Θεραπευτικές συνταγές με αγριοκαστανιά

 


Έκχυμα από φύλλα: Ρίξτε ένα Φλ. βραστό νερό σε ένα γεμάτο κ.γλ. αποξηραμένα φὐλλα. Αφήστε τα για 10 λεπτά και σουρώστε. Μπορείτε να το γλυκάνετε με μέλι.

Εδρόλουτρο, ποδόλουτρο: Ρίξτε 1/4 λίτρου βραστό νερό σε 2 γεμάτα κ.σ. άνθη. Αφήστε να μουσκέψουν για 10 λεπτά και σουρώστε. Συμπληρώστε ζεστό νερό. όσο χρειαστεί. Κάντε εδρόλουτρο για 10 λεπτά.

Βάμμα: Ρίξτε μισό φλιτζάνι κονιάκ σε δύο γεμάτες κ.σ. αλεύρι από ιπποκάστανα και δύο κ.σ. θρυμματισμένα φύλλα. Σφραγίστε καλά το μίγμα σε βάζο. Αφήστε το για 2 εβδομάδες και σουρώστε το. Διατηρήστε το σε καλά σφραγισμένο αδιαφανές μπουκάλι. Κάντε εντριβές με αυτό στα μέρη που πάσχουν, αρθρώσεις, κνήμες κ.α.

Πάστα: Ανακατέψτε αλεύρι ιπποκάστανων και σιταριού σε αναλογία 1:1. Προσθέστε ξίδι και ανακατέψτε μέχρι να πήξει. Αλείψτε την πάστα τοπικά ἡ απλώστε την σε γἀζα και εφαρμόστε την ως κατάπλασμα στην περιοχή του πόνου ή της φλεγμονής.

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)

 ; 

 


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !