Πώς να κάνετε μια Vegan δίαιτα για να χάσετε βάρος

 

Όταν ακολουθείτε μια vegan δίαιτα, τα ζωικά προϊόντα αποφεύγονται τελείως και η εστίαση είναι σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης. Τα σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ακολουθείτε μια vegan διατροφή είναι:

1. Καταναλώστε φυτικές πηγές πρωτεΐνης: Θα πρέπει να καταναλώνετε φυτικές πηγές πρωτεΐνης όπως σόγια, φακές, ρεβίθια, μαύρα φασόλια και μπιζέλια. Αυτές οι τροφές βοηθούν στην κάλυψη των πρωτεϊνικών αναγκών του οργανισμού.

2. Τρώτε δημητριακά και όσπρια: Σιτάρι ολικής αλέσεως, βρώμη, ολικής αλέσεως φαγόπυρο Θα πρέπει να προτιμάτε δημητριακά όπως σιτάρι, ρύζι και κριθάρι. Αυτά τα τρόφιμα παρέχουν ενέργεια και είναι υγιεινές πηγές υδατανθράκων.

3. Τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά: Θα πρέπει να καταναλώνετε πολλά φρούτα και λαχανικά και να παρέχετε ποικιλία. Αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα και είναι σημαντικές για την υγεία σας.

4. Λίπη: Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε φυτικά έλαια. ελαιόλαδο Μπορείτε να επιλέξετε υγιεινές πηγές λίπους όπως λάδι καρύδας, λάδι αβοκάντο. Μπορείτε επίσης να καταναλώνετε τροφές όπως σπόρους chia και λιναρόσπορους για να πάρετε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

5. Ακολουθήστε μια διατροφή πλούσια σε ασβέστιο: Εφόσον είστε μακριά από γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, πρέπει να καλύψετε τις ανάγκες σας σε ασβέστιο από άλλες πηγές. Σπανάκι, λάχανο, μπρόκολο, γάλα αμυγδάλου και σουσάμι Τροφές όπως είναι πλούσιες σε ασβέστιο.

6. Συμπλήρωμα βιταμίνης Β12: Η vegan διατροφή ενέχει τον κίνδυνο ανεπάρκειας βιταμίνης Β12. Για να το αποκτήσετε, μπορείτε να συμπληρώσετε τη διατροφή σας με δημητριακά με βιταμίνη Β12.

7. Πρόσληψη υγρών: Η κατανάλωση άφθονου νερού είναι σημαντική για μια υγιή ζωή. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε γάλατα φυτικής προέλευσης, φρεσκοστυμμένους χυμούς φρούτων και αφεψήματα από βότανα.

8. Ισορροπία και ποικιλομορφία: Εξισορροπήστε τη βίγκαν διατροφή καταναλώνοντας ποικιλία τροφών. Αυτό διασφαλίζει ότι λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας.

Τι να τρώτε σε μια Vegan δίαιτα για να χάσετε βάρος;

Εδώ είναι μερικές τροφές που μπορούν να καταναλωθούν σε μια vegan διατροφή για να χάσετε βάρος: λαχανικά: Όλα τα είδη λαχανικών (όπως λάχανο, μπρόκολο, καρότα, πατάτες, πιπεριές)

Φρούτα: Όλα τα είδη φρούτων όπως μήλα, μπανάνες, πορτοκάλια, φράουλες, ροδάκινα

Δημητριακά: Δημητριακά όπως σιτάρι, βρώμη, ρύζι, κινόα, κριθάρι

 Όσπρια: Οπως φακές, φασόλια, ρεβίθια και αρακάς

Σπόροι: Σπόροι όπως ηλίανθος, κολοκύθα, σουσάμι, λινάρι

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ: Ξηροί καρποί όπως αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια και φουντούκια

Φυτικά γάλατα: Γάλα αμυγδάλου, γάλα σόγιας, γάλα καρύδας φυτικά γάλατα όπως

Φυτικά έλαια: Υγιή φυτικά έλαια όπως ελαιόλαδο, λάδι καρύδας, λάδι αβοκάντο

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !