Ανακαλύψτε το μυστικό για έναν πιο ξεκούραστο νυχτερινό ύπνο


Είναι ο αριθμός των ωρών που κοιμάστε εξίσου κρίσιμος για την υγεία σας με τη στάση που κοιμάστε;

Ίσως θελήσετε να αναθεωρήσετε την προτιμώμενη θέση ύπνου αφού μάθετε ότι το να βάζετε τα την αριστερή σας πλευρά δεν είναι μόνο προσωπική επιλογή, αλλά μάλλον μια πρακτική με πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία.

Αυτό που ακολουθεί είναι μια εξερεύνηση των πιθανών πλεονεκτημάτων για την υγεία του ύπνου στην αριστερή πλευρά ως μέσο για μια βελτιωμένη νυχτερινή ανάπαυση.

Φυσικοί τρόποι για καλύτερη πεπτική υγεία

Όσον αφορά την πέψη, ένα από τα ισχυρότερα επιχειρήματα υπέρ του να κοιμάται κανείς στην αριστερή πλευρά είναι συντριπτικό.

Η ξαπλωμένη στην αριστερή πλευρά επιτρέπει στο πεπτικό μας σύστημα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, κάτι που είναι αποτέλεσμα του νόμου της βαρύτητας.

Σε αυτή τη διαμόρφωση, τα άχρηστα από το παχύ έντερο μπορούν να μεταφερθούν εύκολα προς τον πρωκτό.

Εξαιτίας αυτού, μπορεί να ανακαλύψετε ότι είναι πιο απλό να διατηρείτε την τακτική και ανώδυνη πέψη όλη τη νύχτα και ότι το να πάτε για ύπνο μετά το φαγητό είναι λιγότερο δύσκολη.

Μια ανεπαίσθητη βελτίωση στην υγεία της καρδιάς

Ένα επιπλέον όφελος για την υγεία της καρδιάς είναι ο ύπνος στην αριστερή πλευρά του σώματος.

Επειδή η βαρύτητα βοηθά το λεμφικό σύστημα να αποστραγγιστεί προς την καρδιά και το αορτικό σύστημα να αποστραγγιστεί από αυτήν, αυτή η στάση βελτιώνει την κυκλοφορία και ανακουφίζει από την πίεση στην καρδιά.

Μια στροφή προς τα αριστερά θα μπορούσε να είναι μια απλή αλλά χρήσιμη αλλαγή στη νυχτερινή ρουτίνα οποιουδήποτε ενδιαφέρεται για τη διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς.

Βελτίωση του επιπέδου του ύπνου σας

Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως καλύτερη ποιότητα ύπνου και βελτιωμένη σωματική υγεία.

Η εύρεση μιας άνετης θέσης για ύπνο μπορεί να γίνει πιο απλή όταν υιοθετήσετε αυτή τη στάση, η οποία βοηθά στην ανακούφιση από την ενόχληση της πλάτης και την καταπόνηση της σπονδυλικής στήλης.

Επειδή ενθαρρύνει την καλύτερη κίνηση του αέρα και μπορεί να μειώσει τις νυχτερινές διαταραχές, η ανάπαυση στην αριστερή πλευρά μπορεί επίσης να προσφέρει κάποια άνεση σε άτομα που υποφέρουν από ροχαλητό ή άπνοια ύπνου.

Η αλλαγή στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο προσαρμογής εάν κοιμάστε κανονικά ανάσκελα ή δεξιά.

Ωστόσο, θα μπορούσατε να εκπλαγείτε από την ποικιλία των πλεονεκτημάτων για την υγεία που είναι διαθέσιμα όταν το κάνετε.

Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να σας βοηθήσει να ξυπνήσετε πιο ανανεωμένοι και έτοιμοι να περάσετε τη μέρα προσπαθήστε να μετακινηθείτε στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού σας στην αρχή της νύχτας και να δείτε πώς νιώθετε.

Επωφεληθείτε από το να είστε στην αριστερή πλευρά

Η επιλογή του ύπνου στην αριστερή πλευρά μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή προσαρμογή, αλλά μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην υγεία σας και στην ποιότητα του ύπνου σας.

Δοκιμάστε το μόνοι σας απόψε και δείτε αν κάνει τη διαφορά.

Ορίστε για υγιείς και ξεκούραστες νύχτες!

 

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !