Μακροζωία: Καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν να ζούμε περισσότερο

 



Καθώς μεγαλώνουμε, αναλογιζόμαστε ολοένα και περισσότερο την ουσία του μεγαλύτερου δώρου της ζωής: τον χρόνο.

Από τη σοφία της αποδοχής της απλότητας, μέχρι την υιοθέτηση υγειών συνηθειών, το άρθρο αυτό αποκαλύπτει τον ισχυρό αντίκτυπο της θετικής σκέψης και του υγιούς τρόπου ζωής στη μακροζωία.

Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές οι καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν να ζούμε περισσότερο!

Τρώτε περισσότερους ξηρούς καρπούς

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι οι ξηροί καρποί έχουν ευεργετικές επιδράσεις στις καρδιακές παθήσεις, την υψηλή αρτηριακή πίεση, τη φλεγμονή, τον διαβήτη, το μεταβολικό ρυθμό, ακόμη και σε ορισμένες μορφές καρκίνου. Επιπλέον, είναι πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων, όπως ο χαλκός, το μαγνήσιο, το κάλιο, το φυλλικό οξύ, η νιασίνη και οι βιταμίνες Β6 και Ε.

Προσθέστε κουρκουμά στα γεύματά σας

Λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, ο κουρκουμάς πιστεύεται ότι βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του εγκεφάλου, της καρδιάς και των πνευμόνων, καθώς και στην προστασία από καρκίνους και ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία.

Μείνετε σωματικά δραστήριοι

Η γυμναστική τροφοδοτεί την πορεία προς τη μακροζωία, ενισχύοντας το σώμα και το μυαλό. Η τακτική άσκηση ενισχύει την καρδιαγγειακή υγεία και τους μύες, ενώ βελτιώνει την ευελιξία. Ακόμη, οξύνει την πνευματική διαύγεια και μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

Δώστε προτεραιότητα στην ευτυχία σας

Η προτεραιότητα στην ευτυχία προάγει τη μακροζωία μειώνοντας το άγχος και ενισχύοντας τη συνολική ευημερία. Τ

α θετικά συναισθήματα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και προάγουν την υγεία της καρδιάς.

Η αποδοχή της χαράς και της ικανοποίησης οδηγεί σε καλύτερους μηχανισμούς αντιμετώπισης, αυξημένη ανθεκτικότητα και μια ικανοποιητική ζωή, συμβάλλοντας τελικά σε μια μακρύτερη και υγιέστερη ύπαρξη!

Καταναλώστε καφέ

Η κατανάλωση καφέ μπορεί να οδηγήσει σε μακροζωία λόγω των πολυάριθμων οφελών του για την υγεία.

Τα αντιοξειδωτικά στον καφέ καταπολεμούν τις φλεγμονές, μειώνοντας τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων.

Μάλιστα, η καφεΐνη ενισχύει τη γνωστική λειτουργία και μπορεί να προστατεύσει από νευροεκφυλιστικές καταστάσεις. Με τις θετικές επιδράσεις του στην υγεία της καρδιάς και τη λειτουργία του ήπατος, ο καφές γίνεται ένα πιθανό ελιξίριο για μια παρατεταμένη ζωή.

 

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)
  www.healthline.com

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !