Πρακτικές συνταγές για την υγεία από τα πράσινα κελύφη των καρυδιών

 


Τα κελύφη πράσινων καρυδιών, γνωστά και ως φλούδες πράσινων καρυδιών, συχνά παραβλέπονται παρά τα πολυάριθμα οφέλη για την υγεία και τις ευέλικτες εφαρμογές τους.

Αυτοί οι ζωντανοί πράσινοι φλοιοί περιβάλλουν το αναπτυσσόμενο καρύδι και είναι γεμάτοι με βιοδραστικές ενώσεις, όπως πολυφαινόλες, φλαβονοειδή και τανίνες, καθιστώντας τα πολύτιμο πόρο για διάφορες σπιτικές θεραπείες και εφαρμογές υγείας.

Σε αυτό το άρθρο, θα εμβαθύνουμε σε δημοφιλείς χρήσεις για το κέλυφος των πράσινων καρυδιών και θα δώσουμε πρακτικές οδηγίες για την προετοιμασία και τη χρήση τους στο σπίτι.

1. Βάμματα πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Η φλούδα των πράσινων καρυδιών είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες και προστατεύουν τον οργανισμό από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών. Η παρασκευή ενός βάμματος είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να αξιοποιήσετε αυτά τα οφέλη.

Συστατικά:

Φλούδες φρέσκιας πράσινης καρυδιάς
Οινόπνευμα υψηλής αντοχής (π.χ. βότκα ή κονιάκ)
Ένα γυάλινο βάζο με σφιχτό καπάκι

Οδηγίες:

Συγκομίστε και καθαρίστε καλά φρέσκα πράσινα καρύδια.
Κόβουμε τα πράσινα καρύδια στα τέσσερα και γεμίζουμε με τα κομμάτια ένα γυάλινο βάζο περίπου στα τρία τέταρτα.
Ρίξτε το οινόπνευμα πάνω από τα καρύδια μέχρι να βυθιστούν τελείως, αφήνοντας λίγο χώρο στην κορυφή.
Κλείστε το βάζο και αποθηκεύστε το σε δροσερό, σκοτεινό μέρος, ανακινώντας το καθημερινά για την πρώτη εβδομάδα.
Αφήστε το να βράσει για 6 εβδομάδες και, στη συνέχεια, στραγγίστε το υγρό μέσω ενός διχτυωτού φίλτρου ή πετσέτας σε ένα καθαρό μπουκάλι. Πετάξτε τις συμπαγείς γάστρες.
Το βάμμα μπορεί να ληφθεί σε μικρές δόσεις (μερικές σταγόνες σε ένα κουταλάκι του γλυκού αραιωμένο σε νερό). Συμβουλευτείτε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για την κατάλληλη δοσολογία.

2. Φυσικό Αντιμικροβιακό Διάλυμα

Τα κελύφη των πράσινων καρυδιών έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες, καθιστώντας τα αποτελεσματικά στην καταπολέμηση βακτηρίων, ιών και μυκήτων. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για σπιτικά διαλύματα καθαρισμού ή θεραπείες δέρματος.

Οδηγίες για ένα σπιτικό αντιμικροβιακό σπρέι:

Βράζουμε μια χούφτα φλούδες πράσινων καρυδιών σε νερό για περίπου 20 λεπτά.
Σουρώνουμε το υγρό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίξτε το κρύο υγρό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.
Χρησιμοποιήστε αυτό το σπρέι ως φυσικό απολυμαντικό για επιφάνειες ή ως σπρέι δέρματος για μικρά κοψίματα και γρατζουνιές.

3. Τσάι Digestive Health

Το τσάι από τη φλούδα του πράσινου καρυδιού υποστηρίζει την υγεία του πεπτικού συστήματος προάγοντας τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου και βοηθώντας στον καθαρισμό του πεπτικού σωλήνα.

Συστατικά:

Φλούδες αποξηραμένων πράσινων καρυδιών
Νερό
Γλυκαντικό (προαιρετικό)

Οδηγίες:

Φέρτε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει.
Προσθέστε μια χούφτα αποξηραμένες φλούδες πράσινων καρυδιών στο βραστό νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.
Στραγγίστε το τσάι σε ένα φλιτζάνι.
Προσθέστε γλυκαντικό εάν θέλετε και πιείτε το τσάι.

4. Εφαρμογές για την υγεία του δέρματος

Οι φλούδες πράσινων καρυδιών είναι ευεργετικές για το δέρμα λόγω των αντιμικροβιακών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων τους. Μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία καταστάσεων όπως το έκζεμα, η ψωρίαση και η ακμή.

Οδηγίες για μια πάστα για την υγεία του δέρματος:

Τρίψτε τα αποξηραμένα πράσινα καρύδια σε λεπτή σκόνη.
Ανακατέψτε τη σκόνη με νερό ή τζελ αλόης βέρα για να σχηματίσετε μια πάστα.
Εφαρμόστε την πάστα στις πληγείσες περιοχές του δέρματος και αφήστε τη να καθίσει για 15-20 λεπτά.
Ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε αυτή τη θεραπεία μερικές φορές την εβδομάδα.

5. Θεραπείες για την υγεία των μαλλιών

Οι φλούδες πράσινων καρυδιών μπορούν να προάγουν την υγεία των μαλλιών ενισχύοντας τα μαλλιά, ενισχύοντας το χρώμα τους και μειώνοντας την πιτυρίδα.

Οδηγίες για ένα ξέβγαλμα μαλλιών:

Βράζουμε τις φλούδες πράσινων καρυδιών σε νερό για 20-30 λεπτά.
Σουρώνουμε το υγρό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χρησιμοποιήστε το κρύο υγρό ως τελικό ξέβγαλμα μετά το λούσιμο των μαλλιών σας.
Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μερικές φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

6. Λύσεις Οδοντιατρικής Υγείας

Οι φλούδες πράσινων καρυδιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της οδοντικής υγείας λόγω των αντιμικροβιακών τους ιδιοτήτων, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής της πλάκας και των ούλων.

Οδηγίες για στοματικό ξέβγαλμα:

Παρασκευάστε ένα αντιμικροβιακό διάλυμα όπως περιγράφεται παραπάνω.
Χρησιμοποιήστε το κρύο υγρό ως στοματικό ξέβγαλμα, περιστρέψτε το για ένα λεπτό πριν το φτύσετε.
Χρησιμοποιήστε αυτό το ξέβγαλμα μία φορά την ημέρα για να διατηρήσετε τη στοματική υγιεινή.

Μέτρα ασφαλείας

Ενώ οι φλούδες πράσινων καρυδιών προσφέρουν πολυάριθμα οφέλη για την υγεία, είναι σημαντικό να τα χρησιμοποιείτε με υπευθυνότητα.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές ασφαλείας:

Τοξικότητα Juglone: ​​Οι φλούδες πράσινων καρυδιών περιέχουν juglone, μια ένωση που μπορεί να είναι τοξική σε μεγάλες ποσότητες. 

Να τα χρησιμοποιείτε πάντα με μέτρο και να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε νέα θεραπεία.

Αλλεργικές αντιδράσεις: Δοκιμάστε μια μικρή ποσότητα οποιουδήποτε σπιτικού παρασκευάσματος στο δέρμα σας πριν από την εκτεταμένη χρήση για να ελέγξετε για αλλεργικές αντιδράσεις.

Σωστή αναγνώριση: Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον σωστό τύπο καρυδιού (Juglans regia ή Juglans nigra) και ότι η φλούδα είναι πράσινη και φρέσκια. (alert-error)

Το κέλυφος των πράσινων καρυδιών είναι μια ευέλικτη και ισχυρή φυσική θεραπεία με πολλά οφέλη για την υγεία. Από τα πλούσια σε αντιοξειδωτικά βάμματα μέχρι τις θεραπείες δέρματος και μαλλιών,  μπορούν να ενσωματωθούν σε διάφορες σπιτικές θεραπείες.

Ακολουθώντας τις οδηγίες και τις προφυλάξεις ασφαλείας που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα κελύφη των πράσινων καρυδιών και να βελτιώσετε την υγεία και την ευεξία σας φυσικά.

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !