Φυσικές θεραπείες για την γυροειδή αλωπεκία

 


Εάν το σώμα σας επιτέθηκε στους θύλακες των τριχών σας με τρόπο που άφηνε αποσπασματικά φαλακρά σημεία και τυχαία τριχόπτωση στο κεφάλι και το σώμα σας, οι πιθανότητες είναι ότι θα ψάχνατε παντού και οπουδήποτε για μια πιθανή θεραπεία.

Σήμερα, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αναζητούν φυσικές θεραπείες για να προσπαθήσουν να διαχειριστούν την αυτοάνοση νόσο και τις επιπτώσεις της.

Ωστόσο, εδώ είναι το ερώτημα:

Αξίζει να δοκιμάσετε κάποια σπιτικά φάρμακα;

Λειτουργούν οι οικιακές θεραπείες για την γυροειδή αλωπεκία;

Μην στοιχηματίζετε στο να βρείτε μια λύση για την γυροειδή αλωπεκία, απλώς κάθεστε στα ντουλάπια της κουζίνας ή στο ντουλάπι φαρμάκων σας.

Δεν είναι τόσο εύκολο.

«Η γυροειδής αλωπεκία είναι μια αυτοάνοση ασθένεια και ένα πρόβλημα του ανοσοποιητικού συστήματος», λέει ο Δρ Piliang.

«Υπάρχουν λίγα στοιχεία που να δείχνουν ότι οι φυσικές θεραπείες είναι αποτελεσματικές στην πραγματική αντιμετώπιση της πάθησης».

Τώρα, ορισμένες διαφημιζόμενες «φυσικές θεραπείες» είναι αβλαβείς και μπορεί ακόμη και να προσφέρουν μερικά οφέλη για την υγεία.

Αλλά άλλα μπορεί να επιφέρουν ανεπιθύμητες επιπλοκές.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικές κοινές επιλογές στο σπίτι.

Μασάζ αρωματοθεραπείας στο τριχωτό της κεφαλής Διάφορες κλινικές δοκιμές υποδηλώνουν ότι η αρωματοθεραπεία με χρήση αιθέριων ελαίων και το μασάζ του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να έχει αξία ως εναλλακτική θεραπεία για την γυροειδή αλωπεκία.

Τα βοτανικά και φυσικά συστατικά που υπόσχονται την αρωματοθεραπεία περιλαμβάνουν:

Θυμάρι. Δενδρολίβανο. Λεβάντα. Κεδρόξυλο.

Είναι όμως η αρωματοθεραπεία μια σίγουρη θεραπεία για την πάθηση;

Οι ερευνητές τονίζουν την ανάγκη για περισσότερη μελέτη για το θέμα.

Αλλά τα ευρήματα ταιριάζουν με μια αυξανόμενη τάση χρήσης φυσικών συστατικών στη δερματολογία.

«Φαίνεται απολύτως ασφαλές να το δοκιμάσεις – και υπάρχουν κάποια στοιχεία που υποδηλώνουν ότι μπορεί να βοηθήσει», σημειώνει ο Δρ. Πίλιανγκ.

Μια προσέγγιση «κουζίνας».

Θα μπορούσατε να γεμίσετε ένα καλάθι παντοπωλείου με τρόφιμα που σχετίζονται με τη φροντίδα της γυροειδής αλωπεκίας.

Η λίστα περιλαμβάνει:

Μέλι. κρεμμύδια. Σκόρδο. Πλιγούρι βρώμης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το καθένα προσφέρει πιθανά οφέλη για τα μαλλιά και το δέρμα σας εάν το τρίψετε ή το καταναλώσετε, σημειώνει ο Δρ Piliang.

Μπορεί να λειτουργήσουν για να μειώσουν τη φλεγμονή, για παράδειγμα, ή να βοηθήσουν στην τόνωση της αυξημένης ροής του αίματος.

«Αλλά αυτά τα προϊόντα δεν πρόκειται να θεραπεύσουν την γυροειδή αλωπεκία σας», λέει.

«Μπορεί να αντιμετωπίσουν κάποια παράπλευρα συμπτώματα λίγο - και ακόμη και αυτό είναι αμφισβητήσιμο - αλλά δεν αντιμετωπίζουν την πάθηση».

Διατροφικές αλλαγές

Δεν είναι μυστικό ότι το τσιμπολόγημα μπαστουνιών καρότου είναι καλύτερο για τη γενική σας υγεία από το να τσιμπολογάτε τηγανιτές πατάτες φαστ φουντ.

Το ίδιο και για να ψιλοκόψετε ένα μήλο αντί για ένα αυθόρμητο μπισκότο σοκολάτας.

Με απλά λόγια, η κατανάλωση μιας καλά ισορροπημένης διατροφής με φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχη πρωτεΐνη ωφελεί ολόκληρο το σώμα σας - συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών σας, που χρειάζονται βιταμίνες και μέταλλα για να αναπτυχθούν καλά.

«Αλλά δεν έχουμε δεδομένα που να υποδηλώνουν ότι η δίαιτα μπορεί να περιορίσει την γυροειδή αλωπεκία», διευκρινίζει ο Δρ Piliang.

«Αυτό που τρώτε μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά σας να κρατάνε καλύτερα, αλλά δεν θα σταματήσει την ανοσολογική απόκριση».

Προειδοποιεί να μην υιοθετήσετε μια περιοριστική δίαιτα με την ελπίδα να λυθεί η γυροειδής αλωπεκία.

«Είναι περιττό, μπορεί να είναι αγχωτικό και μπορεί να οδηγήσει σε διατροφικές ελλείψεις και άλλα προβλήματα».

Λήψη συμπληρωμάτων

Η βιταμίνη D είναι σημαντική για τον φυσικό κύκλο ανάπτυξης των μαλλιών σας.

Εάν έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης D - η οποία είναι αρκετά συχνή - η λήψη ενός συμπληρώματος για την αύξηση των επιπέδων σας συνιστάται εάν έχετε γυροειδή αλωπεκία, συνιστά η Δρ Piliang.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί εάν έχετε χαμηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο ή ψευδάργυρο, δύο άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για την ανάπτυξη των μαλλιών.

«Είναι σημαντικό να αναζητήσετε αυτές τις ελλείψεις, ώστε να μπορείτε να κάνετε κάτι για να βοηθήσετε», λέει ο Δρ Πίλιανγκ.

Αλλά και πάλι, κανένα από αυτά τα συμπληρώματα δεν θα μπλοκάρει την γυροειδή αλωπεκία.

Και η λήψη βιταμίνης D, σιδήρου ή ψευδαργύρου όταν τα επίπεδά σας είναι ήδη καλά δεν θα δώσει στα μαλλιά σας επιπλέον ώθηση ούτε θα τονώσει την σούπερ ανάπτυξη.

Ανακούφιση από το άγχος

Το άγχος δεν είναι εύκολο για το σώμα σας και υπάρχουν αναδυόμενες ενδείξεις ότι μπορεί να καταστρέψει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Η εύρεση τρόπων καταπόνησης (όπως ο διαλογισμός ή η ακρόαση χαλαρωτικής μουσικής) μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα την γυροειδή αλωπεκία.

Ωστόσο, αυτό δεν μπορούμε να σας το εγγυηθούμε : «Για πολλούς ανθρώπους, όταν εμφανίζεται γυροειδής αλωπεκία, συμβαίνει απλώς απροσδόκητα», λέει ο Δρ Piliang.

«Μπορεί να πυροδοτείται από μια αντίδραση στο στρες».

Αλλά η εύρεση τρόπων αντιμετώπισης του στρες μπορεί να ανεβάσει τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε καλύτερα την τριχόπτωση όταν αυτή συμβεί.

Σπιτικές θεραπείες για την γυροειδή αλωπεκία που πρέπει να αποφύγετε

Αποφύγετε να κάνετε ακραία μέτρα για να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε την γυροειδή αλωπεκία.

Δεν υπάρχει «υπερβιταμίνη» υψηλής τιμής στην αγορά ή «επιπλέον» θρεπτικά συστατικά που μπορούν απλώς να σταματήσουν την τριχόπτωση.

Δεν υπάρχει καμία περιοριστική δίαιτα που μπορείτε να υιοθετήσετε που θα βάλει φρένο στην κατάσταση.

«Οι άνθρωποι θέλουν μια εύκολη λύση, αλλά η θεραπεία της γυροειδής αλωπεκίας δεν είναι τόσο απλή», δηλώνει ο Δρ Piliang.

«Οτιδήποτε βρείτε στο διαδίκτυο στη μέση της νύχτας δεν θα είναι η απάντηση».

Τελικές σκέψεις

Οι επιλογές θεραπείας με συνταγή για την γυροειδή αλωπεκία έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Πριν δοκιμάσετε τυφλά εναλλακτικές θεραπείες, μιλήστε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με τις επιλογές σας.

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !