Τα οφέλη της ζελατίνης στην υγεία



Η ζελατίνη είναι ένας τύπος πρωτεΐνης με πολλές χρήσεις, συμπεριλαμβανομένων φαρμακευτικών, θεραπευτικών και μαγειρικών.

Προέρχεται από διάφορες ζωικές και λίγες φυτικές πηγές. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ζελατίνη για τα πιθανά οφέλη για την υγεία, όπως για τα ακόλουθα:

Γήρανση του δέρματος Οστεοαρθρίτιδα Οστεοπόρωση Εύθραυστα νύχια Διαχείριση βάρους Διάρροια Ωστόσο, υπάρχουν πολύ λίγα επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτές και άλλες χρήσεις της ζελατίνης.

Αυτό το άρθρο θα συζητήσει την προέλευση της ζελατίνης, τα πιθανά οφέλη, τις παρενέργειες, τις προφυλάξεις, τις αλληλεπιδράσεις και τον τρόπο λήψης της.

Συμπληρωματικά γεγονότα Δραστικό(α) συστατικό(α): Αμινοξέα, πρωτεΐνες Εναλλακτικό(α) όνομα(α): μετουσιωμένο κολλαγόνο, μερικώς υδρολυμένο κολλαγόνοΠροτεινόμενη δόση: Διαφέρει ανάλογα με το προϊόν και τον λόγο χρήσης

Ζητήματα ασφάλειας: Πιθανές παρενέργειες και μερικοί άνθρωποι θα πρέπει να λαμβάνουν προφυλάξεις

ι είναι η ζελατίνη; Η ζελατίνη είναι το προϊόν μερικώς υδρολυμένου κολλαγόνου που λαμβάνεται από οστά, αρθρώσεις και άλλους τύπους συνδετικού ιστού ζώων.

Συνήθως, η ζελατίνη προέρχεται από αγελάδες και χοίρους, αλλά άλλες πηγές είναι διαθέσιμες, όπως ψάρια και άλλα θαλάσσια ζώα, κοτόπουλα και φύκια.

Η ζελατίνη είναι διαυγής και άγευστη, γι' αυτό χρησιμοποιείται συνήθως για την παρασκευή φαρμακευτικών καψουλών ή χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων.

Η ζελατίνη δίνει στα τρόφιμα όπως ζελέ και κέικ υφή, μασητικότητα και σταθερότητα.

Επειδή η ζελατίνη προέρχεται από κολλαγόνο (μια πρωτεΐνη), αποτελείται εξ ολοκλήρου από πρωτεΐνες και αμινοξέα. Φυσικά, τα ακριβή αμινοξέα στη ζελατίνη θα διαφέρουν ανάλογα με την πηγή.

Αλλά η ζελατίνη τυπικά περιέχει προλίνη, υδροξυπρολίνη και γλυκίνη, τα οποία είναι τα τρία κύρια αμινοξέα που βρίσκονται στο κολλαγόνο.

Η ζελατίνη περιέχει πρόσθετα θρεπτικά συστατικά. Μια κουταλιά της σούπας ζελατίνη παρέχει τα ακόλουθα θρεπτικά συστατικά σε γραμμάρια (g), χιλιοστόγραμμα (mg) και μικρογραμμάρια (mcg): 5 Θερμίδες: 23 Πρωτεΐνη: 6 γρ Ασβέστιο: 4 mg Σίδηρος: 0,08 mg Μαγνήσιο: 1,5 mg Φώσφορος; 3 mg Κάλιο: 1 mg Νάτριο: 14 mg Χαλκός: 0,2 mg Σελήνιο: 3 mcg Φολικό οξύ: 2 mcg Χολίνη: 3 mg

Τα οφέλη της ζελατίνης

Η χρήση του συμπληρώματος θα πρέπει να εξατομικεύεται και να ελέγχεται από επαγγελματία υγείας, όπως εγγεγραμμένο διαιτολόγο, φαρμακοποιό ή πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Κανένα συμπλήρωμα δεν προορίζεται για τη θεραπεία, τη θεραπεία ή την πρόληψη ασθενειών.

Ως επί το πλείστον, η ζελατίνη χρησιμοποιείται για την περιεκτικότητά της σε πρωτεΐνες και αμινοξέα. Διάφοροι τύποι ζελατίνης έχουν μελετηθεί για πιθανές αντιοξειδωτικές, αντιυπερτασικές (υψηλή αρτηριακή πίεση), αντικαρκινικές, αντιφωτογήρανσης (βλάβες του δέρματος λόγω του ήλιου) και επίσης για τη μείωση της χοληστερόλης.

Ωστόσο, αυτοί οι ισχυρισμοί για την υγεία δεν υποστηρίζονται από έρευνα υψηλής ποιότητας, καθώς πολλές μελέτες έχουν πραγματοποιηθεί σε εργαστηριακά περιβάλλοντα και όχι σε ανθρώπους.

Η έρευνα σχετικά με ορισμένα από τα πιθανά οφέλη της ζελατίνης περιγράφεται Επούλωση τραυμάτων & άλλες παθήσεις του δέρματος Το κολλαγόνο, από το οποίο προέρχεται η ζελατίνη, είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο ανθρώπινο δέρμα.

Ως εκ τούτου, υπάρχουν ενδείξεις ότι η ζελατίνη μπορεί να είναι χρήσιμη για πληγές και διάφορες δερματικές παθήσεις. Σύμφωνα με μια ανασκόπηση ειδικών του 2021, η ζελατίνη είναι μια εξαιρετική επιλογή για την επούλωση πληγών απλώς και μόνο επειδή είναι ένα παράγωγο κολλαγόνου.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ζελατίνη είναι πολύ συμβατή με το ανθρώπινο δέρμα, αλλά δεν υπάρχουν κλινικές δοκιμές.

Τα περισσότερα στοιχεία μέχρι σήμερα για τις ικανότητες της ζελατίνης στην επούλωση πληγών προέρχονται από εργαστηριακές μελέτες.

Άλλες προκαταρκτικές έρευνες έχουν δείξει ότι ορισμένοι τύποι ζελατίνης μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των σημαδιών γήρανσης του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Μια μελέτη διάρκειας ενός έτους διαπίστωσε ότι η διατροφή αρουραίων με θαλάσσια ζελατίνη αύξησε το πάχος του δέρματος και την πυκνότητα του κολλαγόνου.

Μια άλλη εργαστηριακή μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ζελατίνη από το δέρμα μπακαλιάρου του Ειρηνικού είχε προστατευτική δράση έναντι της δερματικής βλάβης που προκαλείται από τον ήλιο.

Αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η ζελατίνη μπορεί να επιβραδύνει τη φυσική διαδικασία γήρανσης του δέρματος, αλλά χρειάζεται περισσότερη έρευνα.

Υγεία των οστών Η ζελατίνη είναι γνωστό ότι περιέχει θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για την υγεία των οστών.

Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχει μεγάλη έρευνα για το πώς τα συμπληρώματα ζελατίνης μπορούν να ωφελήσουν τα οστά. Μια μελέτη εξέτασε τις επιδράσεις δύο τύπων ζελατίνης στην οστική πυκνότητα (BMD) σε νεαρούς αρουραίους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τόσο η θαλάσσια όσο και η χοιρινή ζελατίνη βελτίωσαν την BMD και μείωσαν την ευθραυστότητα των οστών στους αρουραίους.

Μια άλλη μελέτη σε αρουραίους βρήκε προστατευτικές επιδράσεις της ζελατίνης στην υγεία των οστών.

Στη μελέτη, οι αρουραίοι με επαγόμενη οστεοπόρωση (μια ασθένεια των οστών που προκαλεί μειώσεις της οστικής πυκνότητας και της οστικής μάζας) υποβλήθηκαν σε θεραπεία με ζελατίνη από το δέρμα της τιλάπιας (είδος ψαριού).

Το δέρμα της τιλάπιας συσχετίστηκε με βελτιωμένη απορρόφηση ασβεστίου και ανάπτυξη των οστών στους αρουραίους, η οποία πιστεύεται ότι οφείλεται στα αμινοξέα που βρίσκονται στη ζελατίνη.

Ωστόσο, αυτά τα ίδια αποτελέσματα θα πρέπει να επαναληφθούν σε δοκιμές σε ανθρώπους προτού η ζελατίνη μπορεί να συσταθεί ως θεραπεία για την οστεοπόρωση και τη γενική υγεία των οστών. αλοιφή Υγεία Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η ζελατίνη μπορεί να είναι καλή για την υγεία των αρθρώσεων.

Υπάρχουν ανέκδοτες ενδείξεις ότι η ζελατίνη βοηθά στον πόνο στις αρθρώσεις που προκαλείται από οστεοαρθρίτιδα (ασθένεια των αρθρώσεων από φθορά και γήρανση) και άλλες καταστάσεις.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη καλά σχεδιασμένες μελέτες ή δοκιμές σε ανθρώπους που να υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς. Εικάζεται ότι η ζελατίνη μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του πόνου στις αρθρώσεις λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της.

Όμως, ενώ παλαιότερες μελέτες έχουν βρει ότι η ζελατίνη ανακουφίζει από τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας (μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί απώλεια του προστατευτικού αρθρικού υγρού γύρω από τις αρθρώσεις), αυτό δεν έχει αποδειχθεί περαιτέρω.

Μια εργαστηριακή μελέτη του 2020 διαπίστωσε ότι η ενσωμάτωση υδρογέλης ζελατίνης με εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) επιβράδυνε την εξέλιξη της οστεοαρθρίτιδας σε ποντίκια καλύτερα από το EPA μόνο.

Ωστόσο, αυτά τα αποτελέσματα οφείλονταν στην ικανότητα της ζελατίνης να απελευθερώνει αργά EPA με την πάροδο του χρόνου και όχι όλα ταυτόχρονα.

Αυτό σημαίνει ότι, σε αυτή τη μελέτη, η ζελατίνη δεν έπαιξε άμεσο ρόλο στην πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας.

Απαιτείται περισσότερη έρευνα σχετικά με τον πιθανό ρόλο της ζελατίνης στην υγεία των αρθρώσεων Υγεία του εντέρου

Ένα κάπως απροσδόκητο πιθανό όφελος της ζελατίνης είναι ότι μπορεί να βελτιώσει την υγεία του εντέρου σας. Μια εργαστηριακή μελέτη εξέτασε πώς τα πεπτίδια ζελατίνης μπορεί να επηρεάσουν τη φλεγμονή του εντέρου και το μικροβίωμα.

Μελέτες in vitro (αυτές που πραγματοποιήθηκαν σε εργαστήριο, χωρίς ζωντανό οργανισμό), αποδείχθηκε ότι η ζελατίνη καταστέλλει τη φλεγμονή ρυθμίζοντας διάφορες κυτοκίνες .

Και σε μοντέλα ποντικών, η ζελατίνη βελτίωσε το μικροβίωμα του εντέρου και μείωσε τα συμπτώματα της κολίτιδας , συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονής του εντέρου.

Μερικοί άνθρωποι ορκίζονται στη ζελατίνη ως επουλωτικό του εντέρου, αλλά δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τέτοιους ισχυρισμούς.

Θα πρέπει να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα.

Ποιες είναι οι παρενέργειες της ζελατίνης;

Η ζελατίνη θεωρείται ασφαλής όταν χρησιμοποιείται σε ποσότητες που βρίσκονται συνήθως σε τρόφιμα.

Ωστόσο, μπορεί να εμφανιστούν ανεπιθύμητες ενέργειες εάν λάβετε μεγαλύτερες δόσεις ζελατίνης.

Μεγάλες δόσεις ζελατίνης 15 g ανά ημέρα ή περισσότερο μπορεί να προκαλέσουν:

Πονόλαιμος Πρησμένα ούλα Πληγές στο στόμα Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι λίγα είναι γνωστά για τα αποτελέσματα της χρήσης ζελατίνης ως συμπληρώματος για μεγάλες περιόδους.

Απαιτούνται περισσότερες μελέτες σε ανθρώπους για να προσδιοριστεί η συνολική ασφάλειά του.

Προφυλάξεις Παρά την αντιληπτή ασφάλειά της, τα συμπληρώματα ζελατίνης μπορεί να μην είναι κατάλληλα για όλους.

Η ζελατίνη θεωρείται ασφαλής όταν καταναλώνεται σε ποσότητες που βρίσκονται συνήθως στα τρόφιμα, αλλά υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τη χρήση συμπληρωμάτων ζελατίνης σε μερικούς ανθρώπους.

Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά στοιχεία για να γνωρίζουμε εάν τα συμπληρώματα ζελατίνης είναι ασφαλή για άτομα που είναι έγκυες ή θηλάζουν.

Επομένως, συνιστάται στα άτομα αυτών των ομάδων να αποφεύγουν τη χρήση ζελατίνης.

Επειδή η ζελατίνη προέρχεται συνήθως από ζώα, δεν είναι κατάλληλη για χρήση από άτομα που είναι vegan ή χορτοφάγοι.

Οι βίγκαν και οι χορτοφάγοι θα πρέπει να αναζητήσουν ζελατίνη φυτικής προέλευσης.

Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία που να το υποστηρίζουν, υπάρχει κάποια ανησυχία ότι η ζελατίνη από ζωικές πηγές θα μπορούσε να μολυνθεί.

Αυτό μπορεί να είναι δυνατό εάν χρησιμοποιούνται άρρωστα ζώα για την παρασκευή προϊόντων ζελατίνης.

Πώς να καταναλώνετε ζελατίνη Πάντα να μιλάτε με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν πάρετε ένα συμπλήρωμα για να βεβαιωθείτε ότι το συμπλήρωμα και η δοσολογία είναι κατάλληλα για τις ατομικές σας ανάγκες.

Η δοσολογία ποικίλλει για τα συμπληρώματα ζελατίνης. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη αξιόπιστων πληροφοριών σχετικά με την ασφαλή χρήση των προϊόντων ζελατίνης.

Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες δοσολογίας όπως αναγράφονται στην ετικέτα του προϊόντος ή όπως συνιστάται από πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Η ζελατίνη βρίσκεται σε διάφορα τρόφιμα, όπως ζελέ, κέικ και marshmallows.

Είναι επίσης ένα κοινό συστατικό σε κάψουλες για διάφορα συμπληρώματα και φάρμακα.

Η σκόνη ζελατίνης είναι μια ευέλικτη επιλογή συμπληρώματος.

Μπορεί να αναμιχθεί με smoothies, ζεστά ή κρύα ροφήματα, σούπες, σάλτσες, πλιγούρι βρώμης, παγωτό ή σπιτικά αρτοσκευάσματα για ενίσχυση της πρωτεΐνης.

Τι θα συμβεί αν πάρω πολύ ζελατίνη;

Η ζελατίνη δεν θεωρείται τοξική, αλλά η λήψη περισσότερων από όσο πρέπει μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Δεδομένου ότι η ζελατίνη είναι ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους, δεν υπάρχουν καθορισμένα όρια πρόσληψης.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η λήψη περισσότερων από 15 g ζελατίνης την ημέρα μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, όπως πονόλαιμο, πρησμένα ούλα και στοματικές πληγές.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε συμπληρώματα όπως η ζελατίνη με ασφάλεια.

Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες δοσολογίας και μιλήστε με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τη σωστή χρήση συμπληρωμάτων.

Αλληλεπιδράσεις

Η ζελατίνη δεν είναι γνωστό ότι αλληλεπιδρά με φάρμακα, συμπληρώματα, βότανα ή τρόφιμα.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι ορισμένα συμπληρώματα ζελατίνης μπορεί να περιέχουν άλλα συστατικά.

Μιλήστε με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εάν δεν είστε βέβαιοι για τυχόν συστατικά συμπληρώματος, ειδικά εάν παίρνετε συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Πάντα να διαβάζετε προσεκτικά τη λίστα συστατικών και τον πίνακα στοιχείων διατροφής ενός συμπληρώματος για να γνωρίζετε ακριβώς τι περιλαμβάνεται.

Ελέγξτε τις ετικέτες των συμπληρωμάτων με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να συζητήσετε τυχόν πιθανές αλληλεπιδράσεις με τρόφιμα, άλλα συμπληρώματα και φάρμακα.

Πώς να αποθηκεύσετε τη ζελατίνη

Είναι σημαντικό να αποθηκεύετε τα συμπληρώματα σωστά για να βοηθήσετε στη διατήρηση της ποιότητάς τους.

Η ζελατίνη πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό μέρος (όπως ντουλάπι ή ντουλάπι) και να φυλάσσεται μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Φυλάξτε τα συμπληρώματα ζελατίνης σε αεροστεγές δοχείο και σφραγίστε ξανά τις σακούλες ή τα πακέτα ζελατίνης μετά το άνοιγμα.

Ελέγξτε τις ετικέτες των συσκευασιών σχετικά με την ψύξη των προϊόντων.

Απορρίψτε τη ζελατίνη μόλις περάσει η ημερομηνία λήξης της όπως αναγράφεται στη συσκευασία.

Πηγές Ζελατίνης & Τι να Ψάξετε

Η ζελατίνη βρίσκεται σε διάφορα τρόφιμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα διατροφής.

Η ζελατίνη δεν είναι μια ουσία ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία και τη διατροφή σας, αλλά περιέχει σημαντικά αμινοξέα.

Επομένως, εάν θέλετε να προσθέσετε ζελατίνη στη διατροφή σας, επιλέξτε ποια μορφή είναι η καλύτερη για εσάς.

Διατροφικές Πηγές Ζελατίνης

Η ζελατίνη μπορεί να βρεθεί σε ζελέ, κέικ, marshmallows και διάφορα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Είναι επίσης ένα συστατικό σε ορισμένες μαλακές καραμέλες, όπως σταγόνες τσίχλας, και επιδόρπια, όπως το λουκούμι.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ζελατίνη σε σπιτικά γεύματα ή αρτοσκευάσματα.

Μπορείτε να βρείτε σε σκόνη ζελατίνης ή φύλλα ζελατίνης, τα οποία είναι μικρά τετράγωνα ζελατίνης, στα παντοπωλεία ή στο διαδίκτυο.

Θυμηθείτε ότι οι περισσότεροι τύποι ζελατίνης προέρχονται από ζωικές πηγές, αλλά υπάρχουν ορισμένες επιλογές φυτικής προέλευσης.

Συμπληρώματα Ζελατίνης Τα συμπληρώματα ζελατίνης διατίθενται κυρίως ως σκόνες και κάψουλες.

Μπορείτε να τα αγοράσετε ηλεκτρονικά ή σε ορισμένα καταστήματα υγιεινής διατροφής και καταστήματα συμπληρωμάτων.

Ως επί το πλείστον, τα συμπληρώματα ζελατίνης προέρχονται από ζωικές πηγές, όπως αγελάδες, χοίρους ή ψάρια.

Αλλά ορισμένα συμπληρώματα ζελατίνης φυτικής προέλευσης είναι διαθέσιμα.

Όταν επιλέγετε συμπληρώματα ζελατίνης, αναζητήστε αξιόπιστες μάρκες με καλές κριτικές και αναγνωρίσιμα ονόματα.

Είναι επίσης καλύτερο να βρείτε προϊόντα εγκεκριμένα από τρίτες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των USP, ConsumerLab.com και NSF.

Μια σφραγίδα έγκρισης από οργανισμούς σαν αυτούς σημαίνει ότι η διατροφική ετικέτα είναι ακριβής και ότι το συμπλήρωμα δεν περιέχει μολυσματικές ουσίες.

Παρόμοια Συμπληρώματα

Τα συμπληρώματα ζελατίνης μπορεί να προσφέρουν οφέλη λόγω του θρεπτικού τους προφίλ, το οποίο αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνες και αμινοξέα.

Άλλα συμπληρώματα στην αγορά μπορεί να λειτουργούν παρόμοια με τη ζελατίνη, όπως:

Κολλαγόνο: Δεδομένου ότι η ζελατίνη προέρχεται από το κολλαγόνο, είναι λογικό τα συμπληρώματα κολλαγόνου να λειτουργούν παρόμοια.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το κολλαγόνο μπορεί να είναι ευεργετικό για τη γήρανση του δέρματος, την υγεία των οστών, τη σαρκοπενία (μυϊκή απώλεια), επούλωση τραυμάτων, οστεοαρθρίτιδα και άλλα προβλήματα υγείας.

Πηκτίνη: Όπως και η ζελατίνη, η πηκτίνη χρησιμοποιείται συχνά για να πυκνώσει και να σταθεροποιήσει ορισμένα τρόφιμα.

Η πηκτίνη είναι μια πηγή φυτικών ινών που προέρχεται από τα μήλα και άλλα φρούτα και λαχανικά.

Ως συμπλήρωμα, η πηκτίνη μπορεί να δράσει ως πρεβιοτικό, να βοηθήσει στη μείωση του σακχάρου στο αίμα και στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

Πρωτεΐνη ορού γάλακτος: Το ορό γάλακτος είναι μια δημοφιλής επιλογή συμπληρώματος για όσους θέλουν να προσθέσουν περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή τους.

Μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους πρωτεϊνικούς στόχους, αλλά μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν πρωτεΐνη ορού γάλακτος για τα αντιληπτά οφέλη της στη μυϊκή οικοδόμηση.

Εκτός από την οικοδόμηση μυών, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποκατάσταση μετά την άσκηση.

Καζεΐνη: Όπως και ο ορός γάλακτος, η καζεΐνη είναι ένας τύπος πρωτεΐνης που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Η καζεΐνη αφομοιώνεται πιο αργά από τον ορό γάλακτος και μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για την αποκατάσταση της άσκησης και την οικοδόμηση μυών.

Λόγω του αργού ρυθμού πέψης της, η καζεΐνη μπορεί να είναι ευεργετική όταν λαμβάνεται πριν τον ύπνο και μετά την άσκηση.

Γλυκίνη: Ένα από τα αμινοξέα της ζελατίνης, η γλυκίνη, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα διατροφής.

Η γλυκίνη αποτελεί μέρος πολλών σημαντικών διεργασιών στο ανθρώπινο σώμα, όπως η πρωτεϊνική σύνθεση και η μετάδοση νευρικών σημάτων.

Μπορεί να μην είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα συμπληρώματα για μια κατάσταση υγείας ταυτόχρονα.

Φροντίστε να μιλήσετε με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια συμπληρώματα είναι καλύτερα για εσάς.

Περίληψη

Η ζελατίνη είναι πηγή πρωτεΐνης και αμινοξέων που προέρχονται από το κολλαγόνο.

Συνήθως προέρχεται από ζωικές πηγές και έχει φαρμακευτική, μαγειρική και θεραπευτική χρήση.

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η ζελατίνη μπορεί να είναι χρήσιμη για διάφορες καταστάσεις υγείας, αλλά χρειάζεται περισσότερη έρευνα.

Η ζελατίνη βρίσκεται σε ορισμένα τρόφιμα ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα διατροφής.

Μιλήστε με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν δοκιμάσετε τη ζελατίνη.
Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !