ΦΡΑΟΥΛΕΣ: Τι τις κάνει τόσο καλές για την επιδερμιδα ;

 


Τι τις κάνει τόσο καλές για την επιδερμιδα ;

Αποτελούν πλούσια πηγή βιταμίνης C. Η βιταμίνη C είναι καλή για το δέρμα καθώς καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που παίρνουν οξυγόνο από τα υγιή κύτταρα και καταστρέφουν το κολλαγόνο, ωθώντας τις έντονες γραμμές να εμφανιστούν στο δέρμα.

Έχουν φυτικές ίνες. Οι φράουλες είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών που βοηθούν στην εξάλειψη επιβλαβών τοξινών στο σώμα μας.

Οι φυτικές ίνες είναι επίσης χρήσιμες στη ρύθμιση της κίνησης του εντέρου, αποτρέποντας έτσι τη δυσκοιλιότητα, η οποία είναι γνωστός παράγοντας για την ακμή και τα σπυράκια.

Είναι πλούσιες σε φολικό οξύ. Το φολικό οξύ ενισχύει την κυτταρική αναγέννηση και την παραγωγή νέων κυττάρων στο σώμα μας.

Επομένως οι φράουλες βοηθάνε στην:

Αντιγήρανση.

Οι φράουλες περιέχουν το αντιοξειδωτικό ελλαγικό οξύ, το οποίο εμποδίζει την καταστροφή του κολλαγόνου - μία από τις κύριες αιτίες του σχηματισμού των ρυτίδων. Το ελαγικό οξύ έχει φωτοπροστατευτική επίδραση που λειτουργεί ενάντια στη βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία, καταστέλλοντας την παραγωγή ενζύμων που συμβάλλουν στην καταστροφή του κολλαγόνου. Αυτό αποτρέπει τη δημιουργία ρυτίδων στο δέρμα, παρέχοντας έτσι μια υγιή και εύπλαστη εμφάνιση στο πρόσωπό σας.

Ακμή.

Η περίφημη ακμή που προκαλείται από την υπερβολική συσσώρευση σμήγματος μπορεί να απομακρυνθεί με τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει αυτό το φρούτο. Η όξινη φύση των φραουλών της επιτρέπει να απομακρύνουν την περίσσεια λιπαρότητας στο δέρμα.

Λάμψη δέρματος.

Ο χυμός φράουλας περιέχει εκχυλίσματα λεύκανσης δέρματος καθώς και ελαγικό οξύ που μειώνει τα σκούρα σημεία στο δέρμα.

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !