Κορνελιανό κεράσι : Δυναμώνει και οφελή την υγεία μας

 


Πρόκειται για άγρια ​​φρούτα, μικρά, μακρόστενα, κόκκινου χρώματος, με γλυκόξινη, πικάντικη γεύση.

Αναπτύσσονται το φθινόπωρο, σε θάμνους, στις παρυφές των δασών, σε λοφώδεις περιοχές.

Ωριμάζουν την περίοδο από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο και αποτελούν πραγματική κατάθεση βιταμινών.

Η τακτική κατανάλωσή τους δυναμώνει τον οργανισμό μας και μας προστατεύει από τις ταλαιπωρίες που «συνδυάζονται» με την κρύα εποχή.

Κεράσια Cornelian – τι περιέχουν

Τα κεράσια Cornelian περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από τα λεμόνια, βιταμίνη P, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, οργανικά οξέα, σάκχαρα, τανίνες, αιθέρια έλαια, νερό (83%).

Δεν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες (δημιουργούν αυτή την αίσθηση «σφιγμένου στόματος»), γιατί η υπερβολική ποσότητα μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα ή ακόμα και ναυτία.

Υπάρχουν πολλές θεραπευτικές ενδείξεις για την κατανάλωση κερασιού.

Οφέλη για την υγεία: έχουν στυπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, θεραπεύουν δυσεντερία, διάρροια, εντεροκολίτιδα, ανακουφίζοντας τα συμπτώματα σε περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης. συνιστάται επιπλέον για τη θεραπεία εντερικών παρασίτων. διεγερτικά του ανοσοποιητικού, καθιστώντας το σώμα πιο ανθεκτικό κατά την ψυχρή περίοδο.

Bελτίωση της όρασης, μέσω της επίδρασης της λεμφικής παροχέτευσης στο επίπεδο της κεφαλής και με τη βελτίωση της περιφερειακής κυκλοφορίας. – έχουν γενική τονωτική και ενεργειακή δράση, είναι πολύ χρήσιμο σε καταστάσεις χρόνιας κόπωσης, για τη βελτίωση της μνήμης, της προσοχής και της ικανότητας συγκέντρωσης.

Βελτιώνει την ισορροπία των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και ρυθμίζει το αίσθημα της πείνας, καθώς και την κατάσταση αδυναμίας που προκαλείται από την υπογλυκαιμία. επηρεάζουν θετικά όλους τους ενδοκρινείς αδένες, βελτιώνοντας τη γενική κατάσταση του σώματος. - βελτίωση της προσαρμογής στο στρες.

Πρόληψη του σχηματισμού πέτρες στα νεφρά. επιταχύνει τις μεταβολικές διεργασίες, βοηθώντας σε προγράμματα απώλειας βάρους. – βελτίωση της χρήσης των μετάλλων στο σώμα. αύξηση της γονιμότητας? ισορροπία της αρτηριακής πίεσης σε υποτασικά άτομα. έχουν δυναμωτική δράση, διεγείροντας την όρεξη και καταπολεμώντας την ανορεξία ή την έλλειψη όρεξης.

Λόγω της περιεκτικότητάς τους σε φυτικές αντιοξειδωτικές χρωστικές, τα κεράσια κορνελιανών προλαμβάνουν καρδιακές παθήσεις, δυσλιπιδαιμία, διαβήτη τύπου ΙΙ, εκφύλιση της ωχράς κηλίδας σε ηλικιωμένους, διατηρούν την όραση, έχουν αντιγηραντική δράση, βελτιώνουν την κατάσταση του δέρματος.

Εχουν αιμοστατικές ιδιότητες, χρησιμοποιούνται για τη διακοπή της ρινικής αιμορραγίας, την εξάλειψη των αιμορραγιών κάθε είδους.

Εχουν ευεργετική επίδραση στην ασθένεια που ονομάζεται λεύκη (που προκαλείται από εγκεφαλική λεμφική στασιμότητα και μειωμένη λειτουργία της υπόφυσης), λόγω της εξισορρόπησης της κυκλοφορίας του αίματος και της λεμφικής παροχέτευσης, ειδικά στο επίπεδο της κεφαλής. – έχουν πυρετική δράση, όντας ευεργετικό στη μείωση του πυρετού και του ρίγους σε περίπτωση υψηλής θερμοκρασίας σώματος.

Αντενδείξεις: Τα κορνελιανά κεράσια αντενδείκνυνται σε άτομα με αϋπνία και σε όσους υποφέρουν από οξύτητα στομάχου.
Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !