Τα βότανα που βοηθούν τον γυναικείο οργανισμό

 

Τα βότανα ως γνωστόν δρουν ευεργετικά σε πολλές παθήσεις και θέματα υγείας. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν την κατανάλωση αυτών ειδικά σε σύγκριση με φάρμακα που έχουν χημικές ουσίες και αρκετές παρενέργειες. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν αποκλειστικά γυναικεία βότανα, αλλά λόγω της φύσης των γυναικών, υπάρχουν πολλά βότανα που βοηθούν τον γυναικείο οργανισμό σε καταστάσεις όπως εμμηνόπαυση, αμηνόρροια, δυσμηνόρροια, πονοκεφάλους, ορμονικά προβλήματα και πολλά ακόμα. Ποια είναι τα 10 καλύτερα βότανα για τις γυναίκες όμως σύμφωνα με τις ιδιότητές τους;

Αγγελική

Ένα βότανο για τη γυναίκα και όχι μόνο! Η αγγελική είναι ένα από τα καλύτερα βότανα για τις γυναίκες. Έχει τόσες ιδιότητες που βοηθούν σε γυναικεία προβλήματα οπότε σίγουρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το βότανο της γυναίκας. Παρόλα αυτά οι εκπληκτικές της ιδιότητες καλύπτουν πολλαπλές ανάγκες. Το βασικό χρησιμοποιούμενο μέρος του φυτού για θεραπευτικούς σκοπούς είναι η ρίζα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της σε κουμαρίνες και αιθέριο έλαιο. Περιέχει αιθέρια έλαια, κουμαρίνες, πολυσακχαρίτες, φωσφολιπίδια, β-καροτένια (b-carotens), φερουλικό οξύ (ferulic acid), β-σιτοστερόλη, μυριστικό οξύ.

Είναι τονωτικό του αίματος και του αναπαραγωγικού συστήματος, βοηθάει κατά των κολικών και εξισορροπεί τις γυναικείες ορμόνες και τον κύκλο της περιόδου. Επίσης βοηθάει πολύ στα συμπτώματα της δυσμηνόρροιας και δρα εναντίον όλων των φαινομένων της ατονίας του πεπτικού συστήματος και των νευρικών πονοκεφάλων. Τέλος είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις αμηνόρροιας και στην κλιμακτήριο και ένα άριστο τονωτικό για τις γυναίκες μετά τον τοκετό και τις βοηθάει να ανακτήσουν γρήγορα την ενέργειά τους.
Μυριόφυλλο

Το μυριόφυλλο ανήκει στα 7 πιο βιοδυναμικά φυτά και ένα από τα καλύτερα βότανα επίσης για τις γυναίκες. Τη λένε αλλιώς Χιλιόφυλλο και Αγριοαψιθιά. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι δρα ρυθμιστικά. Ρυθμίζει ήπια το κυκλοφορικό σύστημα και την πίεση του αίματος. Είναι τονωτικό της μήτρας για αυτό θεωρείται το δώρο του Θεού στις γυναίκες!

Το μυριόφυλλο είναι ένα βότανο ιδανικό για περιόδους με έντονη αιμορραγία αφού την επιβραδύνει, σταματά τις επικίνδυνες αιμορραγίες, ανακουφίζει από τους πόνους στην περιοχή της πύελου, ενώ καθαρίζει το συκώτι, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται καλύτερη επεξεργασία των οιστρογόνων και της προγεστερόνης. Επίσης έρευνες έδειξαν ότι βοηθάει στο χαλάρωμα των μυών της μήτρας, με συνέπεια την ανακούφιση και από τις κράμπες της περιόδου.

Τσουκνίδα

Η τσουκνίδα είναι διάσημη για τις διουρητικές της ιδιότητες, και έτσι θεωρείται ένα από τα καλύτερα βότανα για αποτοξίνωση. Επίσης βοηθάει στη μείωση των κατακρατήσεων και του πρηξίματος. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση, είναι διουρητική άρα βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, διαλύει το ουρικό οξύ, είναι βοηθητική σε κυστίτιδες αλλά και πέτρες στην χολή.

Το αφέψημα της τσουκνίδας είναι εξαιρετικά πλούσιο σε σίδηρο, χλωροφύλλη και φολικό οξύ. Επιπλέον, η βιταμίνη Κ, που περιέχει δρα βοηθητικά στις περιόδους με βαριά αιμορραγία.
Τζίντζερ

Ένα πανίσχυρο βότανο παγκοσμίως με πολλαπλές ιδιότητες και οφέλη για τον άνθρωπο. Το τζίντζερ είναι από τα πιο γνωστά βότανα σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με έρευνες είναι το φυτικό συμπλήρωμα που καταναλώνεται σε μεγαλύτερες ποσότητες από όλα παγκοσμίως. Συμβάλλει στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Η ρίζα του τζίντζερ δρα πολύ βοηθητικά στην αντιμετώπιση της ναυτίας, από όπου και αν προέρχεται. Δρα επίσης κατά του στομαχόπονου και των πονοκεφάλων, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και ανακουφίζει από τις κράμπες. Το τζίντζερ περιέχει κατά μέσο όρο 80% νερό και είναι πλούσια πηγή ψευδαργύρου και καλίου. Μεταξύ αυτών, το τζίντζερ είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικά), οι οποίες ενισχύουν τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Λυγαριά

Η λυγαριά περιέχει πολλά φλαβονοειδή, τερπενοειδή και ιριδοειδείς γλυκοσίδες και θεωρείται επίσης ένα από τα καλύτερα βότανα για τις γυναίκες. Τα οφέλη της λυγαριάς προκύπτουν από τη δράση της στον αδένα της υπόφυσης, ειδικά στην παραγωγή προγεστερόνης και βοηθάει στη ρύθμιση του εμμηνορροϊκού κύκλου. Προκαλεί την υπόφυση και γίνεται μια ορμονική αλλαγή που οδηγεί έμμεσα σε υψηλότερα επίπεδα προγεστερόνης και μείωση των ανδρικών ορμονών ή ανδρογόνων στο σώμα. Οι γυναίκες που πάσχουν από αμηνόρροια, πολύ συχνές περιόδους, περιεμμηνοπαυσιακά ή εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα θα ωφεληθούν σημαντικά από τη λυγαριά, η οποία ρυθμίζει και σταθεροποιεί τον κύκλο της περιόδου και εν γένει τις ορμόνες στο γυναικείο σώμα.

Η λυγαριά προκαλεί ορμονικές αλλαγές που μειώνουν το φούσκωμα και τους πόνους στο στήθος που έχουν πολλές γυναίκες στη διάρκεια της περιόδου, ενώ αυξάνει την παροχή γάλακτος στις θηλάζουσες γυναίκες. Επίσης η λυγαριά έχει κατευναστικές, αντικαταθλιπτικές, αντιγηραντικές, αντιοξειδωτικές, ορεκτικές, διουρητικές, τονωτικές των γεννητικών οργάνων, αντικαρκινικές και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ακόμα ενδείκνυται για τη θεραπεία του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, την ινοκυστική μαστοπάθεια, τη γυναικεία στειρότητα, τα ινομυώματα, τους πόνους περιόδου, την αμηνόρροια, την ενδομητρίωση και τη μηνορραγία.
Κράνμπερι

Ο κόκκινος σύμμαχος μας για υγεία και ευεξία. Το κράνμπερι (cranberries) είναι ένας θησαυρός με πλούσια θρεπτικά συστατικά που βοηθούν πολλαπλά. Έχουν πορφυρό χρώμα και ευδοκιμούν στην Βόρεια Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική. 
Θεωρείται υπερτροφή και όχι άδικα αφού είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικές ουσίες και με ελάχιστες θερμίδες. Επίσης είναι μια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, οπότε αποτελεί μια καλή επιλογή για το διαιτολόγιο μας. Αποτελεί σημαντική πηγή μετάλλων και βιταμινών, όπως μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνες Α, C και Ε καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Είναι ιδανικό κατά των ουρολοιμώξεων η οποία ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες, ενώ 1 στις 5 γυναίκες θα εμφανίσει σίγουρα μια φορά στη ζωή της. Από τα πλέον γνωστά οφέλη του κράνμπερι θεωρείται η προστασία του οργανισμού ενάντια σε κάποια βακτήρια, όπως το E. coli, που είναι συχνά αιτία για ουρολοιμώξεις. Θεωρείται ασπίδα προστασίας κοινώς για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού μας συστήματος. Η πάθηση οφείλεται στην ανάπτυξη βακτηρίων στην ουρήθρα ή την ουροδόχο κύστη, ενώ η δράση του κράνμπερι εμποδίζει τα βακτήρια να κολλήσουν στα τοιχώματα και εν τέλει την ανάπτυξη της λοίμωξης.

Ένα βότανο προικισμένο με άπειρες ιδιότητες και οφέλη. Όχι άδικα, το φασκόμηλο θεωρείται το βότανο της αθανασίας μιας και τα οφέλη του είναι πολύ σημαντικά. Άλλωστε, σύμφωνα με την ιστορία, οι Λατίνοι θεωρούσαν ότι είναι το ιερό φυτό της αθανασίας, οι Άραβες ότι θεραπεύει τα πάντα και όλοι οι λαοί το θεωρούν γενικά πολύ σημαντικό. Είναι χρήσιμο στα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και της δυσμηνόρροιας, έχει αντιβακτηριδιακές και αντισηπτικές ιδιότητες. Επίσης έχει αντιβιοτική, αντιμυκητιακή και αντισπασμωδική δράση, είναι καρδιοτονωτικό και από τις πιο σημαντικές τους δράσεις είναι ότι εμποδίζει την εφίδρωση. Ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και τονώνει τους κουρασμένους μύες και ανακουφίζει από τις κράμπες. Τέλος διεγείρει την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος αφού είναι πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη Α και έτσι βοηθάει στην αντιγήρανση.

Χρυσάνθεμο

Πρόκειται για ένα φυτό το οποίο είναι ενδημικό στην Ασία και τη Βορειανατολική Ευρώπη. Τα Χρυσάνθεμα είναι γνωστά σε ολόκληρο το κόσμο, λόγω των υπέροχων λουλουδιών τους, τα οποία είναι βέβαια πολύ εντυπωσιακά. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ανθοκομικά φυτά του φθινοπώρου. Χρησιμοποιείται κυρίως για την υπέρταση, για τους χρόνιους πονοκέφαλους και τις ζαλάδες. Βοηθάει όμως πολύ και στην αντιμετώπιση των στομαχικών πόνων, στα προβλήματα της έμμηνου ρύσης, και στην ρευματοειδή αρθρίτιδα. Είναι αντιφλεγμονώδες, και ανακουφίζει από τις ημικρανίες. Αιματώνει τον εγκέφαλο και έχει παρόμοια δράση με την σεροτονίνη. Είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση των ημικρανιών από τις οποίες υποφέρει μεγάλο ποσοστό γυναικών.


Βιβούρνo

UltraWoman Special Natures’ Power 1000ml (Για Γυναίκες) .

 
eshop

 (getProduct) #button=(Αγορά) #price=(€45.00) #sale=(30% Off)



Ένα βότανο με πολλές ωφέλιμες ιδιότητες το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα γιατρικά για τους πόνους της περιόδου και κυρίως για τη δυσμηνόρροια. Άκρως χαλαρωτικό για τη μήτρα, μειώνει τη φλεγμονή και ανακουφίζει από τους μυϊκούς σπασμούς. Για την ακρίβεια, ο φλοιός της ρίζας είναι ισχυρό χαλαρωτικό και επιδρά θεραπευτικά στη μήτρα. Η δράση του είναι τόσο αποτελεσματική, για αυτό και χρησιμοποιείται και από μαίες για την αντιμετώπιση του πρώιμου τοκετού. Το βιβούρνο, χαλαρώνει τους μυς και καταστέλλει το νευρικό και καρδιαγγειακό μας σύστημα. Μειώνει επίσης την υψηλή πίεση του αίματος και βοηθά στην κυκλοφορία αυτού. Τέλος ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα και τις μϋικές κράμπες και έχει ελαφρές ηρεμιστικές ιδιότητες που απαλλάσσουν από το αίσθημα της ανησυχίας και του άγχους.

Φυγοκόρη ή Τσιμιτσιφούγκα

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ευεργετικά αποτελέσματα στις περιπτώσεις επώδυνης ή καθυστερημένης εμμηνορρυσίας. Ανακουφίζει τις κράμπες στις ωοθήκες και στην μήτρα. Είναι ρυθμιστικό της φυσιολογικής ορμονικής δραστηριότητας. Επίσης είναι γνωστή η χρήση του κατά των πονοκεφάλων και του βουητού των αυτιών. Aντισπασμωδικό, χρησιμοποιείται για τους πόνους της περιόδου και τους μϋικούς σπασμούς. Ανακουφίζει επίσης από τις εξάψεις, τις γυναίκες που βρίσκονται στο στάδιο της εμμηνόπαυσης.

Δρα ως εμμηναγωγό, αντισπασμωδικό, εξομαλυντικό και ηρεμιστικό. Ασκεί ισχυρότατη επίδραση σαν χαλαρωτικό και εξομαλυντικό του γυναικείου γενετικού συστήματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ευεργετικά αποτελέσματα στις περιπτώσεις επώδυνης ή καθυστερημένης εμμηνορρυσίας.

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !