Φυτική ωμοφαγία, ο δρόμος για την υγεία και την υπέρβαση


Η επίδραση των τροφών στο πνεύμα. Τι συμβαίνει με το μαγείρεμα. Τα λαχανικά και οι ξηροί καρποί. Τι συμβαίνει με τους ωμούς ξηρούς καρπούς και σπόρους. Γιατί πρέπει να μουσκεύομαι τους ξηρούς καρπούς. Προφυλάξεις και κίνδυνοι. 

Βιβλια: Η Νοημοσύνη των Φυτών, του Maurice Maeterlinck

Η επίδραση των τροφών στο πνεύμα

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τα πειράματα του Δρ Masaru Emoto σχετικά με την επίδραση της σκέψης στις μοριακές συγκεντρώσεις του νερού. Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τις γνώσεις του ας δούνε το Νερό, Ο αλλόκοτος εξωγήινος και ας θυμηθούμε την επίδραση των λουλουδιών όταν μπαίνουν σε νερό. Χιλιάδες νανοφυσαλίδες σχηματίζονται 1000 φορές περισσότερες από τους νευρώνες του εγκεφάλου και οι μοριακές συγκεντρώσεις του νερού επηρεάζονται παίρνοντας τα σχήματα που βλέπουμε.



Το σώμα μας αποτελείται από 55%-65% νερό και τα κύτταρα μας από 85%νερό, είναι δυνατόν μια διατροφή να μη επηρεάζει το νερό του σώματος και των κυττάρων μας; Και εν συνεχεία το σώμα μας και το πνεύμα μας;

Ας δούμε την αναφορά του Πλωτίνου, Πορφύριου (233-304 μ.Χ.)

Οι Αιγύπτιοι μας αποκάλυψαν την αιτία, την οποία τους την δίδαξε η εμπειρία. Όταν η ψυχή ενός ζώου διαχωρίζεται βιαίως από το σώμα του, δεν απομακρύνεται αλλά παραμένει δίπλα του. Το ίδιο ισχύει και για τις ψυχές των ανθρώπων που πεθαίνουν από βίαιο θάνατο. Παραμένουν δίπλα τους κι αυτός είναι ένας λόγος που πρέπει να μας αποτρέπει από την αυτοκτονία. Όταν λοιπόν σκοτώνουμε τα ζώα, οι ψυχές τους αρέσκονται να παραμένουν δίπλα από τα σώματα που τις ανάγκασαν να εγκαταλείψουν. Τίποτα δεν μπορεί να τις απομακρύνει. Παραμένουν εκεί εκ συμπαθείας. (…) Οι θεολόγοι που έχουν εκπαιδευθεί σε αυτά τα μυστήρια, δικαιολογημένα απαγόρευσαν τη χρήση κρέατος για να μη βασανιζόμαστε από ξένες ψυχές, που προσπαθούν να ξαναενωθούν με το σώμα τους, και για να μη συναντάμε εμπόδια εκ μέρους των κακοποιών πνευμάτων όταν θέλουμε να προσεγγίσουμε τον Θεό»

Όταν οδηγούν τα ζώα στα σφαγεία, αυτά διαισθάνονται έντονα τον κίνδυνο, ξέρουν τι τα περιμένει και νοιώθουν βαθύ φόβο. Αυτός ο φόβος προκαλεί μεγάλες διαταραχές στη λειτουργία των αδένων τους οι οποίοι εκκρίνουν τοξίνες εξαιτίας αυτής της έντονης ταραχής που το κάνουν ακατάλληλο για βρώση. Αυτές μολύνουν το φυσικό και το αστρικό μας σώμα.

Από αυτά βλέπουμε ότι η τροφή έχει μεγάλη επίδραση όχι μόνο στο σώμα αλλά και στο πνεύμα.

Μπορείτε να φανταστείτε κάποιον να κάνει υπέρβαση και να προσπαθεί να φτάσει το θείο αφού έχει φάει τα παιδάκια του και έχει πιει τις μπύρες του;

Οι ποιο αγνές τροφές για όποιον θέλει την υπέρβαση, είναι οι ωμές και οι ανεπεξέργαστες, Δεν είναι τυχαίο που ο παράδεισος περιγράφεται να έχει μόνο φρούτα.

Είχα προτείνει Ένα πλήρες μεσημεριανό γεύμα, αποτοξινωτικό, θεραπευτικό, πνευματικοτονωτικό που θα πρέπει να το δουν οι ενδιαφερόμενοι ώστε να το συμπληρώσουμε με τις ζωντανές ενεργειακές τροφές.

Προσέξτε υπάρχει διαφορά μεταξύ της ωμοφαγίας και των ωμών ενεργοποιημένων ζωντανών τροφών. Τις λέμε ζωντανές ενεργοποιημένες διότι έχουν βιοενέργεια. Πάρτε μαγειρεμένη τροφή και μια χούφτα ξηρούς καρπούς, αφήστε τα μερικές μέρες, το φαγητό θα μουχλιάσει, θα μυρίσει, οι ξηροί καρποί θα μείνουν ανέπαφοι.



Η πηγή του πίνακα είναι από http://omofagos.blogspot.gr/

Τι συμβαίνει με το μαγείρεμα

Μην μαγειρεύεται την τροφή σας με την φωτιά του θανάτου, που είναι η φωτιά που σας κατακαίει θερμότερη από το αίμα σας. Μαγειρέψτε μόνο με την φωτιά της ζωής.
Ευαγγέλιο της Ειρήνης των Εσσαίων

Ο οργανισμός μας σαν αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης έχει προγραμματιστεί από την αρχή της γέννησης του να αφομοιώνει τις τροφές αυτούσιες. Υπάρχουν 100.000 ένζυμα μεταβολισμού και πέψης στο σώμα μας, με εξειδικευμένη λειτουργία το καθένα. Χωρίς τα ένζυμα που είναι ο καταλύτης σε κάθε χημική αντίδραση του σώματος δεν μπορούν να δουλέψουν οι βιταμίνες και οι ορμόνες. Οι ωμές τροφές έχουν το συνδυασμό των ένζυμων που χρειάζονται για την πέψη.

Η τροφή όταν μαγειρεύεται συνήθως θερμαίνεται σε θερμοκρασίες πάνω από 80 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτές τις θερμοκρασίες εξουδετερώνονται μερικοί από τους αναστολείς του ενζύμων που είχε προβλέψει η φύση για την βλάστηση χάνονται και ένα μέρος της πρωτεΐνης, των μετάλλων που διαλύονται στο νερό ή το λάδι και των βιταμινών που καταστρέφονται. Το λάδι μετατρέπεται σε τρανς που αυξάνονται αν ξαναχρησιμοποιηθεί, με αποτέλεσμα την αύξηση των καρδιοπαθειών.

Τα λιπάσματα, τα εντομοκτόνα που έχουν περάσει στις τροφές κατά την παραγωγή τους, μεταβολίζονται με το λάδι και τις θερμοκρασίες σε επιβλαβέστερες τοξικές συνθέσεις. Όταν δίνουμε στον οργανισμό τροφές χωρίς τα πλήρη συστατικά τους, αναγκάζεται να ζητάει περισσότερο και επέρχεται η παχυσαρκία με όλα τα κακά επακόλουθα.

Τα οφέλη της μαγειρεμένης τροφής είναι η αποστείρωση, τα μαγειρεμένα φαγητά για πολλούς είναι πιο νόστιμα και πιο εύπεπτα.

Τα λαχανικά και οι ξηροί καρποί

Τα λαχανικά βρέθηκε να προστατεύουν περισσότερο από τα φρούτα. Η κατανάλωση κατεψυγμένων ή κοσερβοποιημένων προϊόντων δεν είχε κανένα ευνοϊκό αποτέλεσμα, αντίθετα μάλιστα αύξησε τη θνητότητα. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων δύο μεγάλων μελετών έδειξε ότι όσο περισσότερους ξηρούς καρπούς καταναλώνει ένα άτομο, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνο θανάτου. Άτομα που καταναλώνουν μία μερίδα (28 γραμμάρια) ξηρών καρπών, για 7 ή περισσότερες φορές ανά εβδομάδα, παρουσίασαν 20% μικρότερο κίνδυνο θανάτου σε σχέση με αυτούς που δεν κατανάλωσαν ξηρούς καρπούς.

Τι συμβαίνει με τους ωμούς ξηρούς καρπούς και σπόρους

  Οι ωμοί ξηροί καρποί, και ακόμη περισσότερο ωμοί σπόροι, έχουν αξιοσημείωτα επίπεδα του φυτικού οξέος, μια μορφή δεσμευμένου φωσφόρου, το οποίο χρησιμεύει σαν ένα φυσιολογικό προστατευτικό και αντιοξειδωτικό για τα φυτά. Ενώ το φυτικό οξύ είναι χρήσιμο για την προστασία των σπόρων μέχρι τη βλάστηση, όταν καταναλώνονται από τον άνθρωπο αναμιγνύεται με τα γαστρικά υγρά στη γαστρεντερική οδό, προκαλεί ερεθισμό που συμβάλλει δυναμικά στην έλλειψη θρεπτικών συστατικών.

Μερικά ζώα παράγουν επαρκείς φυσικές ποσότητες του ενζύμου φυτάση για την αντιμετώπιση αυτών των ενοχλητικών αντι-θρεπτικών ουσιών, ωστόσο οι άνθρωποι δεν το παράγουν, προκαλώντας δυσκολίες και προβλήματα στους καταναλώνοντας τις τροφές αυτές Οι ξηροί καρποί περιέχουν επίσης ένα σημαντικό ποσό από αναστολείς ενζύμων, τα οποία δρουν προληπτικά να μη βλαστήσουν πρόωρα στη φύση. Αλλά, αυτοί οι αναστολείς του ενζύμου δεσμεύουν τα μεταλλικά στοιχεία και προκαλούν πεπτικές διαταραχές για όσους τα καταναλώνουν.

Οι αντίληψη ότι οι ξηροί καρποί είναι κορυφαία τροφή είναι ανακριβής, διότι δεν λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν δεν μπορούν να αφομοιωθούν σωστά στη ακατέργαστη μορφή τους. Συνεπώς χρειάζεται η παρακάτω απλή επεξεργασία.

Γιατί πρέπει να μουσκεύομαι τους ξηρούς καρπούς

 Τα φυτικά οξέα και οι αναστολείς ενζύμων που κάνουν ξηρούς καρπούς και σπόρους, τόσο δύσκολα να χωνευτούν μπορούν εύκολα να εξουδετερωθούν με εμβάπτιση σε αλατισμένο νερό και αφυδάτωση σε χαμηλή θερμοκρασία. Ο συνδυασμός των μετάλλων και της θερμότητας συνεργάζονται για να διασπαστούν οι ενοχλητικές ενώσεις, διατηρώντας παράλληλα τα ευεργετικά λίπη και τις πρωτεΐνες.

Πολλοί παραδοσιακοί πολιτισμοί ασκούν διαισθητικά αυτές τις μεθόδους παρασκευής και χρησιμοποιούν το θαλασσινό νερό και τον ήλιο, και περνούν αυτή τη γνώση από γενιά σε γενιά. Τα εργαλεία και οι τεχνικές της σύγχρονης επιστήμης είναι ανίκανες ακόμα να δούνε το λεπτομερή τρόπο, πόσο βαθιά το μούλιασμα αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητα των σημαντικών θρεπτικών συστατικών (κυρίως στις πολύτιμες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, της καροτίνης, της ριβοφλαβείνης, της βιταμίνη C και Ε) και ενεργοποιεί χρήσιμα ένζυμα που αυξάνουν την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Σκεφτείτε και αυτό, τα φίδια έχουν κυνόδοντες, οι σκαντζόχοιροι έχουν αγκάθια, και τα φυτά έχουν αντι-θρεπτικά συστατικά για να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Μετά τις πρώτες 24 ώρες βλάστησης, το άμυλο μετατρέπεται σε υδρογονάνθρακες ή σάκχαρα, πιο εύκολα και άμεσα αφομοιώσιμα, τα λιπαρά δημιουργούν τις στερόλες που είναι οι πρόδρομοι της βιταμίνης D. Δυστυχώς, αυτή η κουραστική διαδικασία είναι πολύπλοκη και δαπανηρή για τους κατασκευαστές μεγάλης κλίμακας, και έχει σε μεγάλο βαθμό χαθεί στα συσκευασμένα τρόφιμα.

Προφυλάξεις και κίνδυνοι
 
Τα ωμά τρόφιμα πρέπει να πλένονται πολύ καλά πριν τη χρήση τους. Η αποκλειστικά φυτική ωμοφαγία επιφέρει μείωση σιδήρου και έλλειψη βιταμίνης Β12 που πρέπει να το προσέχουμε και να λαμβάνουμε πρόσθετα και μερική έλλειψη ασβεστίου αν δεν καταναλώνουμε γαλακτοκομικά. Τροφικές δηλητηριάσεις αν δεν λάβουμε άριστα μέτρα καθαριότητας και εντερικά προβλήματα σε όσους έχουν ευερέθιστο έντερο.

Σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερες ομάδες τροφίμων αποκλείονται από το διαιτολόγιο και όσο μεγαλύτερο ποσοστό της διατροφής αποτελείται από ωμά τρόφιμα, τόσο μεγαλύτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται για την κάλυψη των παραπάνω διατροφικών στοιχείων. Επίσης, η ωμοφαγία δεν είναι κατάλληλη για παιδιά, για εγκυμονούσες, θηλάζουσες αρρώστα και μεγάλα σε ηλικία άτομα,

Η επεξεργασία

Πλένουμε σχολαστικά τους ξηρούς καρπούς είτε τρώγονται ωμοί είτε μαγειρεμένοι. Τους βάζουμε σε μπολ γυάλινο ή κεραμικό και τους καλύπτουμε με νερό ανάλογα την ποσότητα τους. Βάζουμε μια μικρή ποσότητα αλάτι χοντρό ή Ιμαλάιων, στα όσπρια λίγο σόδα και ανακατεύουμε να λιώσει. Ο κάθε καρπός θέλει κάποιο χρόνο παραμονής στο νερό και νερό σε ειδική θερμοκρασία. Οι άκρως ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν σε ειδικά άρθρα.

Ο μέσος χρόνος παραμονής είναι 12 ώρες ( τα βάζουμε το βράδυ και την άλλη μέρα είναι ενεργοποιημένα) και η μέση θερμοκρασία 30-50 βαθμοί Κελσίου, δηλαδή χλιαρό νερό. Όταν πρόκειται για ξηρούς καρπούς τους στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι, τους βάζουμε σε ένα απορροφητικό φύλο και τους αφήνουμε να στεγνώσουν στο περιβάλλον μας ή στον ήλιο. Μπορούμε να στεγνώσουμε με σεσουάρ ή σε φούρνο με αέρα, σε χαμηλές θερμοκρασίες. Έπειτα τους βάζουμε σε τάπερ ή βάζο και φυλάσσονται στο ψυγείο αρκετές μέρες. Με το μούσκεμα όλοι οι ξηροί καρποί μπορούν να αποκτήσουν ζωή και να ενεργοποιηθούν. Μπορείτε να τους βάζετε στις σαλάτες σας έτσι θα τις εμπλουτίσετε με ενεργοποιημένες πρωτεΐνες, σάκχαρα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.




Η πηγή του πίνακα είναι από http://www.diaitologia.gr/ksiroi-karpoi/

 

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !