Το ανθρακούχο νερό πώς επηρεάζει το σμάλτο των δοντιών σας



Ενώ το ανθρακούχο νερό είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να ενυδατωθείτε, υπάρχει πιθανότητα η συνήθεια του ανθρακούχου νερού να είναι κακή για τα δόντια σας.

Αν και το ανθρακούχο νερό είναι μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση για τα ζαχαρούχα αναψυκτικά, υπάρχει κάποια ανησυχία σχετικά με την οξύτητα των ανθρακούχων ποτών.


Τα ανθρακούχα ποτά έχουν υψηλότερη οξύτητα από το απλό νερό, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το σμάλτο των δοντιών.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Seltzer δεν είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών σας.

Είναι το ανθρακούχο νερό κακό για τα δόντια σας;

Η οξύτητα του ανθρακούχου νερού μπορεί να βλάψει τα δόντια σας.

Σύμφωνα με τον Axios, το pH του στάσιμου νερού βρίσκεται γύρω στο ουδέτερο 7, ενώ το pH του Seltzer μπορεί να είναι τέσσερα ή χαμηλότερο.

Μια μελέτη το 2015 διαπίστωσε ότι τα ποτά με υψηλότερη οξύτητα, συχνά χαμηλότερη από 4, συμβάλλουν καθοριστικά στη διάβρωση των δοντιών.

Η Δρ Cerisa Moncayo, η διευθύνουσα σύμβουλος και η κύρια οδοντίατρος στο The Palisades Dentists στην Καλιφόρνια, είπε στο Axios ότι «εννιά στις δέκα» οι ασθενείς με διάβρωση σμάλτου πίνουν πολλά αναψυκτικά ή νερό με λεμόνι.

Για όσους έχουν αδύναμο σμάλτο, τα αποτελέσματα μόνο μερικών αναψυκτικών την ημέρα θα μπορούσαν να είναι αισθητά στα δόντια τους. Σύμφωνα με το Southview Dentistry στο Charlotte, N.C., η γεύση του ποτού σας έχει επίσης σημασία.

Όταν πίνουμε με γεύση εσπεριδοειδών, το pH είναι πολύ πιο όξινο.

Είναι η ενανθράκωση βλαβερή για τα δόντια σας;

Δεν είναι μόνο τα αναψυκτικά που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. είναι όλα ανθρακούχα ποτά.

Το ανθρακούχο νερό είναι ανθρακούχο, που σημαίνει ότι έχει προστεθεί διοξείδιο του άνθρακα στο νερό, γεγονός που το κάνει να αφρίζει.

Το διοξείδιο του άνθρακα αντιδρά με το νερό υπό υψηλή πίεση κατά τη διαδικασία της ενανθράκωσης, σχηματίζοντας ανθρακικό οξύ.

Σύμφωνα με τους William Linger, DDS, MAGD, Caring, and Personal Dentistry, το ανθρακικό οξύ μπορεί να φθείρει τα μέταλλα στο σμάλτο των δοντιών.

Οι επιπτώσεις των αναψυκτικών και των ποτών με προσθήκη ζάχαρης είναι χειρότερες.

Η μέση σόδα έχει pH 3, το οποίο, για να το θέσουμε σε προοπτική, το pH του χυμού λεμονιού είναι περίπου 2, ανά Axios.

Στα ζαχαρούχα ποτά, η οξύτητα από τη ζάχαρη που αναμιγνύεται με την οξύτητα από το ανθρακικό οξύ το καθιστά ακόμη πιο επιβλαβές για τα δόντια σας, σύμφωνα με την Southview Dentistry.

Σύμφωνα με το WebMD, η έρευνα έχει βρει μια σχέση μεταξύ της ανάπτυξης οστεοπόρωσης και της κατανάλωσης αναψυκτικού.

Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο Tufts διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έπιναν τρία ή περισσότερα ποτά κόλα την ημέρα είχαν χαμηλότερη οστική πυκνότητα στο ισχίο κατά σχεδόν 4 τοις εκατό.

Ωστόσο, αυτά τα ευρήματα δεν ήταν συνεπή σε κάθε δοκιμή αναψυκτικού.

Μερικές συμβουλές για τη μείωση της διάβρωσης του σμάλτου:

Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τη διάβρωση του σμάλτου χωρίς να εγκαταλείπετε το ανθρακούχο νερό.

Σύμφωνα με το Axios, ο Δρ. Moncayo συνιστά να σβήνετε και να πίνετε νερό μετά το σέλας για να εξουδετερώσετε το pH.

Μια άλλη συμβουλή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καλαμάκι (επαναχρησιμοποιήσιμο φυσικά!) για να περιορίσετε την άμεση επαφή της ενανθράκωσης με το σμάλτο των δοντιών.

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !