ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ

 




Βήμα 1 - Ανοίξτε την καρύδα, αφαιρέστε τη γέμιση από το κέλυφος.

Ανακάτεψε τη γέμιση και το φιλτραρισμένο νερό σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας για 1-2 λεπτά,

Αν και θα υπάρχει ακόμα πολύς πολτός καρύδας αλλά και γάλα καρύδας.

Βήμα 2- Για να διαχωρίσετε το μείγμα, χρησιμοποιήστε απλώς μια σακούλα γάλακτος ξηρών καρπών και αφήστε το γάλα καρύδας να συγκεντρωθεί σε ένα μεγάλο μπολ.

Ο υπόλοιπος πολτός καρύδας μπορεί στη συνέχεια να αποξηρανθεί και να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδους συνταγές για κέικ

Βήμα 3- Ρίξτε το γάλα σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαριά βάση και ζεσταίνετε σε χαμηλές θερμοκρασίες σταθερότητας, θα αρχίσετε να βλέπετε λάδι καρύδας να σχηματίζεται στο πάνω μέρος του μείγματος.

Η διαδικασία θέρμανσης σε χαμηλή θερμοκρασία μπορεί εύκολα να διαρκέσει 1-2 ώρες, αν όχι περισσότερο.

Οπότε κάνε υπομονή!

Βήμα 4- Ενώ η θέρμανση του νερού θα εξατμιστεί από το μείγμα γάλακτος καρύδας, η καρύδα θα αρχίσει να θρυμματίζεται στην υφή και να στερεοποιείται.

Τότε θα αρχίσεις να παρατηρείς το λάδι

Συμβουλές

* Το κλειδί για να φτιάξετε ένα τέλειο σπιτικό λάδι καρύδας είναι οι χαμηλές, σταθερές θερμοκρασίες. αν προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε υψηλότερη θερμοκρασία για να μειώσετε τον χρόνο που χρειάζεται για να γίνει αυτό το λάδι τότε κινδυνεύετε να καταστρέψετε το λάδι.

Δυστυχώς, η υψηλή θερμοκρασία μπορεί (και θα) να αλλάξει τη σύνθεση και την ιδιότητα του ελαίου καρύδας.

Μην μπαίνετε στον πειρασμό να ανεβάσετε πολύ τη ζέστη.

* Το λάδι καρύδας μπορεί να αντικαταστήσει το φυτικό έλαιο (κάποιες αφρικανικές χώρες μαγειρεύουν με λάδι καρύδας)

* Το λάδι καρύδας μπορεί να προστεθεί στην κρέμα σώματος, στα μαλλιά σας ή να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα ή τα μαλλιά σας

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !