Αντιμετώπιση με βοτανα την αμμο στα νεφρά

 



Η θεραπεία με βότανα για την άμμο στα νεφρά έχει ρίζες από πολύ παλιά και πολλοί λαοί σε όλο τον κόσμο έχουν χρησιμοποιήσει δεκάδες φυτά για την αντιμετώπιση της.

Τα βότανα για την άμμο στα νεφρά χρησιμοποιούνται σαν συμπληρωματική προσέγγιση εναλλακτικής θεραπείας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αναπληρώσουν τη βασική θεραπεία ασθενειών.



Είναι όμως αξιόπιστα και η χρήση τους έχει χαρακτηριστεί ασφαλής.
Άμμο στα νεφρά –

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Τα συμπτώματα που συνδέονται με προβλήματα στα νεφρά περιλαμβάνουν κόπωση, πόνο μετά το φαγητό στο σημείο που βρίσκονται τα νεφρά, έκζεμα, φούσκωμα, ξαφνική πρόσληψη βάρους, πέτρες στα νεφρά, λοιμώξεις του ουροποιητικού.

Άμμο στα νεφρά; Πως φεύγει; Ποια βότανα συμβάλλουν στη θεραπεία;

Άμμο στα νεφρά – Βότανα Άμμο στα νεφρά; Πως φεύγει; Ποια βότανα συμβάλλουν στη θεραπεία; Αγριάδα

Η αγριάδα είναι αντιφλεγμονώδες βότανο και βοηθά στους κολικούς του συκωτιού, στις πέτρες στη χολή, στην κυστίτιδα, σε προβλήματα των νεφρών, στην αποβολή της πέτρας από τα νεφρά και τη χολή, αλλά και στην κυτταρίτιδα. Περιέχει μια ουσία, την τριτισίνη, η οποία έχει παρόμοια δράση με την ινσουλίνη και βοηθά στον διαβήτη. Είναι από τα πιο σημαντικά βότανα και συμπεριλαμβάνεται σε πολλές συνταγές για τη θεραπεία του προστάτη. Συνδυάζεται επιτυχώς με τον γοργογιάννη (ιεροβότανο), τη σερενόα, το εκουιζέτο. Αγριμόνιο

Διουρητικό, στυπτικό πολύτιμο βότανο για την κυστίτιδα και την ακράτεια ούρων ενώ έχει χρησιμοποιηθεί για τις πέτρες στα νεφρά.

Κολλιτσίδα

Ο Διοσκουρίδης (1o αι. μ.Χ.) ανέφερε τις ιδιότητες της κολλιτσίδας έναντι της πέτρας των νεφρών, του καρκίνου του συκωτιού και των πνευμόνων. Αποτελεί παραδοσιακό θεραπευτικό μέσο για τον καθαρισμό του αίματος, και στην αρχαιότητα ήταν ένα από τα βότανα που χρησιμοποιούνταν κατά της αρθρίτιδας και της πέτρας στα νεφρά. Βοηθά στη σωστή λειτουργία των νεφρών και σε περιπτώσεις κυστίτιδας. Είναι κατάλληλο για την προστασία του δέρματος από την ψωρίαση και το έκζεμα. Περιέχει ινουλίνη, φλαβονοειδή (κερσετίνη), φυτοστερόλες, λιγνάνες, ενώσεις πολυακετυλένιου, κιτοστερίνη, τανίνες, βιταμίνη C, μαγνήσιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Ταραξάκο (πικραλίδα)

Βιολογική Πόσιμη Αλόη Κρητικής Γης.

 
eshop

 (getProduct) #button=(Αγορά) #price=(€57.00) #sale=(30% Off)



Το ταραξάκο είναι ένα από τα ισχυρότερα διουρητικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια όταν χρειαζόμαστε διουρητική δράση, ακόμη και σε περιπτώσεις κατακράτησης υγρών λόγω καρδιακών προβλημάτων. Ως χολαγωγό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φλεγμονές του συκωτιού και της χοληδόχου κύστης, ενώ παραδοσιακά έχει χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του διαβήτη. Συμβάλλει στον μεταβολισμό των σακχάρων και των λιπών, ρυθμίζει την όρεξη και βοηθά στη σωστή λειτουργία των εντερολογικών. Η πικραλίδα χρησιμοποιείται επίσης για τη μείωση της όρεξης, διάφορες στομαχικές διαταραχές, πέτρες στη χολή, πόνο στις αρθρώσεις, πόνους στους μυς και δερματικά προβλήματα.

Μαϊντανός

Αποτελεί άριστο διουρητικό και χρησιμοποιείται σε όλες τις παθήσεις του ουροποιητικού, τις πέτρες στα νεφρά, την ουρηθρίτιδα ή στένωση της ουρήθρας, στη κυστίτιδα και στην ουρική αρθρίτιδα. Η χρήση του για τη σωστή λειτουργία των νεφρών ήταν πολύ διαδεδομένη κατά το Μεσαίωνα, όπου χρησιμοποιούνταν ευρέως κατά της ουρικής αρθρίτιδας. Τα φύλλα, τα μπουμπούκια και τα ανοιχτά λουλούδια του φυτού είναι ισχυρά διουρητικά. Την ίδια χρονική περίοδο μείγμα των τριών αυτών αποτελούσε την ενδεδειγμένη θεραπεία της νεφρίτιδας οξείας μορφής, της κυστίτιδας και της νεφρολιθίασης.

Παστινάκη

Τα αιθέρια έλαια που περιέχει συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία των νεφρών και ανακουφίζουν τα συμπτώματα από διάφορες παθήσεις τους, καθώς και της ουροδόχου κύστης. Οι φαρμακευτικές ιδιότητες εντοπίζονται στη ρίζα της, η οποία αποτελεί ένα ιδιαίτερα υγιεινό λαχανικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική, ακριβώς όπως το καρότο, ωμή ή βραστή. Τσουκνίδα

Τα φύλλα, η ρίζα και οι σπόροι αποτελούν τα χρήσιμα μέρη του φυτού στη Βοτανοθεραπεία. Καταλύει το ουρικό οξύ και γι’ αυτό θεωρείται πολύτιμο στη νεφρίτιδα, στη κυστίτιδα και στις πέτρες των νεφρών. Είναι διουρητικό και εκτός από αφέψημα, μπορούμε να προσλάβουμε το βότανο και στη μορφή νωπού χυμού. Πολύ διαδεδομένο ανάμεσα στους παλιούς πρακτικούς γιατρούς της Ηπείρου, οι οποίοι σύστηναν ρόφημα από κοπανισμένους σπόρους τσουκνίδας. Σε πολλά χωριά της Κρήτης την βράζουν και την τρώνε, ακριβώς όπως τα χόρτα. Αγκινάρα

Τα συστατικά της αγκινάρας και ιδιαίτερα όσα περιέχονται στη ρίζα, τα φύλλα και τα κοτσάνια είναι διουρητικά κι αυτός είναι ο κύριος λόγος που θεωρείται εξαιρετικά αποτελεσματική κατά της οξείας και χρόνιας νεφρίτιδας. Επίσης καταπολεμά τις πέτρες στα νεφρά. Η χρήση της στην Ελλάδα για τη σωστή λειτουργία των νεφρών έχει πολύ βαθιές ρίζες, αλλά ακόμα και σήμερα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής κυρίως στα Επτάνησα, όπου την βράζουν σε λευκό κρασί για να παρασκευάσουν ένα αποτελεσματικό παραδοσιακό αφέψημα. Ως διουρητικό αυξάνει τη διούρηση και κατ’ επέκταση καθαρίζουν τα ούρα και τελικά τα νεφρά. Καλαμπόκι

Από τα πιο δημοφιλή όπλα της φύσης με δράση κατά της νεφρολιθίασης. Αποτελεσματικό και για τον έλεγχο του αυξημένου ουρικού οξέως. Η πολύτιμη διουρητική του δράση το έχει καταστήσει ιδιαίτερα δημοφιλές ως φυτικό ‘φάρμακο’ κατά της ψαμμίασης (πέτρες στα νεφρά), των πετρών του ουρικού οξέος, αλλά και στην ψαμμίαση οξαλικού ασβεστίου. Καταπραΰνει τη φλεγμονή των ουροποιητικών οδών, τη νεφρίτιδα, την κυστίτιδα και την πυελονεφρίτιδα. Επίσης καταπολεμά τις μολύνσεις του ουροποιητικού συστήματος και την δυσουρία. Ως ενεργό μέρος θεωρούνται τα ‘μαλλιά’ του καλαμποκιού.

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)
health4u.gr


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !