Σπόροι μάραθου: Φυσικά οφέλη και θεραπείες

 


Οι σπόροι μάραθου έχουν ελαφρώς γλυκιά γεύση, παρόμοια με τον γλυκάνισο ή τη γλυκόριζα. Συλλέγονται από φυτά μάραθου (Foeniculum vulgare), τα οποία φτάνουν περίπου τα 50 εκατοστά, έχουν φτερωτά φύλλα και κίτρινα άνθη.

Συνήθως χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά για τη θεραπεία ορισμένων ασθενειών ή προβλημάτων υγείας. Ωστόσο, χρειαζόμαστε περισσότερα επιστημονικά στοιχεία για τις επιδράσεις τους. Σε κάθε περίπτωση, τα ανεπίσημα δεδομένα σχετικά με την εφαρμογή τους στην υγεία μας επιτρέπουν να αναγνωρίσουμε ορισμένα οφέλη.


Οι σπόροι μάραθου βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεωνΟι ιδιότητες του τσαγιού από σπόρους μάραθου μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση ορισμένων ιών και βακτηρίων.καταπολεμά ορισμένεςλοιμώξεις

Οι σπόροι μάραθου βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου

Χάρη στη χαλαρωτική τους δράση, οι σπόροι μάραθου είναι μια καλή εναλλακτική λύση για την τόνωση του ύπνου. Οι ιδιότητές του χαλαρώνουν τους μύες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του πεπτικού συστήματος, βοηθώντας στην προετοιμασία του σώματος πριν από τον ύπνο. Επίσης, μειώνει την αϋπνία.
Διεγείρουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος

Ανέκδοτες έρευνες, ακόμη και ορισμένες αναφορές στην ιατρική βιβλιογραφία, συμφωνούν ότι ο μάραθος συμβάλλει στην τόνωση της παραγωγής μητρικού γάλακτος. Για πολλούς αιώνες χρησιμοποιείται ως γαλακτογόνο, μια ιδιότητα που αυξάνει την ποσότητα και την ποιότητα του μητρικού γάλακτος στις θηλάζουσες μητέρες.


Οι σπόροι μάραθου ανακουφίζουν από τις στομαχικές διαταραχές

Οι σπόροι μάραθου είναι καλοί για την πέψη, ενώ έχουν αντιφλεγμονώδεις και καρυκευτικές ιδιότητες. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικοί για τη μείωση των ενοχλήσεων όπως ο μετεωρισμός, η διάρροια και ο κοιλιακός πόνος. Μειώνουν ακόμη και τον υπερβολικό διαχωρισμό των οξέων και αποτρέπουν την παλινδρόμηση.

Παρέχουν αντιοξειδωτικά

Η κατανάλωση τσαγιού μάραθου είναι ένας φυσικός τρόπος για να προσφέρετε περισσότερες αντιοξειδωτικές ενώσεις στον οργανισμό σας. Όπως πολλοί από εσάς θα γνωρίζετε, τα αντιοξειδωτικά προσκολλώνται σε επιβλαβή μόρια για να αντιμετωπίσουν το οξειδωτικό στρες. Επίσης, μειώνουν την επιβάρυνση των νεφρών και του ήπατος.

Αναζωογονούν την αναπνοή σας

Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες των σπόρων μάραθου μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση της κακής αναπνοής. Οι ενώσεις του απομακρύνουν τις συνθήκες που παράγουν την κακοσμία και, με τη σειρά τους, ρυθμίζουν το pH του σάλιου. Ιδανικά, είναι καλύτερο να πίνετε το τσάι πριν από τον ύπνο και το πρωί.

Οι σπόροι μάραθου καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα

Η κατανάλωση μάραθου μπορεί να βοηθήσει καθώς χαλαρώνει τους πεπτικούς μύες. Ως εκ τούτου, είναι μια καλή θεραπεία για την τόνωση της κίνησης του εντέρου και τη μείωση της δυσκοιλιότητας. Συνιστάται η χρήση του τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.
Σπόροι μάραθου: Φυσικά οφέλη και θεραπείες

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι σπόροι μάραθου καταναλώνονται ως τσάι. Αυτό το ρόφημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επωφεληθείτε από όλες τις ιδιότητες που αναφέρθηκαν. Οι έγκυες γυναίκες και τα μωρά συνιστάται να μην το λαμβάνουν. Επίσης, δεν πρέπει να λαμβάνεται σε υπερβολικές ποσότητες.
Τσάι από σπόρους μάραθου

Το παραδοσιακό ρόφημα από σπόρους μάραθου συγκεντρώνει μεγάλο μέρος των θρεπτικών ιδιοτήτων του. Έτσι, μπορεί να παρασκευάζεται σε περίπτωση πεπτικών προβλημάτων, δυσκολιών στο θηλασμό, προβλημάτων ύπνου ή λοιμώξεων.

Συστατικά1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι μάραθου
1 φλιτζάνι βραστό νερό
Μέλι (προαιρετικά)

ΠροετοιμασίαΑρχικά, ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό.
Στη συνέχεια, σκεπάστε το και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά.


Τέλος, σουρώστε το και, αν θέλετε, προσθέστε μια κουταλιά μέλι.
Καταναλώστε 2 ή 3 φλιτζάνια την ημέρα.

Τσάι μάραθου και λεμονιού

Αυτό το ρόφημα είναι ιδανικό για την καταπράυνση της υπερβολικής καούρας και της φλεγμονής. Και λόγω των υψηλών ποσοτήτων μετάλλων και βιταμίνης C, είναι επίσης εξαιρετικό για την αύξηση της άμυνας.

Συστατικά1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι μάραθου
Χυμός 1/2 λεμονιού
1 φλιτζάνι βραστό νερό

ΠροετοιμασίαΑρχικά, βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό.
Προσθέστε χυμό από μισό λεμόνι και ανακατέψτε.
Τέλος, σκεπάστε το ρόφημα και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Πίνετε 2 φλιτζάνια την ημέρα.


Σπόροι μάραθου και μέντα

Για να ενισχύσουμε την αναζωογονητική δράση των σπόρων μάραθου κατά την καταπολέμηση της κακοσμίας του στόματος μπορούμε να τους συνδυάσουμε με λίγη μέντα. Αυτό το φυτό βοηθά στη μείωση των βακτηρίων και εξουδετερώνει την κακή οσμή που αφήνουν κάποιες τροφές.

Συστατικά1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι μάραθου
5 φύλλα μέντας
1 φλιτζάνι βραστό νερό

ΠροετοιμασίαΑρχικά, ρίξτε τους σπόρους και τα φύλλα δυόσμου σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό.


Σκεπάστε και περιμένετε μέχρι να κρυώσει λίγο.
Στη συνέχεια, σουρώστε το.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το υγρό για γαργάρες μετά το βούρτσισμα.
Χρησιμοποιήστε το δύο φορές την ημέρα.

Χρησιμοποιείτε ποτέ αυτό το συστατικό; 

Τώρα που γνωρίζετε τα πάντα γι’ αυτό, μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε λίγο στην επόμενη βόλτα σας για ψώνια. Όπως μπορείτε να δείτε, είναι εύκολο στη χρήση και έχει ενδιαφέρουσες ιδιότητες.

 (getButton) #text=(Ορμονική ισορροπία) #file=(Off: 30%) #icon=(buy) #size=(1) #color=(#bd2323) #info=(Αγορά)

 text


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !