Η Παρασκευή του Υπέροχου Φαρμακευτικού Σκορδομελιού

 


Τα οφέλη του μελιού

Ένα ελιξίριο με υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα, το βιολογικό μέλι είναι ένα θαύμα της φύσης και η αποτελεσματικότητά του έχει παρατηρηθεί σε σχεδόν 60 διαφορετικά βακτήρια!

Πλούσιο σε φλαβονοειδή, φαινολικά και ασκορβικά οξέα που αντιπροσωπεύουν μόνο μερικές από τις 200 ουσίες που το αποτελούν, θα είχε πραγματική αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό και θα αποτρέψει πολλές διαταραχές υγείας.

Προερχόμενο από την ιατρική της Αγιουρβέδα, το μέλι χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τη θεραπεία προβλημάτων πέψης, χρόνιου βήχα, δερματικών προβλημάτων, καρδιακού πόνου και διαταραχών των πνευμόνων.

Επιπλέον, η αντιβακτηριδιακή του δράση αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1892 από τον Δρ Van Ketel, Ολλανδό επιστήμονα.

Για να φτιάξετε σκόρδο μέλι, για φαρμακευτική ή μαγειρική χρήση, είναι πολύ απλό.

Χρειάζεστε έναν ολόκληρο βολβό σκόρδου.

Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τους λοβούς.

Το ψιλοκόψιμο ενεργοποιεί την αλισίνη – το πιο ισχυρό ενεργό συστατικό του σκόρδου – η οποία απελευθερώνεται μόνο όταν το σκόρδο ψιλοκόβεται ή θρυμματίζεται.

Μόλις ψιλοκόψετε, ρίξτε το σκόρδο σε ένα καθαρό βάζο.

Καλύψτε με μέλι.

Χρησιμοποίησα βιολογικό μέλι μέλισσας (πρέπει να προσδιορίσουμε μέλι καλής ποιότητας, τα περισσότερα μέλια του σούπερ μάρκετ περιέχουν γλυκόζη).

Χρειάζεται λίγη ώρα για να εισχωρήσει το μέλι σε όλες τις μικρές σχισμές του ψιλοκομμένου σκόρδου, οπότε ρίξτε το σιγά σιγά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα για να απελευθερώσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα που έχουν παγιδευτεί στο ψιλοκομμένο σκόρδο.

Κλείστε το βάζο, τοποθετήστε το με ετικέτα και ημερομηνία πριν το τοποθετήσετε σε ένα ντουλάπι για 2 έως 4 εβδομάδες, χρόνο διαβροχής.

Στο τέλος αυτής της περιόδου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι με ή χωρίς το σκόρδο στο βάζο.

Η διάρκεια ζωής του μελιού σκόρδου είναι 3 μήνες.

Μπορείτε να το πάρετε με μια κουταλιά ή να το προσθέσετε στο τσάι εάν έχετε βήχα, κρυολόγημα ή πονόλαιμο.
 

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)



#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !