Συνδιασμός Βότανων για την Αρτηριοσκλήρωση

 


Ο συνδυασμούς βοτάνων που μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό μας στο να αντιμετωπίσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας, επισημαίνοντας πάντα ότι καμιά θεραπεία βοτάνων δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον γιατρό μας και την συνιστώμενη από αυτόν θεραπεία.

Η αρτηριοσκλήρωση είναι μια ασθένεια που θεωρείται από τα συνηθέστερα αίτια θανάτου στον Δυτικό κόσμο. Χαρακτηρίζεται από την πάχυνση και σκλήρυνση των τοιχωμάτων των αρτηριών, που στα αρχικά στάδια προκαλούνται από σταδιακή εναπόθεση ασβεστίου, πράγμα που περιορίζει τη ροή του αίματος.

Σε πιο προχωρημένα στάδια, μπορεί να εξελιχθεί σε εναπόθεση χοληστερίνης και άλλων λιπαρών εναποθεμάτων στα τοιχώματα των αρτηριών, που οδηγούν σε γρήγορο εκφυλισμό των αγγείων δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα.

Τα λιπαρά εναποθέματα ονομάζονται αθηρώματα. Μπορεί να σχηματισθούν στην αορτή, καθώς και στις αρτηρίες της καρδιάς και του εγκεφάλου.

Η αρτηριοσκλήρωση οφείλεται κατά κύριο λόγο σε ακατάλληλο τρόπο ζωής.

Αυτό σημαίνει πως αν κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί. Το διαιτολόγιο, το στρες και η έλλειψη σωματικής άσκησης είναι κρίσιμοι παράγοντες που πρέπει να προσέξουμε, όπως επίσης το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Υπάρχουν λοιπόν ορισμένα βότανα που μπορούν να μας βοηθήσουν στην κατεύθυνση της πρόληψης αλλά και μετά την εκδήλωση του προβλήματος. Το κυριότερο είναι το Τίλιο.

Έχει αντι- αθηρωματική δράση και η μακροχρόνια χρήση του προλαμβάνει την εναπόθεση χοληστερίνης. Βοηθά επίσης το σώμα να αποβάλλει τα υπάρχοντα εναποθέματα. Παρόμοιο αποτέλεσμα έχει και η μακροχρόνια χρήση του Σκόρδου.

ο Κράταιγος, ο Ιξός και η Αχιλλέα. Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι τα προαναφερόμενα βότανα είναι αποτελεσματικά και στη θεραπεία της υπέρτασης η οποία συχνά συνοδεύει την αρτηριοσκλήρωση.

Ένα μίγμα που μπορεί να μας βοηθήσει αποτελεσματικά είναι το ακόλουθο.

Τίλιο (3 μέρη),
Κράταιγος (2 μέρη),
Αχιλλέα (2 μέρη) και
Ιξός (1 μέρος).

Κράταιγος: Παρενέργειες

Αν και γενικά ο κράταιγος θεωρείται ασφαλής για τους περισσότερους ενήλικες για βραχυπρόθεσμη λήψη (έως 16 εβδομάδες), είναι πιθανό σε κάποιους να προκαλέσει αίσθημα ναυτίας, ζαλάδα, κούραση, στομαχικές διαταραχές, αϋπνία, αύξηση παλμών, πονοκέφαλο, εφίδρωση ή άλλα προβλήματα. Η λήψη του στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό θα πρέπει να αποφεύγεται.

Είναι επίσης πολύ πιθανό να αλληλεπιδράσει με πολλά φάρμακα για καρδιαγγειακές παθήσεις, γι’ αυτό και χρειάζεται πολύ προσοχή και συνεννόηση με τον γιατρό που σας παρακολουθεί. Για παράδειγμα, ενδεχομένως η λήψη του να μειώσει την αρτηριακή πίεση, γι’ αυτό αν ληφθεί παράλληλα με αγωγή για υπέρταση, είναι πιθανό η πίεση να πέσει πολύ χαμηλά και να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Άλλες φορές πάλι, έχει παρατηρηθεί πως ο κράταιγος μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος. Εάν συνδυαστεί με φάρμακα που έχουν την ίδια ιδιότητα αυξάνεται η πιθανότητα ζάλης.

Χρειάζεται επίσης πολύ προσοχή εάν προγραμματίζουμε κάποιο χειρουργείο, καθώς ο κράταιγος υπάρχει πιθανότητα να μειώσει την πήξη του αίματος και να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας κατά τη διάρκεια ή μετά την επέμβαση. Έτσι, προτείνεται να σταματάει η λήψη του τουλάχιστον δυο εβδομάδες πριν κάποιο προγραμματισμένο χειρουργείο.

 Τα περιεχόμενα αυτής της δημοσίευσης είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !