Ψωμί σε βάζο με σπόρους: Μια υγιεινή απόλαυση...



Ξεκινώντας ένα σπιτικό ταξίδι παρασκευής ψωμιού φέρνει μια μοναδική αίσθηση ικανοποίησης, ειδικά όταν το αποτέλεσμα είναι τόσο υγιεινό και θρεπτικό όσο το ψωμί με σπόρους.

Αυτή η συνταγή συνδυάζει το ανακουφιστικό άρωμα του ψωμιού με το τραγανό και τα οφέλη για την υγεία διαφόρων σπόρων και ξηρών καρπών, δημιουργώντας ένα μικρό καρβέλι που τρώγεται τόσο ευχάριστο όσο και ευεργετικό για την ευεξία σας.

Συστατικά: 100 γρ ηλιόσπορους 50 γρ κολοκυθόσπορους 50 γρ σουσάμι 30 γρ καρύδια, ελαφρώς ψιλοκομμένα 30 γρ φουντούκια 60 γρ λιναρόσπορο 20 γρ σπόρους chia 20 γρ φλοιό ψυλλίου 200 γρ βρώμη 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουτί (380g) λευκά φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα 170 ml νερό 30 ml φυτικό λάδι, συν επιπλέον για λίπανση

Οδηγίες: Για τα υλικά και τις πλήρεις οδηγίες μαγειρέματος,

Οδηγίες: Ανακατεύουμε τα ξηρά συστατικά: Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τους ηλιόσπορους, τους σπόρους κολοκύθας, το σουσάμι, τα καρύδια, τα φουντούκια, τον λιναρόσπορο, τους σπόρους chia, τον φλοιό psyllium, τη βρώμη και το αλάτι. 

Ανακατέψτε καλά για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη κατανομή.

Ανακατέψτε τα φασόλια: Σε ένα μπλέντερ, επεξεργάζεστε τα λευκά φασόλια με νερό και φυτικό λάδι μέχρι να πετύχετε έναν λείο πουρέ.

Αυτό το μείγμα θα βοηθήσει να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και να προσθέσει υγρασία στο ψωμί.

Συνδυάστε υγρό και στεγνό: Ρίξτε τον πουρέ φασολιών πάνω από τα στεγνά υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, πηχτό κουρκούτι.

Προετοιμάστε τα βάζα: Αλείψτε ελαφρά το εσωτερικό των βάζων με φαρδύ λαιμό με λίγο φυτικό λάδι.

Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο για την εύκολη αφαίρεση του ψωμιού μόλις ψηθεί.

Ρίξτε τη ζύμη με κουτάλι στα βάζα, γεμίζοντας το καθένα περίπου κατά τα δύο τρίτα για να αφήσετε χώρο να φουσκώσει.

Ψήσιμο: Αφήστε τα βάζα να ξεκουραστούν για περίπου 20 λεπτά, αφήνοντας τα υλικά να ενωθούν μεταξύ τους.

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C (392°F) κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Τοποθετήστε τα βάζα στο φούρνο και ψήστε για 60-70 λεπτά ή μέχρι οι κορυφές του ψωμιού να ροδίσουν και μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο να βγει καθαρή.

Ψύξτε και σερβίρετε: Αφήστε το ψωμί να κρυώσει στα βάζα πριν προσπαθήσετε να τα αφαιρέσετε.

Εάν το ψωμί κολλάει, περάστε απαλά ένα μαχαίρι γύρω από τις άκρες για να χαλαρώσει.

Αυτό το ψωμί με βάζο με σπόρους είναι απόδειξη της ομορφιάς και της απλότητας του ψησίματος με υγιεινά συστατικά.

Κάθε φέτα προσφέρει μια συμφωνία γεύσεων και υφών, καθιστώντας το τέλειο σύντροφο σε οποιοδήποτε γεύμα ή ένα χορταστικό σνακ από μόνο του.

Ο συνδυασμός σπόρων, ξηρών καρπών και βρώμης όχι μόνο παρέχει μια φανταστική γεύση, αλλά συμβάλλει επίσης σε μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών που υποστηρίζουν τη συνολική υγεία.

Απολαύστε τη διαδικασία και τα νόστιμα αποτελέσματα, και καλό ψήσιμο!

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !