Για γερά οστά και υγιείς αρθρώσεις μέσα απο την διατροφή σας


Η διατήρηση γερών και υγιών οστών είναι ζωτικής σημασίας και οι βιταμίνες παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Εάν θέλετε να ενισχύσετε τη δύναμη των οστών σας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ποιες βιταμίνες είναι απαραίτητες και πού να τις βρείτε.

Ακολουθεί ένας οδηγός για τις πιο σημαντικές βιταμίνες για την υγεία των οστών και πώς να τις ενσωματώσετε στη διατροφή σας.

Βιταμίνη Β12 για την υγεία των οστών

Η βιταμίνη Β12 είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της ευθραυστότητας των οστών και τη μείωση του κινδύνου κατάγματος, προάγοντας την οστική πυκνότητα των ορυκτών.

Ημερήσια απαίτηση: Περίπου 2,4 μικρογραμμάρια.

Πηγές: Τα ψάρια, τα πουλερικά και ο μαρμίτης είναι πλούσια σε βιταμίνη Β12. Βιταμίνη D και υγεία των οστών

Απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου, η βιταμίνη D είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία από την οστεοπόρωση, μια κατάσταση που αποδυναμώνει τα οστά.

Ημερήσια απαίτηση: Μεταξύ 15 και 20 μικρογραμμάρια, με υψηλότερες δόσεις για άτομα άνω των 70 ετών.

Το μουρουνέλαιο είναι μια εξαιρετική πηγή. Ένα κουταλάκι του γλυκού μπορεί να προσφέρει πάνω από το ήμισυ της ημερήσιας ανάγκης. Τα συμπληρώματα είναι επίσης αποτελεσματικά.

Ασβέστιο: Η υπερτροφή των οστών Λειτουργία: Το ασβέστιο είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση γερών οστών και δοντιών, την υγεία της καρδιάς, την πήξη του αίματος και τη λειτουργία των μυών.

Ημερήσια απαίτηση: Πάνω από 1.000 χιλιοστόγραμμα. Τα παιδιά μπορεί να χρειαστούν περισσότερα κατά την ανάπτυξη των οστών.

Γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γάλα, τυρί και γιαούρτι, φυλλώδη λαχανικά (εκτός από το σπανάκι, του οποίου το ασβέστιο δεν απορροφάται καλά).

Μαγνήσιο για τη συνολική υγεία των οστών

Το μαγνήσιο υποστηρίζει υγιείς μύες, οστά, νεύρα και επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Μια ανεπάρκεια μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διαβήτη και οστεοπόρωσης.

Ημερήσια Απαίτηση: 300-400mg, με δυνητικά υψηλότερες δόσεις για έγκυες γυναίκες.

Υπάρχουν άφθονα τρόφιμα όπως το τζίντζερ, οι μπανάνες, τα φυλλώδη λαχανικά, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Βιταμίνη Κ για τη συντήρηση των οστών

Κρίσιμη για την οικοδόμηση και τη συντήρηση των οστών, η βιταμίνη Κ βοηθά επίσης στη ρύθμιση της πήξης του αίματος και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.

Ημερήσια απαίτηση: Ισοδυναμεί με το βάρος σας σε κιλά (π.χ. για 80 κιλά βάρος απαιτούνται 80 μικρογραμμάρια).

Η βιταμίνη Κ1 βρίσκεται στο λάχανο, τα σταφύλια, το μπρόκολο, το λάχανο, το μαρούλι και τα βατόμουρα.

Οι πηγές βιταμίνης Κ2 περιλαμβάνουν γαλακτοκομικά, χοιρινό, βοδινό, κοτόπουλο και κρόκο αυγού. Η ενσωμάτωση αυτών των βιταμινών στην καθημερινή σας διατροφή μπορεί να συμβάλει σημαντικά σε ισχυρότερα οστά.
Θυμηθείτε, ενώ η διατροφή είναι το κλειδί, συνιστάται πάντα να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας για εξατομικευμένες συμβουλές. (alert-warning)
Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !