ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΛΑΔΙ ΚΑΡΟΤΟΥ: Αντιβακτηριδιακές και θεραπευτικές ιδιότητες


To λάδι από καρότο το συναντάμε σε δύο μορφές. Η μία μορφή είναι σε αιθέριο έλαιο που προέρχεται από τους σπόρους του καρότου. Στη μορφή αυτή, το λάδι από καρότο, έχει πιο ισχυρές ιδιότητες. Η άλλη μορφή είναι σε ελαιώδες εκχύλισμα σε κάποιο φορέα. Στη μορφή αυτή, το λάδι από καρότο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως λάδι βάσης.

Σε όποια από τις δύο μορφές το έχουμε, το λάδι από καρότο, έχει αντιβακτηριδιακές και θεραπευτικές ιδιότητες. Ενυδατώνει το δέρμα, το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Το λάδι από καρότο, εμποδίζει τη διαεπιδερμική απώλεια υγρασίας, δίνει την απαραίτητη λίπανση που χρειάζεται το δέρμα και ανακουφίζει από διάφορες δερματικές παθήσεις.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το λάδι από καρότο, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, προστατεύοντας έτσι από την πρόωρη γήρανση. Επιπλέον, περιέχει βιταμίνες Α,C και Ε που χρειαζόμαστε στην αντιγήρανση. Εκτός αυτών, το λάδι από καρότο, χρησιμοποιείται σε αρκετές κρέμες ματιών, λόγω της ικανότητάς του να μειώνει τους μαύρους κύκλους.

Η β-καροτίνη που βρίσκεται σε αφθονία στο λάδι από καρότο, είναι ένα φυσικό αντηλιακό φίλτρο. Μας προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία και έχει εξαιρετικές αντιγηραντικές ιδιότητες. Ιδιαίτερα του καλοκαιρινούς μήνες, το λάδι από καρότο βρίσκεται στις περισσότερες φόρμουλες για αντηλιακά.

Εκτός όμως από την εξαιρετική δράση του στο δέρμα, το λάδι από καρότο έχει μοναδικά αποτελέσματα και στα μαλλιά. Βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας τόσο του τριχωτού της κεφαλής, όσο και των μαλλιών. Η τριχόπτωση μειώνεται αισθητά, τα μαλλιά γίνονται δυνατά και λαμπερά. Εφαρμόστε λάδι από καρότο στα μαλλιά σας πριν το λούσιμο και θα δείτε να μακραίνουν πολύ γρήγορα.

 
ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΛΑΔΙ ΚΑΡΟΤΟΥ

1. Πλύνετε και ξεφλουδίστε εξωτερικά τα καρότα σας.

2. Τρίψτε τα καρότα σας με τρίφτη στο χέρι.

3. Τοποθετήστε τα τριμμένα καρότα σε μια καθαρή κατσαρόλα.

4. Ρίξτε σε οποιοδήποτε λάδι της αρεσκείας σας (ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας.)

5. Βάλτε φωτιά στην κατσαρόλα σας σε χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά με μία ώρα.

6. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία έγχυσης, ρίξτε τα καρότα και το μείγμα λαδιού μέσα από ένα σουρωτήρι και στέλεχος για να διαχωρίσετε το λάδι από το άχυρο καρότου

7. Τότε, το καροτέλαιο σας είναι έτοιμο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Εάν αποθηκευτεί σωστά, το καροτέλαιο σας μπορεί να διαρκέσει έως 6-8 μήνες.

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


UltraVIt Aloe Vera 1000ml (100% Φυσικό-Ενισχυμένο με Ω3)

 
eshop

 (getProduct) #button=(Αγορά) #price=(€44.00) #sale=(30% Off)




#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !