Σπιτικές λύσεις για την ανακούφιση από το κρυολόγημα και τη γρίπη


Η μάχη με το κρυολόγημα ή τη γρίπη μπορεί να διαταράξει τη ζωή μας, καθιστώντας δύσκολη την εκτέλεση ακόμη και των πιο απλών εργασιών.

Ενώ υπάρχει μια πληθώρα επιλογών χωρίς ιατρική συνταγή για να απαλύνετε την ταλαιπωρία, η στροφή σε μια φυσική θεραπεία μπορεί να προσφέρει την ανακούφιση που αναζητάτε χωρίς την ανάγκη φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Καταπραϋντικό έγχυμα τζίντζερ και μελιού για την ανακούφιση από τη βλέννα

Συστατικά: 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι 1 κουταλιά της σούπας μέλι 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τζίντζερ 3 φλιτζάνια νερό

Βήματα προετοιμασίας: Ζεσταίνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Καθώς αρχίζει να βράζει, ενσωματώστε το μαύρο πιπέρι και το τζίντζερ, αφήνοντάς το να σιγοβράσει για τρία λεπτά πριν το αφήσετε να κρυώσει.

Προσθέστε το μέλι για γλυκύτητα και καταναλώστε το όσο είναι ζεστό.

Για καλύτερα αποτελέσματα, απολαύστε 3 έως 4 φλιτζάνια όλη την ημέρα ή ένα μόνο φλιτζάνι το πρωί με άδειο στομάχι για πιο ήπια συμπτώματα.

Ισχυρό μείγμα για προστασία από το κρυολόγημα και τη γρίπη

Συστατικά: Φρέσκο ​​σκόρδο ψιλοκομμένο ή ψιλοκομμένο Φρέσκο ​​κρεμμύδι ψιλοκομμένο Τριμμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ Τριμμένο φρέσκο ​​χρένο Φρέσκο ​​πιπέρι καγιέν κομμένο σε φέτες ή ψιλοκομμένο (χωρίς σπόρους)

Βήματα προετοιμασίας: Πολτοποιήστε όλα τα υλικά για να σχηματιστεί μια ομοιογενής πάστα.

Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα σφραγισμένο γυάλινο βάζο, αφήστε το να καθίσει για δύο εβδομάδες, ανακινώντας καθημερινά.

Στη συνέχεια, σουρώνουμε το μείγμα, κρατώντας το υγρό.

Αυτά τα φυσικά παρασκευάσματα παρέχουν μια εναλλακτική προσέγγιση για τον μετριασμό των συμπτωμάτων που σχετίζονται με το κρυολόγημα και τη γρίπη.

Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε θεραπεία στο σπίτι, ειδικά για άτομα με υπάρχουσες παθήσεις υγείας ή υπό φαρμακευτική αγωγή, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας.

Η υγεία πρέπει να είναι πάντα προτεραιότητα.

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !