Οι πηγές ενέργειας οταν κάνετε νηστεία.


Οι πηγές ενέργειας είναι δυο. Σάκχαρο και λίπη. Το σάκχαρο είναι στο αίμα, στο ήπαρ αποθηκευμένο και στους μυς επίσης αποθηκευμένο. 

Το σάκχαρο του αίματος καίγεται ολο οταν μασήσουμε τσίχλα 7 sec ( αρα ειναι τοσο λίγο). 

Και μετα το γλυκογόνο του ήπατος αποδομείται σε γλυκόζη που δημιουργεί την φυσιολογική γλυκαιμία. Μετα απο 8 ώρες τελειώνει το σάκχαρο του ήπατος και αρχίζουμε να καίμε λίπη. 

Τα κετονοσώματα είναι προϊόντα του μεταβολισμού των λιπαρών οξέων, όταν αυτά διασπώνται στο ήπαρ για να δώσουν ενέργεια σε περιπτώσεις έλλειψης υδατανθράκων. 

Τα κετονοσώματα παράγονται από το ακέτυλο-CoA στα μιτοχόνδρια των κυττάρων του ήπατος όταν υπάρχει έλλειψη υδατανθράκων και η παραγωγή ενέργειας γίνεται από τα λιπαρά οξέα. 

Σε περιπτώσεις έλλειψης υδατανθράκων, το οξαλοξικό οξύ είναι μειωμένο, καθώς χρησιμοποιείται για την παραγωγή γλυκόζης, και δεν επαρκεί για την είσοδο των ακέτυλο-CoA στο κύκλο του Krebs. 

Σε αυτή την περίπτωση το ακέτυλο-CoA εκτρέπεται σε άλλη μεταβολική οδό και τελικά οδηγεί στο σχηματισμό των κετονοσωμάτων. 

H δημιουργία των κετονοσωμάτων βελτιστοποιείται λοιπόν οταν νηστεύουμε οταν ο λόγος NADH/NAD ειναι υψηλός. 

Αρα οταν νηστευουμε παίρνουμε και ενα γραμμάριο βιταμίνης C τη μέρα.

Βοηθάει πολύ.

(getButton) #text=(👉 BioActive Fruit (60caps/400mg)) #file=(Off: 30%) #icon=(buy) #size=(1) #color=(#bd2323) #info=(Αγορά)

  text


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !