ΤΣΑΪ: Eναλλακτικές χρήσεις που επωφελούν τον κήπο.



Οι ειδικοί στην κηπουρική αποκάλυψαν ότι το πότισμα των φυτών με τσάι είναι καλύτερο από το απλό νερό εξαιτίας της απορρόφηση μερικών θρεπτικών συστατικών των φυτών.

«Το νερό περιέχει υψηλά επίπεδα ασβεστίου και/ή μαγνησίου και τα φυτά μπορούν να επιβαρυνθούν υπερβολικά από τις εναποθέσεις ασβεστίου και μαγνησίου και να αποτραπεί η απορρόφηση άλλων θρεπτικών συστατικών», λέει ο ειδικός Fitzgerald και προσθέτει: «Με το φίλτρο νερού μπορεί να καθαρίζεται το νερό αλλά διώχνει και το νάτριο, κάτι που είναι τρομερό για τα περισσότερα φυτά».

Επιπλέον, το νερό της βρύσης συχνά μπορεί να περιέχει χλώριο που σκοτώνει τα χρήσιμα βακτήρια και τους μικροοργανισμούς του εδάφους που χρειάζονται στα φυτά για να παραμείνουν υγιή. Η λύση του τσαγιού θα σε εκπλήσσει όταν δεις πόσο αποτελεσματικό είναι για τα φυτά σου.

Όχι μόνο το νερό είναι βρασμένο αλλά περιέχει χρήσιμα συστατικά που βοηθούν τα φυτά να ευδοκιμήσουν. Η Angela Slater, ειδικός στην κηπουρική στο Hayes Garden World, λέει πως το συνηθισμένο φακελάκι τσαγιού λειτουργεί τέλεια για φυτά που προτιμούν ελαφρώς όξινο χώμα επειδή το τσάι μειώνει το PH.

«Τα τσάι περιέχουν επίσης μέταλλα όπως σίδηρο, ασβέστιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και νικέλιο καθώς και βιταμίνες C, D και K. Περιέχουν επίσης ίχνη αζώτου, φωσφόρου και καλίου που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη υγιών φυτών.

Η περιεκτικότητα σε άζωτο μπορεί να είναι υψηλότερη από πολλά ειδικά φυτικά λιπάσματα, επομένως για τα φυτά που χρειάζονται περισσότερο άζωτο, τα τσάγια είναι σίγουρα ο νικητής», δηλώνει η Angela Slater.

Ωστόσο, προσθέτει ότι τα βιολογικά τσάγια είναι καλύτερα από τα μη βιολογικά τσάγια που μπορεί να έχουν ακόμα ίχνη φυτοφαρμάκων.

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !