Οι βιταμίνες που βρίσκονται περιλαμβάνουν βιταμίνη C, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, παντοθενικό οξύ και βιταμίνη Β-6.

Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α και βιταμίνης Κ.

Οφέλη για την υγεία

Αντισηπτικές ιδιότητες: Η ουσία που μοιάζει με ζελέ που βρίσκεται στα νεαρά φύλλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληγές και έχει ισχυρές αναλγητικές ιδιότητες, προσφέροντας ανακούφιση από τον πόνο και τη φλεγμονή.

Ενίσχυση ενέργειας: Λόγω της περιεκτικότητάς τους σε υδατάνθρακες, μπορούν να παρέχουν σταθερή ενέργεια όλη την ημέρα.

Περιποίηση του δέρματος: Είναι ευεργετικό για την υγεία του δέρματος, συμβάλλοντας στην επούλωση των πληγών και στη μείωση των ουλών.

Προσοχή και Βιωσιμότητα: Είναι μια θρεπτική άγρια ​​τροφή, είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι συλλέγονται από πηγές καθαρού νερού, καθώς απορροφούν και συσσωρεύουν τοξίνες από το περιβάλλον τους.Να συλλέγετε πάντα από μη μολυσμένες περιοχές για να αποφύγετε την κατανάλωση επιβλαβών ενώσεων.(alert-warning)

Με τα πολυάριθμα οφέλη για την υγεία και την ευελιξία τους, είναι πραγματικά μια ελάχιστα γνωστή υπερτροφή.

Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας!

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !