Θεραπεία για την κολπίτιδα με βότανα (Γράφει η Μοναχή Αικατερίνη)

 


ΚΟΛΠΙΤΙΔΕΣ

Οι κολπίτιδες έχουν μια αιτιολογία πολυμικροβιακή.
(Σταφυλόκοκκος, Στρεπτόκοκκος, Τριχομονάς, Κάντιντα) και συχνά μετατρέπονται σε χρόνιες.

Ιδιαιτέρως λοιπόν, στις χρόνιες μορφές, η φυτοθεραπεία προσφέρεται ικανοποιητικά. Έτσι το 42% των γυναικών καταφεύγει στα βότανα.

- Κυρίως προς τούτο χορηγούμαι Πρόπολη και Αιθέρια Έλαια, ιδιαιτέρως την (Μελαλεύκη την εναλλασσοφυλλο) – Melaleuca alternifolia +Τea tree-(Τεϊόδενδρο).

- Μια καλή συνταγή είναι το μείγμα Αγριμόνιας (Βάμμα) + Καλέντουλας (Βάμμα) σε ίσα μέρη.

Βάζουμε 1 κουταλάκι μείγματος σε 150ml αποστειρωμένο νερό και κάνουμε μια κολπική πλύση την ημέρα.

- Επίσης χρησιμοποιούμε και κολπικά υπόθετα αιθέριων ελαίων κατά την συνταγή του ειδικού ιατρού.

- Τα κολπικά υπόθετα Αλόης δίνουν καλά αποτελέσματα μαζί βεβαίως με τα ανάλογα αιθέρια έλαια.

ΠΡΟΕΜΗΝΟΡΡΗΣΙΑΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ

Αυτό το σύνδρομο είναι πολύμορφο καθ΄ ότι μπορεί να παρουσιάσει περίπου 200 διαφορετικά συμπτώματα (μαστοδυνία, ημικρανία, ενοχλήσεις ψυχιατρικού χαρακτήρα ...)

Σίγουρα το Vitex agnus castus – Λυγαριά είναι το περισσότερο ενδεδειγμένο φυτό. Η ενέργειά του φαίνεται να αφορά τον πρόσθιο λοβό της υπόφυσης.

Η λυγαριά αλληλεπιδρά με αγωνιστές της ντοπαμίνης, με την βρωμοκρυπτίνη και με την μετοκλοπραμίδη και έχει ως παρενέργειες:

Ηπατίτιδα, Σύνδρομο του Stevens Johnson ... ...

Άλλα φυτά με θετικά αποτελέσματα είναι η Oenothera Biennis – Λάδι

Οινοθήρας και ο Crocus Sativus – Κρόκος.

Αναλόγως με την συμπτωματολογία, μπορούμε να χορηγήσουμε και την φυτοθεραπεία.

Όπου χρειάζεται, θα προσθέσουμε Hyperium - Βάλσαμο, Valeriana –Βαλεριάνα ή Taraxacum – Πικραλίδα μαζί με Equisetum – Πολυκόμπι όταν έχουμε και κατακράτηση υγρών.

ΚΛΙΜΑΚΤΗΡΙΟΣ

Η φυτοθεραπεία εδώ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο όχι μόνον όσον αφορά την συμπτωματολογία αλλά και στην πρόληψη της καρδιαγγειακής παθολογίας, του μεταβολισμού, της οστεοπάθειας και του Κ.Ν.Σ. (Κεντρικό Νευρικό Σύστημα).

Η Cimicifuga racemosa – Φυγόκορις μαζί με το Hypericum – Βάλσαμο προσφέρονται τόσο για την θεραπεία όσο και για την πρόληψη της οστεοπόρωσης και των ψυχικών συμπτωμάτων.

Η Glycine max – Σόγια (ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρόκειται για γενετικά τροποποιημένη σόγια από την Monsanto) προφυλάσσει από τον καρκίνο του μαστού, του εντέρου, του προστάτη, των ωοθηκών, από το μελάνωμα και τα σαρκώματα. Κατευνάζει άριστα τα συμπτώματα της κλιμακτηρίου και διατηρεί σε καλά επίπεδα την οστική πυκνότητα.

Μπορούμε να την συνδυάσουμε με Ασβέστιο, Vit. D, Πολυκόμπι,
Cimicifuga - Φυγόκορις. 

+ Αικατερίνα Κανέλλου Μοναχή
Ιατρός Φυτοθεραπευτής
• Μέλος S.I.Fit του Πανεπιστημίου της Siena
• Μέλος ASSIRI
Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου-Καλτεζών
22027 Κάτω Ασέα - Τηλ: 27910-23535
e-mail.kaltezesmon@gmail.com

 

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !