Χρησιμοποιώντας το σκόρδο για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες


Το σκόρδο, γνωστό για τη χαρακτηριστική του μυρωδιά και γεύση, είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες.

Πέρα από τις μαγειρικές του χρήσεις, το σκόρδο ή το Allium sativum, που προέρχεται από την οικογένεια Liliaceae και προέρχεται από την Κεντρική Ασία, έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των επιστημόνων για τα πιθανά οφέλη του για την υγεία.

Η πλούσια σύνθεσή του σε οργανικές ενώσεις θείου, αντιοξειδωτικά και τη βασική δραστική ουσία, την αλισίνη, καθιστά το σκόρδο πολύτιμο συστατικό σε φυσικές θεραπείες.

Τα πολύπλευρα οφέλη του σκόρδου: Το σκόρδο είναι μια πηγή ενέργειας από θρεπτικά συστατικά, όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνες C και B9.

Πιστεύεται ότι προσφέρει καρδιοπροστατευτικά αποτελέσματα και έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές, αντιμυκητιακές και αντισηπτικές ιδιότητες.

Επιπλέον, πιστεύεται ότι αραιώνει το αίμα, καταπολεμά ορισμένους καρκίνους, μειώνει τον διαβήτη και παρέχει καλλυντικά οφέλη για τα μαλλιά, τα νύχια, την ακμή και τα κονδυλώματα.

Το σκόρδο είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο για την αποτελεσματικότητά του στην πρόληψη και τη θεραπεία μιας σειράς λοιμώξεων καταπολεμώντας διάφορα παθογόνα.

Αυτά περιλαμβάνουν: Helicobacter Pylori (H.Pylori), γνωστό για την πρόκληση πεπτικών προβλημάτων. Candida, μια ζύμη που συνδέεται με μυκητιάσεις και δερματικές παθήσεις.

Σταφυλόκοκκοι, που σχετίζονται με τροφικές δηλητηριάσεις και γαστρεντερίτιδα. Escherichia coli (E.Coli), ένα εντερικό βακτήριο. Ιός έρπητα, που επηρεάζει το δέρμα και τους βλεννογόνους.

Ιοί γρίπης Α και Β. Στοματικοί στρεπτόκοκκοι, που συνδέονται με την αμυγδαλίτιδα και την τερηδόνα. Vibrio, η αιτία της χολέρας.

Ρινοϊός, που σχετίζεται με λοιμώξεις της αναπνευστικής οδού. Helicobacter Pylori (H.Pylori), γνωστό για την πρόκληση πεπτικών προβλημάτων.

Candida, μια ζύμη που συνδέεται με μυκητιάσεις και δερματικές παθήσεις.

Σταφυλόκοκκοι, που σχετίζονται με τροφικές δηλητηριάσεις και γαστρεντερίτιδα. Escherichia coli (E.Coli), ένα εντερικό βακτήριο.

Ιός έρπητα, που επηρεάζει το δέρμα και τους βλεννογόνους. Ιοί γρίπης Α και Β. Στοματικοί στρεπτόκοκκοι, που συνδέονται με την αμυγδαλίτιδα και την τερηδόνα. Vibrio, η αιτία της χολέρας. Ρινοϊός, που σχετίζεται με λοιμώξεις της αναπνευστικής οδού.

Τριχόφυτα, μύκητες που προκαλούν το πόδι του αθλητή.

Ροταϊός, που συνήθως προκαλεί γαστρεντερίτιδα στα βρέφη.

Scedosporium prolificans (S. prolificans), ένας μύκητας υπεύθυνος για σοβαρές λοιμώξεις.

Giardia, που προκαλεί την παρασιτική ασθένεια giardiasis.

Σαλμονέλα, ένα βακτήριο που προκαλεί τροφική δηλητηρίαση.

Χρησιμοποιώντας το σκόρδο για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες:

Για να αξιοποιήσετε τα ιατρικά οφέλη του σκόρδου, θα πρέπει να ψιλοκομιστεί ή να θρυμματιστεί για να ενεργοποιηθεί η αλισίνη του.

Μπορεί να καταναλωθεί ωμό, αναμεμειγμένο με λάδι ή μέλι, να προστεθεί σε σαλάτες, να τρίβεται σε φρυγανιές ή να μπει σε κρέατα προς το τέλος του μαγειρέματος.

Ωστόσο, το μαγείρεμα του σκόρδου μειώνει το διατροφικό του προφίλ, καθώς η θερμότητα εξουδετερώνει την αλισίνη και μειώνει τα αντιοξειδωτικά.

Εξωτερικά, το σκόρδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καταπλάσματα και λάδια.

Επαγγελματικές συμβουλές και προειδοποιήσεις: Για να μετριαστεί η κακή αναπνοή που προκαλείται από το σκόρδο, μασήστε φύλλα μαϊντανού, γλυκόριζα ή γλυκάνισο.

Η υπερβολική κατανάλωση σκόρδου μπορεί να οδηγήσει σε καούρα.

Η τοπική εφαρμογή θα πρέπει να περιορίζεται σε στοχευμένες περιοχές για την αποφυγή ερεθισμού, εγκαυμάτων ή αλλεργικών αντιδράσεων.

Το σκόρδο δεν συνιστάται σε άτομα που υποβάλλονται σε αντιπηκτικές θεραπείες ή μετεγχειρητικά.

Οι θεραπείες με σκόρδο, είτε από του στόματος είτε εξωτερικές, δεν συνιστώνται σε παιδιά χωρίς ιατρική συμβουλή.

Ο πολυλειτουργικός ρόλος του σκόρδου στην υγεία και την ευεξία, ιδιαίτερα κατά των διαφόρων λοιμώξεων, υπογραμμίζει τη σημασία του ως φυσικής θεραπείας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να το χρησιμοποιείτε με σύνεση και να αναζητάτε ιατρική συμβουλή όταν χρειάζεται.
Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !