Λιναρόσπορος: Ο μικρός αλλά δυνατός σύμμαχός μας έως τα βαθιά γεράματα

 


Ο λιναρόσπορος είναι ο μικρός αλλά δυνατός σύμμαχός μας για να ζήσουμε ως τα βαθιά γεράματα!

Προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, ιδιαίτερα όταν προστίθεται σε σαλάτες ή smoothies.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες των λιγνανών του λιναρόσπορου, μαζί με τα τοκοφερόλες και το φερουλικό οξύ που περιέχει, βοηθούν στην καταπολέμηση της γήρανσης των ιστών.

Αυτά τα φυτοθρεπτικά συστατικά έχουν συσχετιστεί με προστασία από σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει ο λιναρόσπορος είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου.

Αυτά τα λιπαρά οξέα παρέχουν προστασία ενάντια στις φλεγμονές και βοηθούν στη διατήρηση της γνωστικής λειτουργίας.

Επιπρόσθετα, ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες, κάτι που είναι σημαντικό για την ενίσχυση του μυικού ιστού, ο οποίος φυσιολογικά αποδυναμώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Μια κουταλιά της σούπας αλεσμένου λιναρόσπορου (μόλις 37 θερμίδες) προσφέρει επίσης διαιτητικές ίνες, συμβάλλοντας στη βελτίωση της πεπτικής υγείας και στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα.

Οι ίνες και τα ω-3 λιπαρά οξέα του λιναρόσπορου μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της συνολικής και LDL (κακής) χοληστερόλης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Η καθημερινή προσθήκη λιναρόσπορου σε σαλάτες ή smoothies είναι μια απλή, αλλά ισχυρή συνήθεια που μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην υγιή γήρανση και στη συνολική βελτίωση της υγείας.

 Πηγή

 

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success) 

giatros-in.gr 


Βιολογική Πόσιμη Αλόη Κρητικής Γης.

 
eshop

 (getProduct) #button=(Αγορά) #price=(€57.00) #sale=(30% Off)




#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !