Το Chai είναι το τέλειο ρόφημα. Ποια είναι η γεύση του τσαγιού ?

 

Το Chai είναι ένα παραδοσιακό τσάι της Αγιουρβέδα που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά μεταξύ 5.000 και 9.000 χρόνια πριν στην Ινδία.

Με μια τόσο πλούσια, ιστορική ιστορία που μιλάει τόσο για τη φαρμακευτική του αξία όσο και για τη νοστιμιά του, όσοι δεν είχαν το προνόμιο να απολαύσουν μια κούπα chai σίγουρα πρέπει να αναρωτιούνται ποια είναι η γεύση του.

Το ποτό είναι ένα δυνατό παρασκεύασμα γεμάτο μπαχαρικά που ζεσταίνουν το σώμα (ανεξάρτητα αν σερβίρεται ζεστό ή πάνω από πάγο) και το απολαμβάνετε τόσο σε καφετέριες όσο και σε ινδικά εστιατόρια.

Μάθετε περισσότερα παρακάτω καθώς ετοιμάζουμε ένα φλιτζάνι τσάι με μπαχαρικά chai και εξετάζουμε την ιστορία αυτού του εκπληκτικού ποτού.

Και προτού βουτήξουμε, φροντίστε να μην χρησιμοποιήσετε τη φράση "τσάι τσαγιού" - μια περιττή φράση που σημαίνει "τσάι τσαγιού" και θα σας κερδίσει τα μάτια από πιστούς λάτρεις του τσαγιού.

Τι είναι το chai; Σύμφωνα με το Hackberry Tea, η λέξη chai προέρχεται από την κινεζική λέξη για το τσάι - "cha" - και αναφέρεται σε ένα ποτό που παρασκευάζεται με φύλλα Camellia sinensis και ένα μείγμα μπαχαρικών - ή "masala" - που χρονολογείται τουλάχιστον 5.000 χρόνια στην Ινδία. .

Αλλά όταν το Chai αναπτύχθηκε για πρώτη φορά, όπως σημειώθηκε από το TeaCupsFull, το ποτό δεν είχε φύλλα τσαγιού ούτε καφεΐνη. Όπως λέει η ιστορία, ο βασιλιάς Harshavardhana της Ινδίας ήπιε τον αγιουρβεδικό συνδυασμό μπαχαρικών, που περιλαμβάνει γαρύφαλλο και τζίντζερ, για να τον βοηθήσει να τον κρατήσει ξύπνιο και σε εγρήγορση, ανά TeaCupsFull.

Σήμερα, το «chai» αναφέρεται στο μείγμα μπαχαρικών που αποτελούν το δημοφιλές ποτό.

Σύμφωνα με το The Spruce Eats, το chai έχει εξελιχθεί κατά τη διάρκεια χιλιετιών και το ποτό αυξήθηκε σε δημοτικότητα στην Ινδία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960.

Η συνταγή για σπιτικό chai περιλαμβάνει κανέλα, κάρδαμο, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο και μαύρο πιπέρι.

Τυπικά γλυκασμένο με ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, ζαχαροκάλαμο ή μέλι και αναμεμειγμένο με κάποιο είδος γάλακτος, το chai επιβίωσε για χιλιάδες χρόνια σε όλο τον κόσμο λόγω της αξίας του για το σώμα και την ψυχή όσο και για τη γεύση του.

Τι γεύση έχει το chai; Το μείγμα τσαγιού από ζεστά μπαχαρικά, το οποίο καταναλώνεται συχνά σε καφετέριες στις ΗΠΑ ως latte με κανέλα, είναι εξαιρετικά αναζωογονητικό.

Από την εμπειρία μου σε μπουφέδες με ινδικά φαγητά φιλικά προς τους vegan, το ζεστό τσαγιού μετά το γεύμα έχει αποδειχθεί εξαιρετικό για την πέψη.

Βρήκα ότι ο χρόνος που σερβίρεται το chai μοιάζει με τον τρόπο που μερικές φορές σερβίρεται ο καφές με επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα σε αμερικανικά εστιατόρια.

Αν αναμένετε τη γλυκύτητα του καθημερινού latte γάλακτος βρώμης (πόσο μάλλον ενός αρωματικού) όταν δοκιμάζετε το chai για πρώτη φορά, σίγουρα θα σας πιάσουν απρόοπτα.

Το μείγμα μπαχαρικών του Chai μπορεί να ερμηνευθεί ως αλμυρό αναμεμειγμένο με το άρωμα μιας κολοκυθόπιτας, παρά ως σοκολατένιο, μερικές φορές βανίλια, πιο γλυκό προφίλ που μπορείτε να περιμένετε από τον ελαφρύ και γλυκό καφέ.

Όπως σημειώνεται στο Corrie Cooks, το άρωμα του ποτού επηρεάζει ιδιαίτερα τη γεύση του chai.

Είτε περιλαμβάνει τα παραπάνω συστατικά είτε αστεροειδή γλυκάνισο, κάρδαμο ή άλλες παραλλαγές όπως σιρόπια και βανίλια, η εμπειρία σας μπορεί να είναι τελείως διαφορετική (και πιο γλυκιά) από τη «ζεστή» περιγραφή που χρησιμοποιείται συνήθως.
Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !