Βότανα για την αντιμετώπιση της δυσμηνόρροιας ή της αμηνόρροιας. 


Ας δούμε πώς τα βότανα μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της δυσμηνόρροιας ή της αμηνόρροιας.

Eπαναφορά περιόδου με Λυγαριά

Η γονιμότητα των γυναικών που υποφέρουν από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών θα ωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από τη λήψη βοτάνων. Η λυγαριά είναι ένα ισχυρό βότανο, το οποίο «στρώνει» τον εμμηνορροϊκό κύκλο. Το μειονέκτημά της είναι ότι η δράση της γίνεται ορατή μετά τους πρώτους τρεις μήνες. Έτσι, μην προσδοκάτε εντυπωσιακές αλλαγές εν μια νυκτί από τη λήψη της.

Eπαναφορά περιόδου με Κανέλα

Η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων ινσουλίνης του γυναικείου σώματος, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν άλλες ορμόνες και τον εμμηνορροϊκό κύκλο. Στις γυναίκες που ταλαιπωρούνται από το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών η κανέλα μπορεί να συμβάλει στη ρύθμιση ενός κανονικού εμμηνορροϊκού κύκλου.

Eπαναφορά περιόδου με Βάλσαμο

Το βάλσαμο είναι το πιο δραστικό βότανο για την ανακούφιση από τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Έχει την ιδιότητα να αναστέλλει την παραγωγή προσταγλανδίνης, της ορμόνης που προκαλεί τις συσπάσεις των μυών της μήτρας, ενώ παράλληλα έχει καταπραϋντικές και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.

Τα πιο δραστικά βότανα είναι η λυγαριά, η κανέλα και το βάλσαμο. Άλλα που μπορούν να βοηθήσουν στην επαναφορά της περιόδου είναι ο δίκταμος, η μπετόνικα, η τριγωνέλλα και η σκουτελλάρια. Σε γενικές γραμμές πολλές από τις παραπάνω διαταραχές μπορούν να αντιμετωπιστούν με διάφορα βότανα.

Τα περιεχόμενα αυτής της δημοσίευσης είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !