Tα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των Dip Powder, Gel και Acrylic Nails


Ενώ ένα μανικιούρ μπορεί να κάνει τα νύχια σας να φαίνονται πολύχρωμα και κομψά, η επιλογή του σωστού τύπου είναι κάτι περισσότερο από μια καλλυντική απόφαση.

Από την προετοιμασία των νυχιών μέχρι την εφαρμογή διαφορετικών μειγμάτων, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι γίνεται πραγματικά όταν κάνετε τα νύχια σας.

«Κάθε τύπος απαιτεί διαφορετική διαδικασία, με διαφορετικές επιδράσεις στα φυσικά σας νύχια – και ενδεχομένως στη συνολική υγεία σας», λέει η δερματολόγος Amy Kassouf, MD.

Πιθανότατα έχετε ακούσει για τζελ και ακρυλικό, αλλά φαίνεται ότι οι νέες τάσεις στα νύχια εμφανίζονται εν ριπή οφθαλμού.

Μπορεί να είχατε έναν φίλο σας να σας πει ότι τα νύχια σε πούδρα ντιπ είναι μια πιο γρήγορη και λιγότερο επιβλαβής επιλογή για να δώσετε στα νύχια σας λάμψη.

Είναι όμως πιο ασφαλή από το gel ή τα ακρυλικά;

Η απάντηση είναι: Ναι και όχι.

Ο Δρ Kassouf εξηγεί μερικά από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των μανικιούρ με πούδρα ντιπ και πώς συγκρίνονται με το gel και το ακρυλικό.

Τι είναι τα νύχια σε πούδρα;

Αν και ακούγεται σαν να είναι κάποιο είδος μυστικιστικής σκόνης pixie, τα νύχια σε πούδρα ντιπ είναι μια επιλογή μανικιούρ με μεγάλη διάρκεια που έχει γίνει πρόσφατα δημοφιλής.

Μέσω αυτής της τεχνικής, το χρώμα δεν προέρχεται από βερνίκι αλλά από χρωματισμένη σκόνη (ή σκόνη) που στη συνέχεια στεγνώνει και στερεώνεται με μια διαυγή, υγρή φόρμουλα πάνω από το νύχι σας. Λόγω αυτού του στιβαρού συνδυασμού, αυτό το είδος μανικιούρ είναι γνωστό ότι είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, με διάρκεια έως και τέσσερις εβδομάδες.

Πώς εφαρμόζονται: Εσείς ή η τεχνική των νυχιών σας θα βουρτσίσετε τα φυσικά (ή ψεύτικα) νύχια σας με κόλλα και στη συνέχεια θα τα βουτήξετε σε (ή θα πασπαλίσετε) μια χρωματιστή ακρυλική σκόνη. Η περίσσεια σκόνης στη συνέχεια ανακινείται και προστίθεται μια ενεργοποιητική τελική επίστρωση για να σκληρύνει η σκόνη. Αυτή η διαδικασία συνήθως επαναλαμβάνεται μερικές φορές για να βεβαιωθείτε ότι κάθε νύχι έχει καλυφθεί πλήρως στο επιθυμητό χρώμα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του μανικιούρ σε πούδρα ντιπ

Η διαφημιστική εκστρατεία ακούγεται σίγουρα αληθινή, αλλά είναι μια πιο υγιεινή εναλλακτική από τα τζελ και τα ακρυλικά νύχια; Ακολουθούν ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Οφέλη από τη χρήση σκόνης εμβάπτισης

Pro: Γρήγορο στέγνωμα χωρίς λάμπες UV

Ας το παραδεχτούμε, ένας από τους κύριους λόγους που μας αρέσει να κάνουμε επαγγελματικά μανικιούρ είναι ότι ξέρουμε ότι θα φύγουμε από το σαλόνι με ένα στεγνό σύνολο νυχιών που δεν θα καταστραφούν σύντομα. Αν θέλετε ένα μανικιούρ που σας βγάζει γρήγορα μέσα και έξω, η θεραπεία με πούδρα ντιπ έχει αυτό που κάνει. Επιπλέον, δεν χρησιμοποιεί υπεριώδη ακτινοβολία για να το στεγνώσει - κάτι που είναι άλλο ένα όφελος για την υγεία (περισσότερα σε λίγο).

Υπέρ: Πιο εύκαμπτο και ανθεκτικό νύχι

Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να πιστεύουν μερικοί, το σπάσιμο ενός νυχιού μπορεί να είναι ενοχλητικό και ακόμη και επώδυνο - ειδικά αν πληρώσατε ένα βαρύ τίμημα για ένα μανικιούρ υψηλής ποιότητας. Τα μανικιούρ σε πούδρα ντιπ τείνουν να είναι πιο στιβαρά και πιο ανθεκτικά από άλλα είδη, επομένως μπορούν να είναι μια καλή επιλογή, ειδικά αν είστε κάποιος που δουλεύει πολύ με τα χέρια σας. Αλλά ταυτόχρονα, τα νύχια σας θα αισθάνονται λιγότερο βαριά και άκαμπτα, καθώς αυτή η τεχνική δεν βάζει τόσο πολύ μείγμα στα νύχια σας όσο με μια τεχνική gel ή ακρυλικό.

Παρενέργειες της σκόνης ντιπ

Μειονεκτήματα: Μπορεί να είναι ανθυγιεινό

Το να βυθίζετε τα δάχτυλά σας στο ίδιο βάζο σκόνης με όλους τους άλλους είναι θέμα υγιεινής. Οι δερματολόγοι συνιστούν να μην κάνετε «διπλή βουτιά» (ναι, όπως τα πατατάκια και η σάλσα σε ένα πάρτι) όταν πρόκειται για αυτό το μανικιούρ. Βεβαιωθείτε ότι ζητάτε από τους τεχνικούς να πασπαλίσουν τη σκόνη στα νύχια σας.

Μειονεκτήματα: Μπορεί να αποδυναμώσει τη βάση των νυχιών σας

Ναι, η διαδικασία της σκόνης εμβάπτισης είναι σκληρή σαν νύχια. Αλλά μπορεί να έχει ένα τίμημα. Αυτό το μειονέκτημα είναι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει όταν κάνετε ένα ακρυλικό μανικιούρ (περισσότερα για αυτό αργότερα). Καθώς το νύχι σας φουσκώνει και λιμάρεται αρκετά για να βεβαιωθείτε ότι η κόλλα κολλάει, αυτό μπορεί να αποδυναμώσει τα νύχια σας με την πάροδο του χρόνου και να τα κάνει πιο επιρρεπή στο σπάσιμο.

Μειονεκτήματα: Μπορεί να περιλαμβάνει ερεθιστικά

Τα ντιπ τείνουν να περιλαμβάνουν επιβλαβή συστατικά όπως:

Μεθακρυλικός μεθυλεστέρας. Απαγορευμένο σε πολλές πολιτείες, αυτό το συστατικό μπορεί να επιδεινώσει το άσθμα και να ερεθίσει τους αεραγωγούς.

Μεθακρυλικός αιθυλεστέρας και τολουόλιο. Αυτά τα συστατικά είναι δυνητικά επιβλαβή για την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πώς η πούδρα ντιπ συγκρίνεται με άλλα μανικιούρ

Ενώ τα μανικιούρ σε πούδρα ντιπ φαίνεται να είναι η μοντέρνα επιλογή, υπάρχουν ακόμα άλλοι τρόποι για να αποκτήσετε ένα στιβαρό σετ νυχιών. Το gel και το ακρυλικό είναι οι άλλες δύο κοινές επιλογές όταν αποκτάτε ένα φρέσκο ​​σετ νυχιών.

Δείτε τι ισχύει για τα τζελ και τα ακρυλικά νύχια και πώς συγκρίνονται με το ντιπ:

Ζελέ μανικιούρ

Αυτό είναι ένα που πιθανότατα έχετε ακούσει. Πέρα από το τοπικό σας ινστιτούτο νυχιών, τα περισσότερα φαρμακεία πωλούν τόνους ποικιλιών βερνικιών νυχιών gel. Το πιο ελκυστικό σε αυτόν τον τύπο είναι ότι μοιάζει με κανονικό βερνίκι νυχιών και συνεχίζει σαν κανονικό βερνίκι νυχιών, αλλά δεν είναι κανονικό βερνίκι νυχιών.

Πώς εφαρμόζονται: Βουρτσίστε τα φυσικά ή ψεύτικα νύχια με βερνίκι νυχιών gel. Πολυμερίστε κάτω από φως UV ή LED. Παίρνει δύο ή τρία χέρια.

Πλεονεκτήματα:

Ταχύτερη διαδικασία από τα ακρυλικά ή τα ντιπ νύχια.

Άοσμο και μη τοξικό, σε αντίθεση με τα ακρυλικά νύχια.

Μειονεκτήματα:

Τα UV φώτα είναι σαν σολάριουμ. Θυμάστε πώς είπαμε ότι τα νύχια με τζελ έχουν πιο γρήγορο χρόνο στεγνώματος; Λοιπόν, αυτό δυστυχώς έχει ένα τίμημα. Ειδικά αν ο τεχνικός νυχιών σας χρησιμοποιεί λάμπες UV, αυτό μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία σας. Αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος και άλλους τύπους δερματικών βλαβών, όπως κηλίδες ηλικίας.

Η διαδικασία αφαίρεσης μπορεί να είναι σκληρή. Ενώ τα μανικιούρ με gel παρέχουν ένα δυνατό φινίρισμα που διαρκεί για λίγο, η διαδικασία αφαίρεσης (η οποία πρέπει να γίνει και από τεχνικό) μπορεί να είναι εξίσου σκληρή στο κρεβάτι των νυχιών σας και ακόμη και να κάνει τα νύχια σας εύθραυστα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στη βάση των νυχιών σας, εάν αφαιρέσετε τα νύχια μόνοι σας στο σπίτι — επομένως είναι καλύτερο να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία για σωστή αφαίρεση.

Ακρυλικό μανικιούρ

Η τρίτη κοινή επιλογή μανικιούρ είναι τα ακρυλικά, τα οποία χρησιμοποιούν ένα μείγμα (το μαντέψατε) ακρυλικής σκόνης και υγρού μονομερούς για να δημιουργήσουν μια παχύρρευστη ουσία που μοιάζει με κηλίδες που καλύπτει το νύχι σας.

Πώς εφαρμόζονται: Το μείγμα βουρτσίζεται πάνω από το φυσικό νύχι (ή σε ένα μακρύτερο, κολλημένο ψεύτικο νύχι). Η ουσία θα σκληρύνει σχεδόν αμέσως (ή θα σκληρύνει) σε καλούπι όταν έρθει σε επαφή με τον αέρα. Με άλλα λόγια, δεν απαιτείται φως LED ή UV. Στη συνέχεια, το καλούπι μπορεί στη συνέχεια να διαμορφωθεί και να εξευγενιστεί στο επιθυμητό σχήμα.

Πλεονεκτήματα:

Πολύ δυνατό και με μεγάλη διάρκεια.
Μπορεί να επισκευαστεί στο σπίτι με αρχειοθέτηση.
Γενικά λιγότερο ακριβό από τα νύχια με τζελ.
Δεν απαιτεί φως LED ή UV.

Μειονεκτήματα:

Πιθανός κίνδυνος για αλλεργική αντίδραση. Εάν είστε αλλεργικοί στα ακρυλικά μονομερή, μπορεί να εμφανίσετε ένα κόκκινο, κνησμώδες εξάνθημα οπουδήποτε τρίβεται το νύχι σας ή έρχεται σε επαφή με το δέρμα σας — συχνά πρώτα στα βλέφαρά σας.

Μπορεί να αποδυναμώσει το κρεβάτι των νυχιών σας. Παρόμοια με την προετοιμασία που περνούν τα νύχια σας πριν από ένα μανικιούρ με gel, το ίδιο ισχύει και για το ακρυλικό — αλλά ακόμη πιο σκληρό.

Τα νύχια σας αποκτούν έντονο γέμισμα και γέμισμα που κάνει την επιφάνειά τους τραχιά.

Αυτό γίνεται για να βεβαιωθείτε ότι το μείγμα κολλάει (και παραμένει).

Με τον καιρό, αυτό μπορεί να κάνει τα νύχια σας εύθραυστα.

Συχνά περιλαμβάνουν επιβλαβή συστατικά όπως μεθακρυλικό μεθυλεστέρα, μεθακρυλικό αιθυλεστέρα και τολουόλιο. (Παρόμοιο με το ντιπ.)

Λοιπόν, ποιο είναι το καλύτερο;

Μερικές φορές, η σαφής απάντηση είναι η πιο απλή.

Γενικά, τα νύχια σας θα βιώσουν τις λιγότερες παρενέργειες ή βλάβες εάν χρησιμοποιείτε το καλό βερνίκι νυχιών.

Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγετε κάθε σκληρό γέμισμα που θα μπορούσε να βλάψει το κρεβάτι ή τα πετσάκια των νυχιών σας, καθώς και τις ακτίνες UV που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στο δέρμα σας.

Η επιλογή του καλύτερου μανικιούρ μπορεί επίσης να εξαρτάται από τις αλλεργίες που μπορεί να έχετε ή τι μπορεί να ερεθίσει τα νύχια και το δέρμα σας.

Ασφάλεια μανικιούρ και πεντικιούρ

Εάν είστε δεσμευμένοι να συνεχίσετε τη ρουτίνα μανικιούρ και πεντικιούρ σας, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να διασφαλίσετε ότι τα νύχια σας δεν θα έχουν τέτοια επιτυχία σε κάθε συνεδρία.

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συνιστά τη λήψη προφυλάξεων όπως:

Μην τα βάζετε με τα πετσάκια σας. Αυτό το νεκρό δέρμα όπου αρχίζει το νύχι σας δεν πρέπει να σκιστεί, να σπρωχτεί προς τα πίσω ή να ξεκολλήσει. Ειδικά αν αυτό είναι υπερβολικό, μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση.

Επιλέξτε έναν τεχνικό ή/και κομμωτήριο που εμπιστεύεστε.

Ακριβώς όπως η επιλογή ενός δερματολόγου, έτσι και ο τεχνικός περιποίησης νυχιών σας θα πρέπει να είναι πιστοποιημένος, να εμπιστεύεται και να ακολουθεί διαδικασίες υγιεινής.

Μην ντρέπεστε να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με το πόσο συχνά καθαρίζουν τα εργαλεία τους ή ποια είναι η διαδικασία μανικιούρ τους.

Πλύνετε τα χέρια σας πριν από οποιοδήποτε μανικιούρ.

Είτε εφαρμόζετε μια νέα στρώση στο σπίτι είτε είστε με έναν επαγγελματία, πλένετε πάντα τα χέρια σας πριν κάνετε οποιοδήποτε είδος μανικιούρ.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό πριν το μανικιούρ με gel.

Εάν επιλέξετε να κάνετε ένα μανικιούρ με gel και ο τεχνικός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο λάμπες UV, θα πρέπει να εφαρμόσετε αντηλιακό στα χέρια σας για να παρέχετε κάποια προστασία.

Επίσης, ρωτήστε πάντα τον τεχνικό σας εάν μπορεί να χρησιμοποιήσει φώτα LED, καθώς είναι λιγότερο επικίνδυνα.
 
Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !