Το Άγνωστο Γαϊδουράγκαθο

 


Ένα άλλο συστατικό το οποίο μας προσφέρει η φύση και η δράση του δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστή, αλλά είναι παρα πολύ σημαντική, είναι το Γαϊδουράγκαθο, ένα φυτό το οποίο μπορεί να προσφέρει αξιοθαύμαστα αποτελέσματα κατά την λήψη του.

Το Γαϊδουράγκαθο γνωστό και με την ονομασία Σίλυβον διαθέτει και μια σειρά άλλων ονομάτων τα οποία σχετίζονται με την θρησκεία, είναι ένα από τα σημαντικότερα βότανα που μπορεί κανείς να βρει, ενώ στη Γερμανία είναι ένα προστατευόμενο φυτό.

Το μέρος του φυτού που χρησιμοποιείται περισσότερο είναι οι σπόροι από τα άνθη του, που μαζεύονται προς το τέλος του καλοκαιριού όταν ξεραθούν πλήρως ως βοτανοθεραπεία, ενώ έχουν σημειωθεί και πολλές μαγειρικές χρήσεις του φυτού.

Βιολογική Πόσιμη Αλόη Κρητικής Γης.

 
eshop

 (getProduct) #button=(Αγορά) #price=(€57.00) #sale=(30% Off)



Το εκχύλισμα από το φυτό παρουσιάζει σημαντική αντιοξειδωτική δράση, ενώ παράλληλα αυξάνει την πρωτεϊνοσύνθεση των ηπατικών κυττάρων.

Πρόσφατα ανακαλύφθηκε η μείωση της χοληστερόλης που προκαλεί, η καρδιοπροστατευτική και η νευροπροστατευτική του δράση πέραν από την γνωστή σε όλους προστασία που μπορεί να προσφέρει στο ήπαρ καθώς διαθέτει ηπατοπροστατευτική δράση η οποία παρουσιάζεται απέναντι σε πλήθος τοξινών.

Μειώνοντας τα επίπεδα της LDL ‘’κακής’’ χοληστερόλης, το Γαϊδουράγκαθο έχεις ως επακόλουθο την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, προσφέροντας μεγαλύτερη προστασία. Βοηθά και στην μείωση των επιπέδων γλυκόζης του αίματος σε άτομα που μπορεί να έχουν αυξημένα επίπεδα.

Η βασική όμως λήψη του γίνεται για τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην καλή λειτουργία του ήπατος. Το Γαϊδουράγκαθο μπορεί να βοηθήσει το ήπαρ να λειτουργήσει καλύτερα με την τόνωση και την αναγέννηση νέων κυττάρων, καθώς περιέχει ορισμένα φλαβονοειδή, που φέρεται να έχουν αποτοξινωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.


Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !