Δεν θέλετε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με καφέ; Δοκιμάστε αλλες επιλογές αντ' αυτού.


Δεν πίνουν όλοι καφέ.

Σε αυτόν τον τρελό κόσμο της καφεΐνης, φαίνεται ότι 1 στους 4 ανθρώπους μπορεί να λειτουργήσει με κάποιο τρόπο χωρίς αυτό το πρωινό τράνταγμα

(Σοβαρά, είναι αλήθεια! Οι ερευνητές το επαλήθευσαν!)

Όλα τα αστεία στην άκρη, υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για να μην ακουμπάτε στον κόκκο του καφέ την ανατολή του ηλίου και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ίσως η καφεΐνη να σας προκαλεί νευρικότητα ή να χτυπά την αρτηριακή σας πίεση . Ή ίσως αναστατώνει την κοιλιά σας.

Είναι ακόμη πιθανό να μην σας αρέσει η γεύση του καφέ απλά θέλω να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό.

Όποια και αν είναι η λογική, υπάρχουν υπέροχες ως εναλλακτικές λύσεις καφέ.

Ας δούμε μερικές νόστιμες, μοντέρνες και ενδιαφέρουσες επιλογές με την εγγεγραμμένη διαιτολόγο Beth Czerwony, RD, LD.

Καφές ραδίκι Το κιχώριο είναι το OG όταν πρόκειται για υποκατάστατα καφέ. (Αυτός είναι ένας μοντέρνος τρόπος για να πούμε ότι είναι μια εναλλακτική του παλιού σχολείου που χρονολογείται εκατοντάδες χρόνια πριν.)

Ο καφές ραδικιού παρασκευάζεται από τις αλεσμένες ρίζες του φυτού κιχωρίου, ένα βότανο με μπλε άνθη που ανήκει στην οικογένεια των πικραλίδων.

Παρασκευάζεται ακριβώς όπως ο παραδοσιακός καφές και προσφέρει παρόμοια πικρή γεύση.

Αλλά η μεγάλη διαφορά από τον καφέ είναι ότι ο καφές με κιχώριο δεν έχει καφεΐνη: «Εάν είστε ευαίσθητοι στην καφεΐνη ή θέλετε να μειώσετε, αυτό κάνει το κιχώριο μια πολύ ωραία εναλλακτική», λέει ο Czerwony.

Το Chicory ελέγχει επίσης μερικά πλαίσια σχετικά με τη θετική πλευρά του βιβλίου υγείας:

Προαγωγή της υγείας του εντέρου.

Το κιχώριο περιλαμβάνει μια ίνα γνωστή ως ινουλίνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει την πεπτική σας διαδικασία. «Είναι ένα πρεβιοτικό που μπορεί να βοηθήσει τα βακτήρια του εντέρου σας να λειτουργήσουν καλύτερα», προσθέτει ο Czerwony.

Λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδες. Μελέτες δείχνουν ότι τα αντιοξειδωτικά ένζυμα στο κιχώριο στοχεύουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν χάος στο σώμα σας για να μειώσουν τη φλεγμονή.

Αλλά κανένα δεν είναι τέλειο, σωστά;

Φαίνεται ότι η ινουλίνη που αυξάνει τις στροφές της πέψης μπορεί να οδηγήσει σε αέρια και φούσκωμα στην κοιλιά.

Και μπορεί να είστε πιο επιρρεπείς σε προβλήματα με το κιχώριο αν σας ενοχλεί η αμβροσία ή η γύρη, προειδοποιεί ο Czerwony.

Το κιχώριο επίσης δεν συνιστάται εάν είστε έγκυος (το πολύ κιχώριο θα μπορούσε να προκαλέσει αποβολή) ή εάν θηλάζετε (θηλασμός).

Καφές με μανιτάρια Αν θέλετε να μειώσετε τον τόνο του KA-POW που περιέχει καφεΐνη στον καφέ σας, ο μοντέρνος «καφές με μανιτάρια» μπορεί να είναι η απάντηση.

Βασικά είναι απλώς κανονικός αλεσμένος καφές αναμεμειγμένος με αποξηραμένη και αλεσμένη σκόνη μανιταριών.

Τα μανιτάρια θεωρούνται ως διατροφικές δυνάμεις και δικαίως. Αλλά η κριτική επιτροπή είναι έξω για το αν οι μύκητες είναι εξίσου καλοί για κατανάλωση.

«Δεν υπάρχουν πολλές έρευνες που να υποστηρίζουν ισχυρισμούς ότι ο καφές με μανιτάρια προσφέρει την ίδια θρεπτική αξία με την κατανάλωση ολόκληρων μανιταριών», σημειώνει ο Czerwony.

Τα μανιτάρια (και ο καφές με μανιτάρια) μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε πεπτικά προβλήματα, ειδικά εάν έχετε ήδη προβλήματα στα νεφρά ή έχετε πρόβλημα με την κατανάλωση δημητριακών.

Επιλογές τσαγιού Καφέ ή τσάι? Αυτή η παλιά ερώτηση φέρνει αντιμέτωπα δύο από τα πιο δημοφιλή ποτά στον κόσμο.

Ακολουθούν μερικοί τύποι τσαγιού που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν θέλετε να απομακρυνθείτε από τον καφέ:

Matcha Το "Vibrant" μόλις και μετά βίας αρχίζει να περιγράφει την εμφάνιση του τσαγιού matcha, ενός μοναδικού πράσινου τσαγιού που έχει ΠΟΛΥ πράσινο χρώμα.

Αυτό το εξαιρετικά συμπυκνωμένο τσάι είναι φτιαγμένο από λεπτά φύλλα πράσινου τσαγιού σε σκόνη, με κουτάλια σε ζεστό νερό ή γάλα. «Βασικά, πίνετε ολόκληρο το φύλλο σε κονιοποιημένη μορφή», εξηγεί ο Czerwony.

Το Matcha είναι υψηλότερο σε καφεΐνη από το κανονικό πράσινο τσάι, αλλά συνήθως φέρνει χαμηλότερο παράγοντα βουητού από τον καφέ. (Αλλά υπάρχουν matchas «υψηλής ενέργειας» που είναι γεμάτα με καφεΐνη.)

Το ρόφημα τσαγιού είναι επίσης γεμάτο με αντιοξειδωτικά και μικροθρεπτικά συστατικά που τονώνουν το σώμα.

Το Matcha έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, αλλά χρησιμοποιείται και απολαμβάνουν ευρέως στους ασιατικούς πολιτισμούς από την αρχαιότητα.

Yerba φίλε Θέλετε την καφεΐνη του καφέ χωρίς να πιείτε καφέ;

Στη συνέχεια, ας σας παρουσιάσουμε το yerba mate, ένα ισχυρό τσάι από βότανα που παρασκευάζεται από τα αποξηραμένα φύλλα ενός πουρνάρι της Νότιας Αμερικής. Η περιεκτικότητα σε καφεΐνη σε ένα φλιτζάνι τσάι yerba mate είναι συγκρίσιμη με αυτή που περιέχεται σε ένα φλιτζάνι καφέ. 


(Και όπως το matcha, υπάρχουν προϊόντα yerba mate υψηλής ενέργειας στην αγορά.)

Το Yerba mate μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν εντυπωσιακό κατάλογο βιταμινών και θρεπτικών συστατικών και περιλαμβάνει αντιοξειδωτικά.

Ωστόσο, μια λέξη προσοχής: Η κατανάλωση μαζικών ποσοτήτων yerba mate έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου, επομένως είναι καλύτερο να το απολαμβάνετε με μέτρο.

Chai Το να βελτιώσετε την πρωινή σας ρουτίνα μπορεί να είναι τόσο εύκολο όσο να προσθέσετε ένα φλιτζάνι τσάι chai.

Το Chai είναι συνήθως ένα μείγμα μαύρου τσαγιού και αρωματικών μπαχαρικών όπως κανέλα, τζίντζερ, κάρδαμο και γαρύφαλλο.

Προσφέρει περίπου τη μισή καφεΐνη από τον καφέ, επομένως θα σας βοηθήσει.

Και σταματήστε αν το έχετε ξανακούσει αυτό για το τσάι, αλλά το chai περιλαμβάνει επίσης αντιοξειδωτικά.

Κομπούχα Μετά από περισσότερα από 2.000 χρόνια κατανάλωσης, φαίνεται ότι η κομπούχα είναι ξαφνικά το «νέο» ρόφημα επιλογής στον κόσμο.

Η επωνυμία του έχει υποστεί ζύμωση ως ελιξίριο υγείας έχει εκτοξεύσει τις πωλήσεις στα ύψη την τελευταία δεκαετία.

Πολλοί από τους ισχυρισμούς υγείας επικεντρώνονται στα «υγιή μικρά μικρόβια» στην κομπούχα που αναπτύσσονται κατά τη διαδικασία της ζύμωσης.

«Υπάρχουν πολλοί ισχυρισμοί για τα οφέλη της κομπούχα, αλλά πολλοί από αυτούς είναι ανέκδοτοι», λέει ο Czerwony.

«Δεν υπάρχουν πολλές έρευνες που να το υποστηρίζουν».

Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, ναυτία ή γαστρεντερική δυσφορία.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) συμβουλεύουν ότι η κατανάλωση περίπου 4 ουγγιών κομπούχα την ημέρα «μπορεί να μην προκαλέσει δυσμενείς επιπτώσεις σε υγιείς ανθρώπους».

Άλλα τσάγια

Αυτή η λίστα θα μπορούσε να είναι φαινομενικά ατελείωτη αν αναφέραμε κάθε διαθέσιμο τσάι.

Αλλά αν είστε περίεργοι για άλλες ποικιλίες τσαγιού, το Czerwony προσφέρει μια λίστα με υγιεινά τσάγια σε αυτό το άρθρο.

Ζεστό νερό Ένα ανακουφιστικό πρωινό ρόφημα που σας ζεσταίνει δεν είναι πιο βασικό από μια κούπα ζεστό νερό και υπάρχουν σίγουρα οφέλη.

«Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε λίγο αφυδατωμένοι το πρώτο πράγμα το πρωί επειδή δεν έχουμε πιει τίποτα εδώ και οκτώ ώρες», λέει ο Czerwony.

«Επιπλέον, όλοι χρειαζόμαστε νερό και οι περισσότεροι από εμάς δεν πίνουμε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Η ζεστασιά μιας κούπας με νερό στον ατμό φέρνει επίσης ένα άλλο πλεονέκτημα:

«Τα ζεστά υγρά περνούν από το σύστημά σας λίγο πιο γρήγορα», εξηγεί ο Czerwony.

"Λοιπόν, θα βοηθήσει να κινηθούν τα πράγματα μέσω του γαστρεντερικού σας σωλήνα

" Επιπλέον, το νερό είναι χωρίς θερμίδες και καφεΐνη!

Ο κουρκουμάς πρωταγωνιστεί σε αυτό το ζεστό και αλμυρό ρόφημα που είναι στη μόδα αυτή τη στιγμή, ενώ χαιρετίζεται για τις αντιφλεγμονώδεις δυνάμεις του.

Το γάλα ή ένα μη γαλακτοκομικό εναλλακτικό χρησιμεύει ως βάση του χρυσού γάλακτος.

Μετά από αυτό, το μόνο που χρειάζεται είναι να προσθέσετε μπαχαρικά όπως τζίντζερ, μαύρο πιπέρι, βανίλια και ό,τι άλλο επιθυμούν οι γευστικοί σας.

Το ποτό είναι επίσης χωρίς καφεΐνη. (Είστε περίεργοι για αυτό το παρασκεύασμα;

Smoothies Αν θέλετε πραγματικά να ξεφύγετε από τον καφέ ή τα ροφήματα που θυμίζουν καφέ, ξεσκονίστε το μπλέντερ σας και φτιάξτε ένα smoothie, προτείνει η Czerwony.

Το χορταστικό ρόφημα μπορεί να είναι γεμάτο με φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνη και ό,τι μπαχαρικά επιθυμείτε. Είναι ακόμη δυνατό να προσθέσετε μια δόση καφεΐνης συμπεριλαμβάνοντας σκόνη matcha, yerba mate ή κάποιο άλλο παρασκευασμένο τσάι.

Συμπέρασμα: Να είστε τολμηροί Παρά το τι πιστεύουν πολλοί λάτρεις του καφέ, δεν υπάρχει ΕΝΑ τέλειο ρόφημα για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !