Φυτά με καταπραϋντικές ιδιότητες για την φαγούρα στο δέρμα


Ορισμένα φυτά με καταπραϋντικές ή ενυδατικές ιδιότητες, μπορούν να εφαρμοστούν για να ανακουφίσουν τον ερεθισμό και τον κνησμό του ξηρού δέρματος.

Συνήθως έχουν τη μορφή ελαίων, κρεμών ή χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του μπάνιου.

α) Βρώμη: Οι μίσχοι βρώμης χρησιμοποιούνται παραδοσιακά σε λουτρά για να ανακουφίσουν τον ερεθισμό και τον κνησμό.

Μπορείτε να προετοιμάσετε ένα αφέψημα (100 g πλιγούρι βρώμης, φύλλα ή στελέχη σε ένα λίτρο νερού για είκοσι λεπτά), να το φιλτράρετε και να το αναμίξετε με το νερό ενός λουτρού.

Μπορείτε επίσης να βάλετε 60 g πλιγούρι βρώμης απευθείας στο μπάνιο.

β) Καλέντουλα: Είναι συστατικό πολλών καλλυντικών προϊόντων και ανακουφίζει από τον ερεθισμό και τη φλεγμονή του δέρματος και, κατ’ επέκταση, από τον κνησμό.

γ) Τζελ Αλόης: Λόγω των ενυδατικών ιδιοτήτων του, το τζελ αλόης προσφέρεται επίσης για την ανακούφιση από τον κνησμό.

δ) Τα ωμέγα-3 και τα ωμέγα-6 απαραίτητα λιπαρά οξέα είναι βασικά δομικά στοιχεία των κυτταρικών μεμβρανών. Ο εμπλουτισμός της διατροφής σας με έλαια που εξάγονται από ορισμένα φυτά όπως το μποράγκο (Borrago officinalis), το βραδινό νυχτολούλουδο (othernothera biennis) ή τους σπόρους σταφυλιών, που είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, θεωρείται ότι παίζει ευεργετικό ρόλο στη θεραπεία.

ε) Μενθόλη: Το έλαιο μενθόλης μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο και τον κνησμό.

Υπάρχουν κίνδυνοι αν η ξηρότητα παραμείνει;

Πρέπει να απευθυνθείτε οπωσδήποτε σε γιατρό εάν εμφανίσετε τα ακόλουθα συμπτώματα, καθώς μπορεί να είναι ένδειξη κάποιας σοβαρότερης δερματικής νόσου ή άλλου προβλήματος υγείας: κνησμός που επιμένει για περισσότερο από 2 εβδομάδες ή εκδηλώνεται τακτικά κνησμός που συνοδεύεται από ασυνήθιστο εξάνθημα ή πρήξιμο σημάδια λοίμωξης, όπως φλεγμονή ή πληγές
κνησμός που πλήττει ολόκληρο το σώμα

Κατά τη θεραπεία του δέρματός σας, αποφύγετε το ξύσιμο, καθώς αυτό θα ερεθίσει περαιτέρω το δέρμα σας και θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο για λοίμωξη του δέρματος.

Τα περιεχόμενα αυτής της δημοσίευσης είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !