Θεραπευτικές συμβουλές με το γαρύφαλλο που πρέπει να γνωρίζετε

 

Από τότε που μεταφέρθηκαν στην Ευρώπη κατά τον Μεσαίωνα, τα γαρίφαλα - τα οποία χρησιμοποιούνται για μαγειρικούς και ιατρικούς σκοπούς στην Ασία για περισσότερα από 2.000 χρόνια - έχουν αποκτήσει το ίδιο επίπεδο φήμης με το πιπέρι.

Παρά τη δημοτικότητα του γαρίφαλου ως μπαχαρικού, το 95% της παγκόσμιας καλλιέργειας γαρύφαλλου χρησιμοποιείται για την παρασκευή ινδονησιακών τσιγάρων.

Αυτό εξηγείται εν μέρει από την ευθραυστότητα του δέντρου γαρύφαλλου, το οποίο παράγει καρπούς μόνο στο όγδοο έτος της ζωής του και σπάνια πετυχαίνει άνθηση λόγω της συγκομιδής των μπουμπουκιών ανθέων πριν σχηματιστούν τα πέταλα.

Τα μπουμπούκια ανθέων μαζεύονται στη συνέχεια από τους καλλιεργητές, οι οποίοι στη συνέχεια τα στεγνώνουν μέχρι να ροδίσουν.

Σε αντίθεση με τον πόνο στο στομάχι

Τέσσερα ή πέντε γαρίφαλα μπορούν να εγχυθούν για περίπου δέκα λεπτά σε ένα μεγάλο φλιτζάνι βραστό νερό για να δημιουργήσετε ένα ευεργετικό ρόφημα που βοηθά σε μια ποικιλία πεπτικών προβλημάτων, ειδικά στο φούσκωμα και τους πόνους στο στομάχι

Αυτό είναι ένα απλό στην παρασκευή έγχυμα γαρίφαλου που μπορεί να λαμβάνεται συχνά για να βοηθήσει με προβλήματα στο στομάχι.

Για την καταπολέμηση της δυσάρεστης αναπνοής

Το πιπίλισμα ενός γαρίφαλου μπορεί να σας βοηθήσει εάν έχετε την ευκαιρία να έχετε κακή αναπνοή μετά το φαγητό. Αυτό το μπαχαρικό έχει οφέλη για την υγεία των δοντιών και πιστεύεται επίσης ότι βοηθά στη φρεσκάρισμα της αναπνοής.

Πράγματι, λόγω των αντιβακτηριακών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, το γαρύφαλλο περιλαμβάνεται συχνά σε οδοντόκρεμες και στοματικά διαλύματα.

Μπορείτε να αποφύγετε οδοντικά προβλήματα και να διατηρήσετε φρέσκια αναπνοή όλη την ημέρα πιπιλίζοντας ένα γαρύφαλλο μετά από κάθε γεύμα.

Ανακουφίζει από την ταλαιπωρία των δοντιών.

Η ευγενόλη είναι ένα χρήσιμο αντιμικροβιακό για τον ερεθισμό των ούλων και τα οδοντικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον φαρμακοποιό Franck Dubus, αυτό το φάρμακο επηρεάζει τους περιφερειακούς υποδοχείς οπιοειδών, οι οποίοι είναι νευρικές απολήξεις που εμπλέκονται στην αντίληψη του πόνου.

Συνιστάται η χρήση μητρικού βάμματος ή ελαιώδους διαβροχής σε στοματικό διάλυμα για τη χρήση ευγενόλης για ανακούφιση από τον πόνο των δοντιών ή των ούλων.

Αυτές οι μέθοδοι εφαρμογής μειώνουν την πιθανότητα ερεθισμού.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν οδοντίατρο εάν αισθανθείτε σοβαρή ή συνεχιζόμενη ενόχληση, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε την αιτία και να λάβετε τη σωστή φροντίδα.

Το μασάζ μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τη ρευματική και τη μυϊκή σας δυσφορία.

Δοκιμάστε ένα αναλγητικό λάδι μασάζ με βάση το γαρίφαλο εάν αντιμετωπίζετε ρευματικό, μυϊκό πόνο ή πόνο στις αρθρώσεις.

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του γαρίφαλου μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο.

Για να φτιάξετε αυτό το λάδι, συνδυάστε 30 χιλιοστόλιτρα φυτικού ελαίου (jojoba ή γλυκό αμύγδαλο) με περίπου 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γαρύφαλλου.

Τρεις φορές την ημέρα, κάντε μασάζ στις πληγείσες περιοχές με αυτό το σκεύασμα. Μέσα σε 48 ώρες, θα πρέπει να έχετε ανακούφιση από τον πόνο.

Χρησιμοποιήστε γαρίφαλο για να αποφύγετε τα κρυολογήματα

Οι αντιικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του αιθέριου ελαίου του γαρύφαλλου μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη του κρυολογήματος και της γρίπης κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Μία ή δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο γαρύφαλλου μπορούν να αραιωθούν με ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και να καταναλωθούν πριν από το γεύμα.

Πριν από το γεύμα, μπορείτε επίσης να λιώσετε έναν κύβο ζάχαρης με μία ή δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο γαρύφαλλου πάνω του.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή την προσέγγιση, κάντε το μία έως τρεις φορές την ημέρα για έως και μία εβδομάδα.

Χρησιμοποιήστε γαρύφαλλο για να ανακουφίσετε τις πέτρες στα νεφρά και τις ουρολοιμώξεις.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα έγχυμα από γαρίφαλο εάν έχετε πέτρες στα νεφρά ή ουρολοίμωξη.

Μπορείτε να προσθέσετε μία σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας ποτέ περισσότερο για μέγιστο αποτέλεσμα.
Για να λάβετε τη σωστή θεραπεία, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν γιατρό εάν έχετε λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. (alert-warning)
Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !