Αβρότονο: Καταπολεμά τα εντερικά παράσιτα


Είδος αγγειόσπερμου ποώδους φυτού του γένους Αρτεμισία.

Σχηματίζει ένα μικρό θάμνο που φτάνει σε ύψος τα 90 εκατοστά έως 1,2 μέτρα και σε πλάτος τα 80 εκατοστά έως 1 μέτρο.

Έχει ξυλώδες στέλεχος με πολλούς βλαστούς, γεμάτους γκριζοπράσινα φύλλα. Τα φύλλα είναι μικρά, στενόμακρα και συχνά καλύπτονται από αργυρόχρωμο χνούδι.

Τα άνθη του εμφανίζονται στα τέλη του καλοκαιριού. Είναι μικρά, με σωληνοειδές σχήμα και έχουν κιτρινόλευκο χρώμα.

Το φύλλωμά του είναι αρωματικό και η οσμή του είναι παρόμοια με αυτήν της καμφοράς ή του λεμονιού.

Προσελκύει ιδιαίτερα τις μέλισσες. Ευδοκιμεί σε ηλιόλουστες τοποθεσίες, σε εδάφη με καλή στράγγιση και λίπανση, και χρειάζεται προστασία από τους άνεμους.

Αναπαράγεται με μοσχεύματα ή με διαίρεση των ριζών. Όπως και σε άλλα είδη αρτεμισίας, έτσι και στο αβρότονο αποδίδονται πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο ως αφέψημα ή έγχυμα.

Βιολογική Πόσιμη Αλόη Κρητικής Γης.

 
eshop

 (getProduct) #button=(Αγορά) #price=(€57.00) #sale=(30% Off)



Θεωρείται ότι καταπολεμά τα εντερικά παράσιτα, συμβάλλει στην αντιμετώπιση του άσθματος, ενισχύει τη διαδικασία της πέψης και τη λειτουργία του ήπατος και της χολής.

Βοηθά επίσης στην καταπολέμηση της πιτυρίδας.

Τα αποξηραμένα φύλλα του χρησιμοποιούνται για να κρατήσουν τα λεπιδόπτερα μακριά από τα ρούχα στις ντουλάπες.

Αξιοποιούνται επίσης για καλλωπισμό σε ποτ-πουρί.

Οι νεαροί βλαστοί χρησιμοποιούνται ως αρωματικό στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική. Τα αιθέρια έλαιά του αξιοποιούνται στη βιομηχανία καλλυντικών.

Οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι προστάτευε τους άνδρες από την ανικανότητα. Λέγεται επίσης ότι οι νέοι άνδρες έτριβαν με φρέσκα φύλλα αβρότονου το πρόσωπό τους για να αναπτυχθεί η τριχοφυΐα τους. Χρησιμοποιούνταν ακόμα και στην παρασκευή ερωτικών φίλτρων.

Χρήσεις Βοτανοθεραπεία, μαγειρική, ζαχαροπλαστική, αρωματοποιία

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ


 
eshop


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !